Cidrul (vinul) de fructe

in: Bauturi

Cidrul se obtine, de regula, prin fermentarea mustului de mere, dar poate fi preparat si din alte fructe (coacaze, cirese, visine, din amestec de suc de mere si de pere, etc.). Perele singure se folosesc mai rar pentru cidru, si numai in cazul unor soiuri bogate in acizi si tanin, componente care contribuie la precipitarea substantelor pectice si la limpezirea mustului. Cidrul care se consuma imediat poate avea 3,5-5% alcool, insa cel destinat pastrarii trebuie sa contina 6-7% alcool si 0,8% aciditate. Intrucat din zahar, prin fermentare, rezulta 46% alcool, mustul pentru un cidru de buna calitate trebuie sa contina 12-14% zaharuri. Cidrul dulce se obtine prin fermentarea lenta a mustului si "taierea" lui inainte de transformarea totala a zaharului in alcool; se pastreaza greu. Cidrul sec se obtine prin fermentarea rapida si completa a mustului. Se pastreaza in damigene sau in butoaie, in pivnite uscate, la temperatura de 8-10 ºC. Cidrul de mere. Se obtine prin ...

Citeste mai mult

Cum se prepara berea din ghimbir

in: Bauturi

Acest articol se adreseaza celor care s-au convins deja de nocivitatea bauturilor carbogazoase "naturale" produse industrial, chimizate pana la refuz si indulcite sintetic, colorate tipator, care in plus ruineaza sanatatea. Oferim aici o reteta pentru prepararea in casa a unei beri din... ghimbir, folosind ingredinte exclusiv naturale. Buna pentru sistemul digestiv, vitalizanta, afrodiziaca, reda pofta de viata. "O clipa, dar de ce sa nu cumparam pur si simplu niste bere de ghimbir din comert?", ne-ati putea intreba. Ei bine, pentru ca berea din comert este prea indulcita si abia evoca, anemic, gustul ghimbirului. Plus ca are un gust de conservant de te omoara... Iata ce putem folosi pentru a prepara o delicioasa bere din ghimbir: - o sticla de 2 litri de apa plata - o bucata maricica de radacina de ghimbir (de fapt, doua linguri de ghimbir dat pe razatoare). Gasiti ghimbir la supermarketuri, la sub 10 RON kilogramul. - 1 lamaie - 1 vas cu zahar invertit sau miere - 1/4 lingura ...

Citeste mai mult

Sirop de menta

in: Bauturi

Se zdrobesc bine 10 frunze de menta, se adauga 6 linguri miere si 2 linguri zeama de lamaie. Se amesteca bine, se pune intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa si se lasa la macerat. Bauturile in care se foloseste acest sirop trebuie strecurate inainte de a fi servite.

Citeste mai mult

Nectar de pepene galben

in: Bauturi

Se alege un pepene galben de marime mijlocie, se curata de coaja si seminte, se taie bucati. Se mixeaza impreuna cu 200g miere si zeama de la o lamaie. Se lasa la macerat 2 ore si apoi se serveste cu sifon sau apa minerala.

Citeste mai mult

Nectar de fructe

in: Bauturi

Se aleg fructe coapte, se spala, se curata de partile necomestibile si se fierb cu o cantitate minima de apa; se paseaza fierbinti printr-o sita. Fructele cu pulpa tare se dau prin masina. La 1 l nectar se adauga 150-200 g miere, se amesteca bine, se toarna in sticle cu gura larga si se sterilizeaza 15-20 min. Dupa sterilizare, se racesc cat mai repede pentru a pastra componentele aromatice si vitaminele. Trebuie consumat imediat dupa deschiderea sticlei. Se poate prepara nectar de:-macese: 1 l pasta, 200 g miere-mere: 1 l mere pasate, 250 g miere, zeama de la 1/2 lamaie-prune: 1 l prune pasate, 150 g miere-caise: 1 l piure de caise, 250 g miere-coacaze: 1 l coacaze pasate, 300 g miere-capsuni: 1 l capsuni pasate, 200 g miere.

Citeste mai mult

Lapte cald cu ou

in: Bauturi

Se fierbe 1/2 l lapte, se adauga 1 galbenus si vanilie. Se bate bine, pana se omogenizeaza oul cu laptele; se adauga 50 g miere si o lingurita sirop de menta; se mixeaza, se strecoara si se serveste.

Citeste mai mult

Lapte rece cu rosii

in: Bauturi

Se topeste 50 g miere in putin lapte cald. Se adauga 3 linguri suc de rosii si zeama de la o lamaie. Se toarna 300 ml lapte rece si se mixeaza.

Citeste mai mult

Lapte cu banane

in: Bauturi

Se cojeste si se taie bucatele o banana, se toarna 100 ml suc de morcov si 50 g miere dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca, se lasa sa stea putin si se adauga 1/2 l lapte; se mixeaza.

Citeste mai mult

Lapte cu miere si caise

in: Bauturi

Se aleg 4 caise bine coapte, se spala, se scot samburii si se taie in bucati mici. Se pun intr-un vas de sticla, se toarna 60 g miere, se amesteca si se lasa sa stea cel putin 1 ora intr-un loc mai cald. Se trece prin sita si se adauga 1/2 l lapte; se mixeaza. Se poate adauga si 1/2 l suc de morcov. In acelasi mod se poate prepara si lapte cu capsuni, cu zmeura, cu piersici.

Citeste mai mult

Lapte cu miere si aroma de portocale

in: Bauturi

Se incalzesc 1-2 linguri lapte in care se dizolva 60 g miere. Se lasa la racit, se adauga sucul de la o portocala, zeama de la 1/2 lamaie si 1/2 l lapte rece. Se mixeaza.

Citeste mai mult

Lapte rece cu aroma de menta

in: Bauturi

Se incalzeste o lingura de sirop de menta, se adauga 50 g miere si se amesteca bine. Se toarna 1/2 l lapte rece si se bate bine. Se serveste imediat.

Citeste mai mult

Iaurt cu miere si suc de fructe

in: Bauturi

Se mixeaza un borcanel de iaurt cu o lingura miere, 250 ml sifon si 5 linguri suc de fructe.

Citeste mai mult

Iaurt cu morcov

in: Bauturi

Se mixeaza 50 g miere, un borcanel iaurt, 2 linguri suc de morcovi si 200 ml sifon sau apa minerala.

Citeste mai mult

Iaurt cu miere si zmeura

in: Bauturi

Se mixeaza 6 linguri suc de zmeura cu o lingura de miere, un borcan de iaurt si 200 ml lapte.

Citeste mai mult

Iaurt cu miere si mere

in: Bauturi

Se mixeaza 3 mere coapte, 2 linguri cu miere, 150 ml lapte rece si un borcanel de iaurt.

Citeste mai mult

Iaurt cu miere

in: Bauturi

Se amesteca bine un borcan de iaurt mic cu 125 ml lapte. Se toarna 50g miere si se mixeaza.

Citeste mai mult

Hidromel

in: Bauturi

Se amesteca 1 l apa cu 100g miere si se lasa la fermentat 1-2 zile la loc cald pana capata un gust usor acrisor.

Citeste mai mult
Scroll