Paine integrala de grau

in: Mancaruri

Reteta de paine integrala de grau Ingrediente: 1 kg faina integrala de grau, 50 g drojdie, 1 praf sare gema, 2 linguri miere, 500 ml apa calduta. Mod de preparare: Se toarna faina integrala intr-un lighean mare. Separat, se amesteca drojdia cu mierea pana la completa dizolvare si se adauga apa calduta. Se framanta un aluat de consistenta potrivita, care se pune, acoperit cu un stergar, la crescut intr-un loc cald. Aluatul se imparte in 2 parti egale, se ruleaza si se asaza in tavi de cozonac in care s-a pus hartie pentru copt. Se lasa sa se odihneasca 30 minute, dupa care se introduc tavile in cuptorul incalzit in prealabil. Painea se coace la foc domol, 40 - 45 minute. sursa: www.ecolife.ro

Citeste mai mult

Ciulama de ciuperci

in: Mancaruri

Ingrediente- 1 ceapa potrivit de mare - 1 cutie ciuperci taiate - 400 g smantana - boia - o lingura de faina - verdeata  Preparare  Se ia o ceapa potrivit de mare, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se lasa la foc mic, pana ce capata o culoare aurie, dupa care se adauga o lingurita de boia pentru aspect si ciupercile spalate si scurse. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina, cu atentie sa nu faca cocoloase si inca un pahar de apa. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana. Se amesteca si se presara verdeata pe deasupra.  

Citeste mai mult

Vinete la gratar

in: Mancaruri

Ingrediente- vinete - usturoi - ulei de masline - patrunjel  PreparareSe iau vinetele crude, se feliaza, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat se prepara un "sos" din usturoi zdrobit, ulei de masline si patrunjel tocat marunt. Usturoiul pisat se desarta intr-un castron, unde il vom amesteca cu ulei de masline (nu foarte mult), dupa care adugam si patrunjelul, astfel incat sa obtinem o crema omogena, dar nu foarte groasa si nici prea subtire. Dupa ce vinetele s-au scurs se asaza pe gratar pana se usuca (fara a le arde), dupa care le vom pune in castronul cu sosul preparat.

Citeste mai mult

Fasole batuta

in: Mancaruri

Se fierbe 500 g fasole, schimbandu-se apa de 2-3 ori; in ultma apa se pune sare. Se scurge, se trece prin masina de tocat, se adauga usturoi pisat, sare si 50 g ulei. Se amesteca pana se obtine o crema spumoasa.

Citeste mai mult

Drob de ciuperci

in: Mancaruri

Se curata, se spala si se taie 1,5 kg ciuperci, se fierb in apa cu sare si se scurg. Se toaca marunt 2-3 cepe si se calesc in ulei cu putina apa; se adauga ciupercile, se calesc impreuna, se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat. Se adauga 3 galbenusuri, verdeata, usturoi tocat, sare si piper. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor. Se taie felii si se serveste calda sau rece cu piure de cartofi si ketchup.

Citeste mai mult

Dovlecei umpluti cu sufleu de cascaval

in: Mancaruri

Se amesteca 150 g branza de vaci cu 100 g cascaval ras, 100 g smantana, 4 galbenusuri, 60 g faina, 50 g unt, verdeata tocata, sare si albusurile batute spuma. 1,5 kg dovlecei se taie in jumatati, se scobesc, se umplu cu compozitia de sufleu si se aseaza intr-un vas de copt uns cu unt.Se toarna in vas 200 g smantana diluata cu putina apa si se da vasul la cuptor timp de 35-40 min.

Citeste mai mult

Dovlecei umpluti cu orez

in: Mancaruri

Se curata 1,5 kg de dovlecei, se taie in doua pe lat si se scobesc. Se calesc in unt 100 g ceapa si 150 g orez spalat si scurs, stingandu-se din cand in cand cu lapte sau apa. Dupa cca. 15 min se toarna 400 ml lapte si se fierb inca 20 min la cuptor. Se lasa sa se raceasca, se adauga 2 oua, 50 g unt, sare, ghimbir si verdeata tocata. Cu acesta compozitie se umplu dovleceii si se aseaza intr-un vas de copt uns cu unt. Miezurile dovleceilor si orezul ramas se pun intre dovlecei. Se toarna deasupra apa si suc de rosii si se dau la cuptor. Se servesc cu smantana.

Citeste mai mult

Dovlecei cu smantana

in: Mancaruri

Se curata 800 g dovlecei, se taie felii groase, se fierb 10 minute in apa cu sare, se scurg bine, se calesc in 50 g unt, se aseaza intr-un vas de copt uns cu unt, se toarna deasupra 250 g smantana amestecata cu o lingura de faina, 100 g cascaval ras, sare si verdeata tocata si se da vasul la cuptor timp de 20-25 de min.Se poate servi ca atare, sau ornat cu salata, rosii, etc.

Citeste mai mult

Dovlecei pane

in: Mancaruri

Se curata 1,5 kg dovlecei de coaja, se taie felii in lung si se sareaza; se lasa sa stea cca. o ora, dupa care se sterge fiecare felie cu un stergar, se trec prin faina si ou si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se servesc cu unt clarificat.

Citeste mai mult

Crochete de ciuperci

in: Mancaruri

Se opareste 1 kg de ciuperci, se taie marunt si se calesc in 100 g unt; se adauga 4 oua batute, 100 g cascaval ras, 150 g faina, sare si piper si se lasa 30 min la frigider. Se formeaza crochetele, se trec prin faina si ou si se prajesc in ulei.

Citeste mai mult

Crochete de cartofi

in: Mancaruri

1 kg de cartofi se fierb in apa cu sare, se curata si se dau prin masina de tocat. Se inmoaie 50 g unt, se adauga 3 oua, 100 g cascaval ras, 150 g faina, sarea si cartofii. Se framanta bine, se face un sul cu grosimea de 2 cm si se taie bucati de cca 8 cm. Se trec crochetele prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei. Se consuma calde cu soteuri de legume.

Citeste mai mult

Ciuperci cu verdeturi

in: Mancaruri

1 kg de ciuperci proaspete se curata, se spala, se taie fasii, se oparesc cateva minute in apa fiarta cu sare, apoi se pun intr-o tigaie si se inabusa in 150 g ulei, sub capac. Cand sunt aproape gata, se adauga 4 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, o legatura de patrunjel verde tocate, sare si ghimbir si se mai inabusa impreuna cateva minute. La sfarsit se adauga 400 g rosii curatate de pielita si seminte, taiate cuburi si se mai lasa cateva minute pe foc. Se servesc cu mamaliguta calda.

Citeste mai mult

Ciuperci cu rosii

in: Mancaruri

1 kg de ciuperci se spala in mai multe ape, se taie felii, se fierb cca 10 min si se scurg bine. Se inabusa apoi cateva minute in 100 g ulei, adaugandu-se si 1-2 linguri de faina; apoi se adauga sare, ghimbir si 500 g rosii curatate de coaja si taiate cuburi. La sfarsit se adauga mujdei de usturoi si verdeata. Se mananca cu mamaliguta calda.

Citeste mai mult

Ciuperci cu usturoi

in: Mancaruri

Se curata, se spala, se taie felii si se oparesc 1 kg de ciuperci. Se toaca marunt 200 g ceapa si se inabusa in ulei; se adauga 2 legaturi de verdeata si 3 legaturi de usturoi verde tocat marunt; se stinge cu ciupercile si zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba pana scade sosul. Se serveste cu mamaliguta calda.

Citeste mai mult

Chiftelute de dovlecei cu smantana

in: Mancaruri

Se rad 1,5 kg de dovlecei, se amesteca cu 200 g faina, 3 oua, sare. Se iau cu lingurita cantitati egale din aceasta compozitie si se prajesc in ulei. Chiftelutele astfel obtinute se aseaza intr-un vas de jena uns cu ulei, se toarna deasupra 250 g smantana amestecata cu 2 galbenusuri, se presara cascaval ras si se da vasul la cuptor timp de 10-15 min.

Citeste mai mult

Chiftelute de legume

in: Mancaruri

Se fierb in apa cu sare 200 g morcov, 250 g fasole verde, 200 g mazare si 300 g varza dulce; se scurg bine si se toaca cu un cutit. Se inabusa in ulei cu putina apa 200 g de ceapa tocata foarte fin; se fierb in coaja 300 g cartofi se curata si se dau prin masina de tocat. Din 30 g usturoi se prepara un mujdei, care se adauga la legume impreuna cu cartofii, ceapa calita, 75 g faina, 3 oua, 2 legaturi de verdeata tocata, piper si sare. Se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei. Se servesc cu unt si smantana sau mazare sote.

Citeste mai mult

Chiftelute de dovlecei in aluat de clatite

in: Mancaruri

Se fierb 1 kg de dovlecei 20 min in apa cu sare, se scurg, se trec prin masina de tocat. Se adauga 3 oua, 100 g cascaval ras, verdeata tocata si 100 g faina. Se formeaza chiftelute care se trec printr-o coca de clatite preparata din faina, lapte, un ou si sare. Se prajesc in ulei si apoi se servesc cu ketchup, cu piureuri sau cartofi prajiti.

Citeste mai mult

Cartofi cu suc de rosii

in: Mancaruri

1 kg de cartofi curatati si spalati se taie felii groase si se aseaza intr-o tava. Se toarna peste ei 100 ml ulei si se amesteca, avand grija sa fie bine unsi. Se presara sare, ghimbir, marar, patrunjel si suc de rosii. Se da la cuptor la foc potrivit pana se inmoaie cartofii. Cand sunt aproape gata, se toarna peste ei ulei. Se servesc calzi.

Citeste mai mult

Cartofi umpluti cu cascaval

in: Mancaruri

Se aleg 1,5 kg cartofi de marime medie, se spala cu peria si se coc la cuptor. Dupa coacere se taie la capat un capac si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul se amesteca cu 50 g de unt, 150 g de cascaval ras, 4 galbenusuri de ou, sare si ghimbir. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, formandu-se la fiecare cartof cate un varf; se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru gratinare. Se servesc calzi.

Citeste mai mult

Cartofi cu usturoi la cuptor

in: Mancaruri

Se fierb in coaja 1 kg de cartofi, se curata, se taie felii subtiri. Se face un sos alb din 100 g unt, 60 g faina, 400 ml lapte, si se fierbe 10 min. Se adauga mujdei de usturoi, sare si marar tocat. Se pun cartofii in graten si se toarna sosul deasupra. Se dau la cuptor 30-35 min pentru gratinare.

Citeste mai mult
Scroll