Sucul de andive

in: Sucuri

Este una din sursele cele mai bogate in vitamina A. Combinat cu suc de morcov, telina si patrunjel este hranitor pentru nervii vazului si pentru sistemul muscular; luat in cantitate de 0,5 l pe zi corecteaza defectele de vedere, facand chiar inutila purtarea ochelarilor. In combinatie cu suc de morcov si telina este adjuvant in astm si guturai. Sucul de andive cu telina si patrunjel foloseste in anemie si tulburari cardiace; simplu, ajuta secretia biliara.

Citeste mai mult

Sucul de zmeura

in: Sucuri

Este indicat pur sau diluat cu apa in reumatisme, guta, dermatoze si in stari febrile. In amestec cu suc de coacaze este recomandat in febrele eruptive si in inflamatiile urinare.

Citeste mai mult

Sucul de struguri

in: Sucuri

Are o valoare calorica foarte mare: 900 calorii/kg. Este un foarte bun stimulent, remineralizant, dezintoxicant. Se recomanda in caz de artrite, reumatism, guta, litiaze, exces de uree sanguina, tulburari de hipertensiune, enterite si congestii hepatice.

Citeste mai mult

Sucul de prune

in: Sucuri

Este stimulent nervos, energetic, diuretic, laxativ si dezintoxicant, se recomanda in cazuri de: reumatism, arterioscleroza si astenii.

Citeste mai mult

Sucul de portocale

in: Sucuri

Este tonic, fluidifiant sanguin si protector vascular (pentru un efect mai puternic se va folosi si coaja).

Citeste mai mult

Sucul de piersici

in: Sucuri

Este diuretic si laxativ usor, folosit cu succes in cazul dispepsiilor. Sunt preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.

Citeste mai mult

Sucul de pere

in: Sucuri

Este depurativ, diuretic, eliminator al acidului uric, remineralizant; este indicat in anemii, surmenaj, tuberculoza; este astringent si lecuieste durerile.

Citeste mai mult

Sucul de mere

in: Sucuri

Este un bun tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic si antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ, indicat in cazurile de guta si constipatie; poate fi folosit in amestecuri pentru a le oferi un gust mai bun.

Citeste mai mult

Sucul de lamaie

in: Sucuri

Este folosit in cazurile de ulcer gastric, iar datorita proprietatilor depurative sanguine se recomanda consumul zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri.

Citeste mai mult

Sucul de grapefruit

in: Sucuri

Este digestiv, depurativ, stimulent hepatic si un excelent drenor al vezicii biliare; fluidifiant sanguin si protector vascular.

Citeste mai mult

Sucul de fragi

in: Sucuri

Este remineralizant, indicat in cazurile de reumatism si guta, datorita actiunii eliminatorii a acidului uric. Este un bun stimulent hepatic, reglementeaza sistemul nervos si este indicat in arterioscleroza, autointoxicatie, litiaze urinare; poseda proprietati bactericide vadite, mai ales impotriva bacilului tifoidei.

Citeste mai mult

Sucul de dude

in: Sucuri

Este racoritor si laxativ si se poate folosi la gargara contra anghinelor, aftelor si stomatitelor.

Citeste mai mult

Sucul de coacaze

in: Sucuri

Actioneaza asupra circulatiei sangelui (stari pletorice), asupra ficatului (insuficienta si congestie hepatica), asupra inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, asupra reumatismelor si gutei; este un bun diuretic, digestiv si depurativ.

Citeste mai mult

Sucul de cirese

in: Sucuri

Este demineralizant, depurativ, antireumatismal. Se recomanda in cazuri de: arterioscleroza, artrite, guta si stari pletorice. Este energetic si previne imbatranirea precoce prin actiunea regeneratoare si de eliminare a deseurilor si a toxinelor.

Citeste mai mult

Sucul de caise

in: Sucuri

Este folosit in cazurile de astenii fizice si psihice, anemie si convalescenta.

Citeste mai mult

Sucul de ananas

in: Sucuri

Este bogat in vitamine, oligoelemente si saruri minerale si contine un ferment digestiv foarte puternic. Se recomanda in cazuri de: insuficiente digestive, de crestere, in covalescente; diuretic, poseda si proprietati dezintoxicante.

Citeste mai mult

Sucul de afine

in: Sucuri

Este indicat in mod special in tratamentul infectiilor intestinale: enterite, colite, diaree, dizenterie, putrefactii intestinale, colibaciloza; are o actiune selectiva asupra unui anumit numar de agenti patogeni intestinali cum ar fi bacilul tifoidei si colibacilii; este si un dizolvant al acidului uric; stimuleaza vederea nocturna.

Citeste mai mult
  • 1
  • 2
Scroll