Chukauni, salata delicioasa de cartofi cu iaurt




Acest fel de mancare este numit chukauni si este o specialitate din regiunea Palpa, din vestul Nepalului. In aceasta reteta se foloseste iaurt in loc de maioneza, care impreuna cu cartofii da un rezultat delicios. Aceasta salata poate fi luata la un picnic sau poate fi mancata simplu, ori ea poate fi insotita si de alte feluri de mancare.

Ingrediente:

- 3 cartofi mari

- 1 legatura de ceapa de primavara sau o ceapa obisnuita

- 1 ceasca de iaurt

- 1 jumatate de lingurita de pudra chimion

- 1 jumatate de lingurita de pudra coriandru

- 1 jumatate de lingurita de pudra turmeric

- 1 jumatate de lingurita de pudra de ardei iute

- 1 lingurita de seminte de susan

- 3 catei de usturoi

- 1 lingurita de sare

- 2 linguri de ulei de masline

Preparare:

Se fierb cartofii, apoi se cojesc si se lasa la racit.

Se taie cuburi ceapa si se taie cartofii in cuburi.

Se pun cartofii in iaurt si se amesteca bine avand grija sa nu se zdrobeasca.

Se incalzeste uleiul, se adauga condimentele si imediat dupa aceea ceapa, continuand sa o mai lasam putin in uleiul cu condimente.

Ceapa astfel pregatita cu condimente se adauga alaturi de cartofi, apoi se pun semintele de susan si se adauga sare dupa gust.

Pofta buna!










Scroll