Ulei Jojoba Eco 10ml Herbavit

Ulei Jojoba Eco 10ml Herbavit

8.21 Lei (TVA inclus)
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Cod

Cod produs: HERB.00519

cantitate

Cantitate: 10 ml

producator

Producator: HERBAVIT

disponibilitate

Disponibilitate: in stoc

livrare rapida

Livrare rapida. detalii

retur

30 de zile drept de retur. detalii

Jojoba este un arbust, din familia Simmondsiaceae, originar din Sonora și Mojave. Plantaţiile se răspândesc în zonele de deşert şi semideşert precum: deşertul Arizona, California, Mexic, Argentina, Australia, Israel, Peru etc.

Jojoba are frunze ovale de culoare verde-gri, cu o textură lipicioasă şi floricele galben-verzui. Fructul de jojoba are formă ovală de culoare verde, care conţine o capsulă al cărei sămânţă este de culoare cafenie bogată în ulei cu efect laxativ.

Consumate în cantitate mare, seminţele de jojoba pot fi toxice, de aceea cu toate că planta este considerată comestibilă în rândul populaţiei Seri, seminţele nu se consumă decât rar, în cazuri excepţionale.

Fructele de jojoba sunt folosite în special pentru obţinerea de ceară sau ulei, care se poate uşor rafina şi utiliza în cosmetică datorită proprietăţilor sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului în scopul obţinerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje.

Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă care se obţine prin presarea la rece a seminţelor. Uleiul pur de jojoba are o culoare galben-aurie cu miros specific de nucă, pe când cel rafinat este transparent şi lipsit de miros. Uleiul de jojoba are termen de valabilitate îndelungat, deoarece nu conţine trigliceride care să contribuie la oxidarea şi râncezirea uleiului.

Proprietăţi terapeutice: antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiseptic, antioxidant, emolient şi hidratant.

Uz extern:
 - bogat în vintamina E, are efect antioxidant cu rol în prevenirea îmbătrânirii premature şi formarea ridurilor;
 - hidratează tenul uscat şi matur;
 - este un ulei uşor, asemănător sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid în piele, reglează secreţia de sebum, nu astupă porii şi lasă tenul să respire.
 - util în îngrijirea tenului acneic, cu efect antiseptic;
 - reduce inflamaţia şi roşeaţa pielii;
 - fiind un ulei hipoalergenic, nu irită tenul astfel că poate fi folosit ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor;
 - poate fi folosit ca balsam de buze, pentru îngrijirea buzelor uscate şi crăpate;
 - prin masaj local înlătură durerile articulare;
 - are efect emolient asupra călcâielor crăpate şi a pielii întărite;
 - previne şi ameliorează infecţiile cu fungi, împreună cu uleiul din arbore de ceai este adjuvant în tratarea ciupercii unghiei;
 - întăreşte unghiile fragile, hidratează şi înmoaie cuticulele;
 - adjuvant în tratarea diferitelor afecţiuni dermatologice precum: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri solare;
 - previne formarea mătreţii şi întăreşte rădăcina firului de păr, prevenind căderea părului;
 - este recomandat atât pentru părul uscat, conferindu-i hidratare şi strălucire, precum și părului gras, reglâng secreţia de sebum.


Reţete cosmetice pe bază de uleiuri presate la rece şi uleiuri esenţiale

Cremă intens hidratantă pentru tenul uscat, sensibil şi matur

 Ustensile necesare:
-        două boluri termorezistente;
-        un vas cu apă fierbinte;
-        un recipient de sticlă sau plastic cu capac.

 Ingrediente:
-        4 grame ceară de albine;
-        20 grame unt de cacao;
-        15 ml ulei de migdale dulci;
-        15 ml ulei de jojoba;
-        10 ml ulei de măceşe;
-        10 ml apă de trandafir;
-        5 ml de glicerină;
-        8 picături ulei esenţial de:
            - ulei de trandafir;
            - ulei de tămâie;
-        4 picături ulei esențial de geranium.

 Mod de preparare:
Punem ceara într-un bol pe care îl aşezăm în vasul cu apă fierbinte şi topim ceara la foc mic, pe urmă se adaugă untul de cacao, uleiul de migdale dulci, jojoba şi măceşe amestecând continuu şi fără sa luăm vasul de pe foc. Apa de trandafir şi glicerina se încălzesc pănă la o temperatură similară cu cea a primulului bol, după care se adaugă treptat în compoziţia cu ceară amestecând energic. Luăm bolul din vasul cu apă şi amestecăm compoziţia până se răceşte puţin pentru a putea adăuga uleiurile esenţiale, amestecând pănă la omogenizare. Compoziţia obţinută se toarnă în recipientul de sticlă.


Tip produs Uleiuri
Cantitate 10 ml

Clientii ArmoniaNaturii.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Nota acordata produsului:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll