Reteta pentru deodorant perfect natural, facut in casa
Acest produs natural poate fi o alternativa excelenta pentru deodorantele din comert care sunt pline de numeroase ingrediente periculoase de care nu am vrea sa ne apropiem daca am cunoaste si alte variante.

Majoritatea produselor cosmetice si de intretinere din comert contin chimicale daunatoare pentru sanatatea noastra, cum ar fi aluminiul care provoaca boala Alzeihmer, sau parabenii care sunt cancerigeni. Mai rar, putem totusi gasi de cumparat produse ceva mai naturale si care tind sa fie mai sanatoase, dar pretul acestora este cu mult mai ridicat decat in cazul celor care contin otravuri.

Reteta pe care v-o oferim in continuare este o solutie mult mai ieftina si simplu de preparat, pe care o putem potrivi si ajusta dupa gustul personal al fiecaruia.

Ingredientele necesare:

- 4 linguri de ulei de cocos nerafinat (este cel care isi pastreaza un parfum suav si foarte placut, cel rafinat neavand niciun miros) sau 4 linguri de unt de shea nerafinat

- 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar

- 3 linguri de argila din cenusa vulcanica (bentonita) renumita pentru proprietatile sale de detoxifiere, sau se poate folosi si argila clasica

- 1 sau 2 linguri de ceara de albine alba, dar este necesara o cantitate mai mare daca vremea este calduroasa; ceara de albine pura ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorita filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului. Este un ingredient universal pentru prepararea unguentelor si a cremelor protectoare si se poate gasi de cumparat in magazinele cu produse naturale

- 15 picaturi de ulei esential parfumat, natural, la alegere dintre aromele preferate

Intr-un recipient de sticla sau portelan se pun uleiul de cocos impreuna cu ceara de albine. Adaugam apa foarte fierbinte intr-un castron peste care punem recipientul cu ingredientele mentionate si lasam cateva minute ca acestea sa se topeasca. Dupa ce au devenit lichide, adaugam picaturile de ulei esential parfumat, bicarbonatul de sodiu si argila. Amestecam pana la omogenizare si lasam sa se raceasca complet.

Putem pune apoi amestecul rezultant intr-un mic borcanas artizanal sau intr-un recipient potrivit.

Se pastreaza la frigider pana se intareste complet iar apoi poate fi folosit cu incredere ori de cate ori simtim nevoia.

Deoarece acest produs 100% natural contine ingrediente blande si sanatoase, nu exista astfel niciun risc ca vreo substanta otravitoare sa fie absorbita in organism atunci cand il utilizam.

Scroll