Stiati ca... fericirea ajuta la controlul tensiunii arteriale?
Cercetatorii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, au facut un studiu pe un lot de 50 de femei cu varste intre 18-50 de ani. Ei au inregistrat o reducere de pana la 35 % a diametrului vaselor de sange (si, prin urmare, o crestere a tensiunii arteriale) la femeile care au urmarit filme violente. La femeile care au vizionat diverse comedii si emisiuni umoristice, echipa de cercetatori a inregistrat o crestere cu 23% a diametrului vaselor de sange (si, prin urmare, o scadere a tensiunii arteriale).

De asemenea, si specialistii revistei de Medicina Psihosomatica sustin ca emotiile pozitive stimuleaza echilibrul somatic si emotional al femeii. In urma unui studiu efectuat pe 1.500 de femei cu varste peste 50 de ani, ei au concluzionat: fericirea si starea de bine ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arteriala (HTA) este una dintre maladiile societatii contemporane si unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Este de asemenea bine de stiut ca Romania detine locul unu in Europa in ceea ce priveste mortalitatea ca urmare a bolilor cardiovasculare.

Prin urmare, radeti cat mai mult, fiti vesele, fericite! Bucurati-va cat mai des de micile lucruri care va inconjoara! Iar toate celelalte lucruri vor veni de la sine...


sursa: www.venus.org.ro

Scroll