TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - un scurt istoric
Toti cei care pretuiesc puterea vindecatoare a plantelor medicinale stiu, aproape cu siguranta, de multiplele beneficii ale celebrului bitter suedez. Acesta este binecunoscut in prezent ca fiind un remediu popular din plante medicinale, devenit deja celebru in intreaga lume.

In formula sa originala, preparatul care este cunoscut astazi ca fiind bitterul suedez a fost obtinut dupa o reteta veche, transmisa apoi din generatie in generatie. Acest preparat traditional este o tinctura din plante medicinale a carei formula originala dateaza din secolul 16 si ii apartine marelui herbalist Paracelsus. Acestui preparat natural exceptional i-au fost apreciate in decursul timpului meritele de a oferi rezultate benefice exceptionale si de a face posibile vindecari intr-o multime de cazuri de tulburari si afectiuni dintre cele mai diferite.

Initial, preparatul tinctorial al lui Paracelsus a fost realizat ca un veritabil elixir reintineritor. Ulterior, formula conceputa de Paracelus a avut numeroase variante de realizare, fiind adaptata in mai multe moduri. In secolele 16 si 17, in Vestul Europei, erau cunoscute si folosite cateva zeci de preparate similare celui care ii este atribuit lui Paracelsus. Aceste preparate tinctoriale valoroase erau alcatuite dintr-un numar mare de plante medicinale, in general peste 30, ajungandu-se pana la tincturi preparate din peste 150 de plante medicinale.

Atunci cand exploratorii olandezi au ajuns in Extremul Orient, o serie de plante medicinale din Europa au ajuns sa fie cunoscute si in acele regiuni indepartate. De exemplu, salvia (Salvia officinalis) a ajuns pe aceasta cale sa fie foarte mult apreciata de catre chinezi. Exploratorii olandezi care au ajuns in China si in India au descoperit astfel totodata si valoroasele cunostinte de medicina existente in aceste regiuni. Medicul si botanistul olandez Carolus Clusius, fondatorul gradinii botanice din Leyden, aprecia ca fiind foarte eficace acest tip de remedii sub forma de tincturi realizate dintr-un numar mare de plante.

Formulele complexe de genul bitterului erau foarte mult folosite in acele timpuri. In scrierile vremii au fost consemnate numeroase vindecari rezultate ca urmare a folosirii acestui tip de preparate naturale. Traditia vest-europeana a folosirii acestor preparate naturale a fost mentinuta si in secolele urmatoare, chiar daca aparent a parut pentru majoritatea oamenilor ca formulele din plante au fost cumva uitate. Unii herbalisti olandezi au conceput si realizat chiar serii de cate trei, cinci sau chiar zece astfel de formule pentru a putea adapta folosirea tincturilor din plante la anumiti factori variabili ce caracterizeaza starea de sanatate a omului.

In realitate, chiar daca erau folosite trei, cinci sau chiar mai multe astfel de preparate tinctoriale realizate dintr-un numar mare, in general de peste 30 de plante medicinale fiecare, opinia herbalistilor acelor vremuri era aceea ca ei lucrau de fapt cu un singur remediu complex si unitar, care era administrat in forme diferite, succesiv. In practica medicilor din acele timpuri, era cunoscut faptul ca pentru bunastarea celor suferinzi erau foarte utile administrarile unor serii de preparate tinctoriale complexe.

Istoricii flamanzi precizeaza ca pentru realizarea acestor remedii realizate din numeroase plante medicinale, herbalistii au avut la dispozitie o importanta sursa de inspiratie in gandirea medicala extrem orientala, atat cea chineza, cat si cea indiana, a caror influenta a fost adusa odata cu frecventele calatorii ale exploratorilor olanedezi. In perioda urmatoare a istoriei vindecarii s-a ajuns la utilizarea doar a cate unui singur preparat tinctorial, realizat din mai multe plante medicinale. Astfel s-a ajuns ca apoi, in secolul 19, sa fie folosita doar una dintre formulele celebre ale lui Paracelsus, cea care ulterior a ramas cunoscuta ca fiind bitterul suedez.

Bitterul suedez si-a castigat faima in secolulul 19 cu ajutorul medicului suedez Claus Samst, care a utilizat acest remediu pentru vindecarea multora dintre pacientii sai. Murind la onorabila varsta de 104 ani, aflat fiind inca in plina vigoare, nu putini au fost cei care au considerat ca longevitatea deosebita a acestui medic s-a datorat tocmai utilizarii leacului sau magic din plante medicinale, ajuns ulterior sa fie unul dintre cele mai populare remedii folosite in Europa, fiind supranumit "elixirul de viata lunga".

Produsul romanesc TRIPOD HEALTH 108 revalorizeaza astfel o conceptie valoroasa ce era larg raspundita in randul herbalistilor din perioada secolelor 16-17 in Vestul Europei. Chiar daca pare surprinzator pentru viziunea occidentala moderna, produsul natural TRIPOD HEALTH 108 este un produs unitar. TRIPOD HEALTH 108 este o tinctura complexa alcatuita practic din trei fractiuni de cate 36 de plante, sub forma componentelor sale si anume TPH 108-alfa, TPH 108-beta si TPH 108-gama.

Desigur, acest produs complex TRIPOD HEALTH 108 poate fi administrat si combinat, cate o jumatate de lingurita din fiecare dintre cele trei componente ale sale, la o singura administrare, toate componentele odata, in mod asemanator administrarii clasicului bitter suedez.

Insa, in mod cert, administrarea fractionata, la momente de timp diferite a cate uneia dintre cele trei componente ale produsului unitar TRIPOD HEALTH 108, ofera mult mai multe avantaje in directia reglarii functiilor vitale ale organismului uman.

Lansarea in Romania a acestui produs natural este o initiativa inedita, tocmai prin revalorizarea unei conceptii extrem de originale in administrarea remediilor naturale din plante medicinale, sub forma unei serii de produse cu caracter unitar.

Privind intr-un mod cat mai simplu, putem considera produsul TRIPOD HEALTH 108 ca fiind o singura tincura complexa, realizata dintr-un numar de 108 unitati egale de plante medicinale, ce poate fi totusi utilizata sub forma a trei fractiuni precis selectate si anume TPH 108-alfa,TPH 108-beta si TPH 108-gama. Astfel ca, spectrul de posibilitati de utilizare a produsului unitar TRIPOD HEALTH 108 devine astfel mult mai larga si totodata adaptabila fiecarui context particular in care este adecvata administrarea acestui produs natural unic in felul sau.


Scroll