Ciorba de zarzavat

in: Supe / ciorbe

Se pun la fiert cartofi, ceapa si morcov. Se taie verdeata si se freaca cu putina sare: loboda, stevie, frunze de sfecla rosie, hasmatuchi. Se rastoarna in ciorba cand legumele sunt fierte. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min dupa care se drege cu galbenus de ou si smantana. Se adauga in final sare sau vegeta dupa gust, putin ulei, leustean si patrunjel tocate.

Citeste mai mult

Ciorba de varza

in: Supe / ciorbe

Se toaca 1/2 kg varza, se freaca si se pune la fiert; dupa 30 minute se adauga 400 g cartofi si 200 g ciuperci calite in ulei. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba inca 30 min. Se serveste cu smantana, verdeata tocata si crutoane.

Citeste mai mult

Ciorba de urzici

in: Supe / ciorbe

Se fierbe ceapa, morcovul, telina. Se adauga 1/2 kg urzici tinere si 50 g orez. Dupa ce au fiert toate, se toarna 250 g smantana amestecata cu doua galbenusuri. Se potriveste de sare si acreste cu zeama de lamaie. Se toarna putin ulei si se presara putina verdeata.

Citeste mai mult

Ciorba de sfecla

in: Supe / ciorbe

Se pune la fiert in apa cu sare 1/2 kg de sfecla data prin razatoare. Dupa cca. 30 min se adauga o ceapa, un morcov o telina, un pastarnac sau patrunjel date prin razatoare. Cand sunt aproape fierte se adauga 50 g orez, si, dupa 15 min, 1/2 kg rosii decojite si taiate. Se acreste cu zeama de lamaie si se drege cu 2 galbenusuri. Se serveste cu putin ulei si verdeata taiata marunt.

Citeste mai mult

Ciorba de rosii

in: Supe / ciorbe

Se fierb 2 cepe, un morcov, un pastarnac, un patrunjel date prin razatoare si 2 cartofi taiati cuburi. Dupa un timp se adauga si 50 g de orez. Separat se fierb 2 kg de rosii decojite, care se rastoarna peste legume cand acestea sunt fierte si se mai lasa sa mai fiarba putin impreuna. Se adauga sare (vegeta), 2 linguri ulei, patrunjel si loboda taiate marunt. Se poate servi si cu smantana.

Citeste mai mult

Ciorba de legume

in: Supe / ciorbe

Se calesc 2 cepe, un morcov, un pastarnac sau un patrunjel, un dovlecel, 2 ardei grasi, 2 cartofi, toate taiate marunt. Se adauga in final 3 rosii decojite si tocate marunt. Se adauga sare sau vegeta si se pun la fiert in apa pana se inmoaie zarzavaturile. Dupa ce au fiert, se acreste cu zeama de lamaie si se adauga loboda si patrunjel tocate marunt. Se serveste calda sau rece, cu smantana.

Citeste mai mult

Ciorba de fasole verde

in: Supe / ciorbe

Doi morcovi, o ceapa, un patrunjel se taie julien si se pun la fiert. Se adauga 1/2 kg de fasole verde si 2 ardei grasi, taiate potrivit de mare. Cand legumele sunt fierte se adauga 3-4 rosii decojite si taiate; se potriveste gustul cu sare sau vegeta, zeama de lamaie si se mai fierbe 10 min. Se adauga 2 linguri de ulei si verdeata tocata marunt, smantana.

Citeste mai mult

Ciorba de fasole alba

in: Supe / ciorbe

Se fierb 300 g de fasole alba schimband-o in 3 ape. In ultima apa se pune sare. Se calesc in ulei o ceapa taiata marunt, un morcov, o telina mica, un patrunjel date prin razatoare. Se adauga in fasole cand aceasta este aproape fiarta. Se mai fierb cca 30 min dupa care se adauga suc de rosii sau 5-6 rosii curatate de coaja si taiate marunt. Se potriveste gustul cu zeama de lamaie sau alta substanta acra si sare sau vegeta. Se serveste cu verdeata tocata.

Citeste mai mult

Ciorba de ciuperci

in: Supe / ciorbe

Se calesc in ulei 1/2 kg ciuperci taiate marunt impreuna cu o ceapa, un morcov si 50 g orez. Se sting cu apa si se pun la fiert. Se adauga un pahar de smantana amestecat cu doua galbenusuri, usturoi pisat si sare sau vegeta dupa gust. Se mai acreste cu zeama de lamaie sau helas daca e nevoie iar apoi se adauga verdeata tocata.

Citeste mai mult

Ciorba de cartofi

in: Supe / ciorbe

Se taie o ceapa, se dau prin razatoare 2 morcovi, o radacina de patrunjel, o telina. Se taie 1/2 kg cartofi cubulete. Se pun toate la fiert cu sare. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga 2 rosii decojite, taiate marunt. In final se acreste cu zeama de lamaie, lapte acru sau alta substanta acra. Se serveste dreasa cu smantana si cu loboda taiata marunt.

Citeste mai mult

Supa de zarzavat cu zdrente

in: Supe / ciorbe

Se fierb zarzavaturile pentru supa (morcov, ceapa, patrunjel, telina, pastarnac), taiate julien sau date prin razatoare. Dupa cca. 45 min. se adauga la supa zdrente preparate astfel: 2 oua se amesteca cu 150 ml lapte, 100 g faina, si 2 linguri ulei pana se obtine o coca de consistenta unui sos. Aceasta se toarna in supa cu lingura, sau printr-o palnie cu gura mica. Se lasa sa fiarba inca 10-15 min. La sfarsit se adauga 4-5 rosii decojite si taiate marunt si se potriveste de sare. Se serveste cu verdeata taiata marunt si putin ulei.

Citeste mai mult

Supa de varza dulce

in: Supe / ciorbe

Se rad 1 morcov, un patrunjel, o telina si se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga 1/2 kg varza taiata fideluta si o ceapa tocata. Dupa ce au fiert, se mai adauga 200 g suc de rosii scazut in ulei. Se sareaza dupa gust si se serveste cu smantana si verdeata tocata.

Citeste mai mult

Supa de telina

in: Supe / ciorbe

Se fierb 1/2 kg telina, 3 cartofi, o ceapa. Se paseaza si se subtiaza cu 750 ml lapte, se potriveste de sare sau vegeta si se mai fierbe 5 min. Se serveste cu smantana si patrunjel tocat marunt.

Citeste mai mult

Supa de spanac

in: Supe / ciorbe

Se fierbe 1 kg de spanac cca. 20 de min in apa cu sare iar apoi se scurge. Ceapa taiata marunt se caleste in unt sau ulei. Se adauga morcovi, telina, patrunjel, date prin razatoare. Se stinge cu zeama de la spanac si se lasa sa fiarba bine. Se paseaza toate legumele si se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se adauga 2 galbenusuri amestecate cu o lingura de faina si un pahar cu lapte. Dupa ce mai clocoteste putin se da deoparte si se adauga verdeata tocata si sare sau vegeta dupa gust. Se poate sevi cu crutoane sau omleta taiata fideluta.

Citeste mai mult

Supa de sfecla

in: Supe / ciorbe

Se pun la fiert o sfecla rosie, 2 morcovi, 2 cepe, 3 cartofi, taiate fideluta sau date prin razatoare. Dupa ce s-a fiert zarzavatul se potriveste de sare si se pune putin ulei. Se serveste calda cu smantana si zeama de lamaie.

Citeste mai mult

Supa de rosii II

in: Supe / ciorbe

Se calesc 2 cepe in ulei, se adauga sucul extras din 1 kg de rosii cu masina speciala si 2-3 gogosari fara cotoare sau seminte, dati prin masina de tocat. Dupa ce se fierb impreuna se adauga o lingura de faina diluata cu apa. Se mai lasa sa dea in cateva clolote apoi se adauga usturoi pisat, sare sau vegeta dupa gust si verdeata tocata. Se serveste cu galbenusuri de oua fierte tari sau cu cascaval ras.

Citeste mai mult

Supa de rosii I

in: Supe / ciorbe

Se fierb 2 cepe, 2 morcovi, o telina. Cand sunt aproape fierte se adauga 1 kg de rosii. Se paseaza si apoi se adauga ulei, sare sau vegeta, verdeata tocata. Se serveste cu omleta taiata fideluta sau cascaval ras.

Citeste mai mult

Supa de orez

in: Supe / ciorbe

Se fierbe bine orezul, se trece prin sita, se adauga 2 galbenusuri amestecate cu un pahar cu lapte. Se pune sare (vegeta), putin ulei, verdeata tocata. Se serveste cu cascaval ras.

Citeste mai mult

Supa de morcovi

in: Supe / ciorbe

Se caleste 1 kg morcovi rasi in unt. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Se paseaza si se pune din nou la fiert adaugandu-se 2 galbenusuri amestecate cu un pahar cu lapte. Se pune sare sau vegeta, putin ulei, verdeata tocata. Se serveste cu crutoane.

Citeste mai mult

Supa de mazare verde

in: Supe / ciorbe

Se fierbe 1 kg de mazare, iar apoi se trece prin sita. Separat se caleste o ceapa in unt sau ulei. Se adauga zeama in care a fiert mazarea precum si piureul de mazare. Se potriveste de sare, se adauga marar tocat si smantana. Se poate servi cu crutoane sau cu omleta preparata din 2 oua, taiata fideluta.

Citeste mai mult
  • 1
  • 2
Scroll