Sucul de varza

in: Sucuri

Este un excelent curatitor, prin actiunea combinata a S si Cl pe care le contine, dar numai daca sucul este crud si fara sare. Contine de asemeni Ca, iod si vitamina C. Este util in ulcere, constipatii si eruptii pe piele. Singurul dezavantaj este balonarea datorita actiunii lui de descompunere a deseurilor in tubul digestiv; balonarea arata insa o situatie anormala in stomac si intestin. In acest caz, este bine sa se inceapa cura cu suc de morcovi sau spanac, 2-3 saptamani inainte.

Citeste mai mult

Sucul de usturoi

in: Sucuri

Este bogat in uleiuri volatile foarte puternice si foarte patrunzatoare incat ajuta la dispersia acumularii mucozitatilor in zona sinusurilor, in bronhii si plamani. Ajuta eliminarea toxinelor din corp prin pori; elimina parazitii intestinali; mareste peristaltismului si diureza.

Citeste mai mult

Sucul de telina

in: Sucuri

Este preferat sucul din frunze de telina, dar si radacina are proprietati asemanatoare. Poate fi folosit ca atare sau combinat cu cel de morcov, lamaie etc. Are numeroase indicatii: drenor hepatic si renal, tonic al sistemului nervos si al suprarenalelor, depurativ, antireumatismal si antigutos, antiseptic. Combinat cu sucul de morcov ajuta la indepartarea unor afectiuni nervoase. Prin continutul de Fe si Mg este pretios pentru sange.

Citeste mai mult

Sucul de sparanghel

in: Sucuri

Contine un alcaloid, "sparanghina", cu actiune diuretica, mai ales combinat cu suc de morcov (nu se bea simplu). Este folosit in: tulburari renale, reglarea glandelor endocrine, tulburari de prostata (impreuna cu sucul de morcov, sfecla si castravete), descompunerea cristalelor de oxalati in nefrite.

Citeste mai mult

Sucul de spanac

in: Sucuri

Este cel mai bun mijloc natural de curatire si regenerare a tubului digestiv. Consumat in cantitate de 0,5 l pe zi vindeca cele mai grave constipatii in cateva zile sau saptamani. Combinat cu suc de morcovi are un efect valoros asupra dintilor si gingiilor.

Citeste mai mult

Sucul de sfecla

in: Sucuri

Este unul dintre cele mai pretioase pentru refacerea globulelor rosii si a sangelui in general. In special femeilor li se recomanda sa consume sucuri de sfecla cu morcov, minim 0,5 l pezi. Baut simplu, mai mult de un pahar odata, are efect de purificare, dar da greata si ameteala tocmai datorita efectului asupra ficatului; se recomanda deci, initial, sa se consume mai putin suc de sfecla, pana ce actiunea lui de curatire este tolerata, apoi sa se creasca proportia la un pahar mare de doua ori pe zi. Este energetic si indicat celor care sufera de anemie, demineralizare, tuberculoza, nevroza si guta. De asemenea, este foarte eficient la menopauza, avand un efect mult mai mare decat medicamentele sau hormonii sintetici.

Citeste mai mult

Sucul de rosii

in: Sucuri

Este recomandat in cazuri de: intoxicatii, demineralizari, reumatism, arterioscleroza si pentru prevenirea imbatranirii precoce.

Citeste mai mult

Sucul de ridiche

in: Sucuri

Combinat cu suc de morcov ajuta la refacerea mucoaselor; eficacitatea creste daca este luat la o ora dupa sucul de hrean. Are efectul de a linisti si a vindeca mucoasele, eliminand mucusul dizolvat de hrean. Datorita continutului de Na, Fe si Mg, da rezultate de durata in sinuzite, eliminand necesitatea interventiei chirurgicale. Neagra sau roz, ridichea este un stimulent hepatic si al vezicii biliare, un antiscorbutic puternic, diuretic, antiseptic pulmonar; este de asemeni folositor in cazuri de reumatism, inapetenta, lene hepatica, litiaze biliare sau urinare. Se va consuma combinat cu alte sucuri.

Citeste mai mult

Sucul de patrunjel

in: Sucuri

Are proprietati esentiale in metabolismul oxigenului, in mentinerea functionarii normale a suprarenalei si tiroidei, in pastrarea sanatatii vaselor sanguine, mai ales a capilarelor, este execelent pentru caile genito-urinare, de mare ajutor in cazul pietrelor la rinichi si fiere; este eficace in afectiuni ale ochilor: ulceratii de cornee, cataracte, conjunctivite, afectiuni ale nervului optic si, combinat cu morcov, telina, andive, da rezultate in inertii ale pupilei. Impreuna cu sfecla, morcov, castravete, luat regulat si fara a consuma zaharuri, regleaza si vindeca tulburarile menstruale, inlaturand durerea.

Citeste mai mult

Sucul de papadie

in: Sucuri

Se foloseste in curele depurative indicate celor suferinzi de suferinte litiazice, celor cu exces de colesterol. Se va adauga in amestecuri.

Citeste mai mult

Sucul de orz verde

in: Sucuri

Se pune orzul la inmuiat o zi, dupa care se seamana in ghiveci, ladite solare, gradini, in serii succesive. Se uda. Cand firul ajunge la inaltimea de 15-20 cm, se poate folosi. Se curata de radacina, se spala in cateva ape, se marunteste. Se inmoaie in apa si imediat se da prin masina de tocat, iar apoi prin centrifuga. Ce se depune pe sita extractorului se inmoaie din nou in apa si se centrifugheaza inca o data. Rezulta un suc verde inchis, cu gust usor amarui, care se pastreaza in sticle astupate la frigider. Se poate face 1-2 l odata. Pentru consum se iau 50 ml de suc concentrat care se dilueaza cu 50-100 ml suc de mere sau apa. Se bea la temperatura camerei, cu inghitituri rare.Se poate prepara si din o lingura de pudra de orz verde la 150-200 ml apa sau suc de mere.Compozitia chimica a orzului verde confera plantei un efect curativ deosebit, incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor. Bogatia in proteine, vitamine, minerale si enzime face ca orzul verde sa fie ...

Citeste mai mult

Sucul de morcovi

in: Sucuri

Contine Fe, Ca, F, Mg, necesare elementelor sanguine si tesuturilor organice in general, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine. Se recomanda in anemii, ulcere gastrice si duodenale, colite, enterite, diaree, sau dimpotriva, constipatie, afectiuni hepatobiliare, intoxicatii, dermatoze.

Citeste mai mult

Sucul de marar

in: Sucuri

Va fi adaugat la alte sucuri pentru proprietatile sale diuretice, antireumatismale, vermifuge, galactogoge (pentru sporirea secretiei de lapte).

Citeste mai mult

Sucul de lucerna

in: Sucuri

Este indicat in bolile arterelor si inimii, tulburarile respiratorii, infectiile sinusurilor si plamanilor, ca si ale bronhiilor. Este foarte tare pentru a fi consumat simplu, deci trebuie combinat cu suc de morcovi.

Citeste mai mult

Sucul de laptuca

in: Sucuri

Adaugat celui de morcov si lucerna, are un efect de intarire a radacinii parului: un consum zilnic de 0,5 l din aceasta combinatie poate ajuta in mare masura la cresterea parului. Contine K, Mg, Na, Ca, Fe, Si si F. Dupa morcov si lucerna ocupa al treilea loc ca valoare nutritiva pentru refacerea celulelor nervoase si a tesuturilor; are aproape toate vitaminele.

Citeste mai mult

Sucul de hrean ras

in: Sucuri

Nestors, cu adaos de suc de lamaie indoit cu apa, luat cate o jumatate de lingurita de doua ori pe zi intre mese, ajuta foarte bine la dizolvarea mucozitatilor din sinusuri. Trebuie consumat proaspat.

Citeste mai mult

Sucul de creson

in: Sucuri

Contine sulf, numeroase minerale si vitamine. Are efecte anticancerigene si antidiabetice si este indicat in dermatoze si afectiunile sistemului pilos. O cura de suc de creson este o cura de dezintoxicare si de infrumusetare.

Citeste mai mult

Sucul de ceapa

in: Sucuri

Se foloseste in cantitati mici, adaugat in mod util altor sucuri. Este recomandat pentru diabetici, reumatici, suferinzii de prostata, pentru cei obositi sau cei cu edeme.

Citeste mai mult

Sucul de castravete

in: Sucuri

Este dizolvant al acidului uric, depurativ si dezintoxicant. Are un gust nu foarte placut, fiind indicat a se consuma in amestec cu suc de morcovi, struguri, mar, telina. Amestecat cu suc de morcov are efecte benefice in reumatism, cand exista un exces de acid uric (cu adaos de suc de sfecla se obtine un efect mai activ contra reumatismului). De asemeni, regleaza presiunea sangelui, previne caderea parului, craparea unghiilor, foloseste in afectiunile dintilor si gingiilor.

Citeste mai mult

Sucul de cartofi

in: Sucuri

Este indicat in ulcere gastrice si duodenale sau in diabet; o jumatate de pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o luna, pentru ulcere; mici cure de 10 zile, in fiecare luna sau din doua in doua luni, la diabetici. In combinatie cu morcovi sau telina, in cantitati egale, este deosebit de bogat in principii revitalizante.

Citeste mai mult
  • 1
  • 2
Scroll