Inghetata de piersici

in: Deserturi

Ingrediente: - 3 galbenusuri - o cana de zahar - 300g piersici decojite si pasate bine - 300g smantana grasa Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana la topirea completa a acestuia. Se adauga piureul de fructe care se incorporeaza bine, apoi se pune treptat si smantana pana la perfecta omogenizare. Crema rezultata se da cateva ore la congelator si se serveste cu felii de fructe proaspete si frisca. Inghetata se mai poate prepara si cu alte tipuri de fructe in functie de sezon, cu conditia ca acestea sa fie cat mai zemoase.

Citeste mai mult

Deliciu cu capsuni

in: Deserturi

Ingrediente: - 250g smantana grasa - 250g zahar - 250g faina - 3 oua - 1 pliculet praf de copt - 500 - 600g capsuni (sau alte fructe dupa preferinte) - optional zahar pudra vanilat Se bat ouale spuma cu smantana si zaharul, pana acesta din urma se topeste complet. In acesta etapa este preferabila folosirea unui mixer. Se adauga treptat faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine amestecul. Fructele se spala si se taie in doua daca sunt foarte mari. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, se aseaza deasupra fructele si se coace in cuptor la foc mediu. Optional se pudreaza rece cu zahar vanilat. Se mai poate face si cu piersici, caise, prune.

Citeste mai mult

Tort de frisca

in: Deserturi

Se topesc 4 linguri de miere si 3 linguri de zahar invertit, pe foc mic. Dupa ce s-a racit putin, se adauga o lingurita rasa de bicarbonat si se freaca bine. Se adauga un ou intreg, un galbenus si 8-10 linguri de faina. Se framanta bine, se imparte coca in 3-4 foi, se intinde si se coc la foc iute pe tava unsa. Se umplu foile si se orneaza cu frisca.

Citeste mai mult

Tort de portocale

in: Deserturi

Se incalzeste pe abur 300 g miere cu 40 g unt si se adauga 4 galbenusuri, 1 ou intreg, se bate pana se ingroasa compozitia (tot pe abur). Se adauga 1/2 lingurita de scortisoara, sucul de la o portocala si coaja rasa de la 1/2 portocala. Se incorporeaza in compozitia rece 4 albusuri batute spuma si 150 g faina. Se toarna in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie in 2-3 foi si se umple cu crema de caise. Se decoreaza cu frisca si felii de portocala.

Citeste mai mult

Strudel cu branza de vaci

in: Deserturi

Se aseaza un rand de foi de placinta in tava de copt. Se pregateste umplutura astfel: se amesteca 2 cesti de branza de vaci, 4 linguri de unt topit, 1,5 lingura malai, 3 linguri zahar invertit, si coaja de la o lamaie. Se adauga in aceasta compozitie 2 oua, unul cate unul, si 1/2 ceasca de stafide. Se pune compozitia si se aseaza deasupra alte foi de placinta, unind marginile. Se unge cu unt, se coace la foc iute 15 min, apoi se reduce focul la moderat pentru 25-30 min. Din cand in cand se unge strudelul din cuptor cu unt. Peste strudelul cald se toarna o lingura de miere amestecata cu o ceasca de smantana.

Citeste mai mult

Sarlota de iaurt cu capsuni

in: Deserturi

Se mixeaza 2 galbenusuri cu 2 linguri miere. Se adauga cateva capsuni, un borcan mic de iaurt, zeama de la 1/2 lamaie si se mixeaza iarasi. Se serveste imediat.

Citeste mai mult

Sarlota de caise si nuci

in: Deserturi

Se da prin masina 1/2 kg nuci si se amesteca cu 4 linguri de miere, o ceasca de lapte, 50 g pesmet de turta dulce, 4 caise. Se mixeaza 5 minute.

Citeste mai mult

Sos de ciocolata si menta

in: Deserturi

Se amesteca 2 linguri de miere cu 1/4 ceasca ceai de menta si 1/2 ceasca frisca. Se adauga treptat o ceasca de ciocolata si se bate bine.

Citeste mai mult

Sos de ciocolata si miere

in: Deserturi

Se topesc 3 cesti de ciocolata si se adauga 1/2 ceasca frisca si 4 linguri miere. Se serveste peste inghetata.

Citeste mai mult

Sos de unt si miere

in: Deserturi

Se amesteca 4 linguri de unt si 1/4 ceasca miere pana se obtine o pasta omogena. Sosul poate fi servit la diverse budinci.

Citeste mai mult

Sufleu de vanilie

in: Deserturi

Se incorporeaza 20 g faina intr-un litru de lapte fiert si racit; se adauga 200 g miere, vanilie si sare. Se da pe foc moale, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga 6 galbenusuri si albusurile batute spuma. Se toarna in forma si se da la cuptor 20 min. Se serveste rece.

Citeste mai mult

Salata de mere coapte

in: Deserturi

Se decojesc 600 g mere coapte, se dau pe razatoare si se pun intr-un castron. Se adauga 2 linguri miere si zeama de la 1/2 lamaie. Se presara cu nuci macinate si se lasa sa stea cel putin o ora. Se decoreaza cu frisca.

Citeste mai mult

Salata de fructe

in: Deserturi

Se curata 3 portocale, 3 grapefruit-uri, se taie cuburi si se amesteca cu 300 g capsuni taiate jumatati. Se pun fructele in cupe si se toarna deasupra 200 g miere in care s-a stors zeama de la o lamaie. Se decoreaza cu frisca.

Citeste mai mult

Rulada de ciocolata

in: Deserturi

Se dizolva, pe foc mic, 30 g ciocolata in 200 g miere. Se ia de pe foc, se adauga 4 galbenusuri, o lingura zahar invertit si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si, in timp ce se bat, se adauga amestecul de miere cu ciocolata si 5 linguri de gris.  Se coace intr-o forma tapetata cu hartie la foc potrivit. Dupa ce a capatat o culoare galbuie, se scoate din cuptor si se rastoarna pe un servet umed. Se indeparteaza cu grija hartia si se ruleaza aluatul impreuna cu servetul. Se lasa sa stea astfel cca 1 min. Se desfasoara, se indeparteaza servetul, dupa care se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se umple cu crema de vanilie si se ruleaza strans. Se toarna deasupra o glazura caramel.

Citeste mai mult

Mere coapte cu miere

in: Deserturi

Se taie jumatati si se scobesc 4 mere. Se umplu cu un amestec de miere, stafide si nuci taiate; se poate adauga suc de lamaie. Se dau la cuptor.

Citeste mai mult

Gem de capsuni (zmeura)

in: Deserturi

1 kg de capsuni spalate usor se aseaza intr-un caston; se toarna deasupra 700-800 g miere si se lasa sa stea 3-4 ore. Se scurge siropul rezultat, se strecoara si apoi, amestecand mereu, se fierbe pe foc iute timp de 10 min. Se adauga capsunile si se mai fierb cateva minute.Se poate adauga si suc de coacaze pentru a se lega mai bine gemul.

Citeste mai mult

Gem de caise

in: Deserturi

Se spala si se scot samburii de la 1 kg de caise; cele coapte se dau prin masina, iar piureul obtinut se fierbe cu 800-900 g miere, pe foc iute, amestecand mereu, timp de 10 min. Se adauga restul de caise taiate si se mai da un clocot. Se toarna fierbinte in borcane.

Citeste mai mult

Gem de visine

in: Deserturi

Se spala si se scot samburii de la 1 kg de visine; jumatate din cantitate se da prin masina de tocat. Se fierb visinele tocate impreuna cu 800-1000 g miere, pe foc iute, timp de 15 min. Se adauga celelalte visine si se mai fierb 10 minute. Se pune in borcane dupa se s-a racit.

Citeste mai mult

Gem de cirese

in: Deserturi

Se spala si se scot samburii de la 1 kg de cirese; jumatate din cantitate se da prin masina de tocat. Se fierb ciresele tocate impreuna cu 600-700 g miere, pe foc iute, timp de 15 min. Se adauga celelalte cirese si se mai fierb 10 minute. Se pune in borcane dupa se s-a racit.

Citeste mai mult

Glazura caramel

in: Deserturi

Se fierb 2 linguri apa cu 3 linguri miere pana ce incepe sa se caramelizeze; se adauga 20 g ciocolata si vanilie, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se da de pe foc si se adauga 30 g unt. Se toarna calda peste prajitura dorita.

Citeste mai mult
  • 1
  • 2
Scroll