Chukauni, salata delicioasa de cartofi cu iaurt

in: Salate

Acest fel de mancare este numit chukauni si este o specialitate din regiunea Palpa, din vestul Nepalului. In aceasta reteta se foloseste iaurt in loc de maioneza, care impreuna cu cartofii da un rezultat delicios. Aceasta salata poate fi luata la un picnic sau poate fi mancata simplu, ori ea poate fi insotita si de alte feluri de mancare. Ingrediente: - 3 cartofi mari - 1 legatura de ceapa de primavara sau o ceapa obisnuita - 1 ceasca de iaurt - 1 jumatate de lingurita de pudra chimion - 1 jumatate de lingurita de pudra coriandru - 1 jumatate de lingurita de pudra turmeric - 1 jumatate de lingurita de pudra de ardei iute - 1 lingurita de seminte de susan - 3 catei de usturoi - 1 lingurita de sare - 2 linguri de ulei de masline Preparare: Se fierb cartofii, apoi se cojesc si se lasa la racit. Se taie cuburi ceapa si se taie cartofii in cuburi. Se pun cartofii in iaurt si se amesteca bine avand grija sa nu se zdrobeasca. Se incalzeste uleiul, se adauga condimentele si imediat dupa aceea ...

Citeste mai mult

Salata de vinete cu dovlecei

in: Salate

Se coace 1 kg de vinete, iar dupa ce sunt gata se curata, se pun la scurs si se toaca. Intre timp se fierb 2-3 dovlecei mici, curatiti de coaja si taiati cubulete, in apa sarata. Cand sunt gata se pun intr-o strecuratoare si, dupa ce s-au scurs bine se freaca cu ulei, sare si condimente dupa gust. Se amesteca cu vinetele si daca se doreste cu ceapa tocata. Se garniseste salata cu felii de rosii.

Citeste mai mult

Salata de telina fiarta cu maioneza

in: Salate

Se fierb 2-3 teline taiate in betisoare subtiri in apa cu sare. Dupa ce a scazut toata apa, se lasa sa se raceasca, iar apoi se adauga 5-6 linguri de maioneza. Se garniseste cu felii de rosii si verdeata tocata.

Citeste mai mult

Salata de vinete

in: Salate

Se coace 1 kg de vinete (la care se pot adauga si 4-5 ardei), se curata, se scurg de zeama si se toaca. Se freaca cu ulei. Dupa preferinta se poate adauga: ceapa tocata sau usturoi pisat, maioneza, smantana.

Citeste mai mult

Salata verde cu smantana

in: Salate

Se spala si se taie 2-3 salate verzi, peste care se adauga smantana sau maioneza, 2-3 galbenusuri de oua fierte tari, maruntite, 1-2 cartofi fierti, zeama de lamaie, sare si ulei potrivite dupa gust.

Citeste mai mult

Salata de varza alba cu ceapa

in: Salate

Se taie fideluta o varza de marime mijlocie, dupa care se adauga ceapa verde sau uscata, taiata marunt. Se amesteca potrivindu-se de ulei, sare, zeama de lamaie, piper sau alte condimente. Se poate adauga, dupa preferinte, maioneza sau smantana si verdeata.

Citeste mai mult

Salata de telina cu smantana

in: Salate

Se curata 2-3 teline si 2-3 mere si se taie felii foarte subtiri. Se adauga smantana, mustar, sare, ulei, verdeata taiata marunt si alte condimente, dupa gust

Citeste mai mult

Salata de sfecla cu hrean

in: Salate

Se coc la cuptor sau se fierb in apa cu sare 2-3 sfecle, apoi se curata si se dau pe razatoarea mare. Se curata 2-3 radacini de hrean si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu sfecla si se adauga sare, ulei si zeama de lamaie, dupa gust.

Citeste mai mult

Salata de rosii cu orez

in: Salate

Se fierbe orez in apa cu sare. In acest timp se pregateste o salata din rosii, ceapa, ardei, ulei, verdeata, sare. Se adauga orezul fierbinte peste salata si se amesteca bine. Se serveste imediat.

Citeste mai mult

Salata de ridichi de luna cu oua

in: Salate

Se taie marunt 4 legatuiri de ridichi, o legatura de ceapa verde si una de marar. Se amesteca si se adauga galbenusuri de oua fierte tari si maruntite, ulei, sare, piper si alte condimente, dupa gust.

Citeste mai mult

Salata de ridichi negre cu branza si oua

in: Salate

Se curata 2-3 ridichi negre de marime mijlocie, se dau prin razatoare si se sareaza. Se adauga 2-3 galbenusuri de oua fierte tari, maruntite bine, branza telemea framantata, zeama de lamaie, ulei, sare, piper si alte condimente, dupa gust. Se presara cu marar tocat.

Citeste mai mult

Salata de ridichi de luna cu maioneza

in: Salate

Se taie marunt 4 legaturi de ridichi, o legatura de ceapa si una de verdeata; se fierb in coaja 2-3 cartofi, apoi se curata si se taie marunt; se scot samburii din 100 g de masline si se taie in jumatati si sferturi. Se amesteca toate si se adauga maioneza si sare dupa gust.

Citeste mai mult

Salata de primavara II

in: Salate

Se spala spanacul, loboda, stevia, usturoiul si ceapa verde, ridichea, patrunjelul si mararul, se taie toate marunt si se pun intr-o salatiera. Se adauga sare, o substanta de acrit, ulei si condimente dupa gust.

Citeste mai mult

Salata de primavara I

in: Salate

Salata se prepara din: ridichi de luna, ceapa si usturoi verde, salata, eventual masline. Se adauga ulei, sare, marar tocat, cimbru, oregano sau alte condimente, se acreste cu zeama de lamaie sau alta substanta acra (otet de vin sau de mere, hellas). Se pot adauga si rosii.

Citeste mai mult

Salata de papadie

in: Salate

Se spala in mai multe ape 1/2 kg papadie proaspata si se sareaza. Se scurge de zeama amaruie pe care o lasa si se pune in salatiera. Peste ea se adauga 2-3 galbenusuri de oua fierte tari, maruntite, usturoi si marar tocat, un galbenus crud, ulei, zeama de lamaie, piper si alte condimente dupa gust si se amesteca bine. Se presara deasupra verdeata taiata marunt.

Citeste mai mult

Salata orientala

in: Salate

Se fierb in coaja 3-4 cartofi in apa cu sare. Se curata, se taie si se adauga 2-3 rosii sau 2 gogosari la otet taiati felii, ceapa verde sau uscata taiata marunt, verdeata tocata, ulei, zeama de lamaie, sare, 2-3 galbenusuri de oua fierte tari maruntite, masline si alte condimente.

Citeste mai mult

Salata de morcovi cu maioneza

in: Salate

Se curata 3-4 morcovi, o telina si 2-3 mere si se dau prin razatoarea cu gauri mici. Se adauga maioneza, sare dupa gust si se garniseste cu frunze de salata verde si masline.

Citeste mai mult

Salata de morcovi cu branza de vaci

in: Salate

Se fierb 2-3 morcovi in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si apoi se taie in rondele. Se sfarama 200-250 g de branza de vaci si se amesteca cu chimen si, eventual, cu unt. Se adauga morcovii si 200 g de maioneza, sare, piper si alte ingrediente, dupa gust, iar deasupra se presara verdeata taiata marunt.

Citeste mai mult

Salata de morcov si telina

in: Salate

Se dau prin razatoare 2 morcovi si o telina mica. Se taie marunt o ceapa, se rade o radacina de hrean, se adauga verdeata; se amesteca cu maioneza.

Citeste mai mult

Salata de hrean cu sfecla

in: Salate

Se curata 2-3 radacini de hrean si o sfecla mare, coapta si se dau prin razatoare. Se adauga sare, smantana si zeama de lamaie, dupa gust. Se garniseste cu frunze de patrunjel si se serveste la 10-15 minute de la preparare.

Citeste mai mult
Scroll