Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Yoga I De ce avem nevoie de yoga? ce ne poate oferi yoga?

De ce avem nevoie de yoga? Ce ne poate oferi yoga?

Data aparitiei: 16.10.2014

Putem considera pe buna dreptate ca yoga este un imens tezaur, o comoara spirituala a umanitatii, pe care fiecare dintre noi suntem invitati sa o descoperim si sa o fructificam. Yoga este un sistem eminamente practic care, prin profunzimea si dezvoltarea sa, nu are termen de comparatie pe aceasta planeta. Acest sistem cuprinde metode specifice care ne permit sa ne armonizam trupul, sa dobandim o perfecta stare de sanatate, sa ne relaxam, sa ne incarcam cu energie, sa ne antrenam diferite capacitati si abilitati fizice, psihice, mentale, sufletesti si spirituale.


In zilele noastre, foarte multi dintre noi avem mare nevoie de yoga. De ce?

Pentru ca unii dintre noi nu stim sa ne bucuram de viata sau pur si simplu nu mai apucam sa ne gandim la asa ceva, fiind prinsi in iuresul treburilor cotidiene, al grijilor zilei de maine si al planurilor de viitor.

Pentru ca suntem adeseori obositi, stresati, agitati, nemultumiti, bolnavi, nefericiti, influentabili, rigizi.

Pentru ca uneori avem senzatia ca nu avem deloc control asupra vietii noastre si ca nu stim incotro ne indreptam (sau intuim acut ca nu ne indreptam in directia cea buna).

Pentru ca fericirea noastra depinde de evenimente exterioare si de alte fiinte si, in rarele ocazii cand o traim, pare ca ne scapa printre degete.

Pentru ca nu avem repere valorice si nu stim care sunt lucrurile esentiale.

Pentru ca nu stim cum sa ne transformam si sa ne orientam viata in sensul dorit, pentru ca nu ne este prea clar care este rostul vietii noastre si vrem sa gasim ceea ce ne lipseste pentru a fi impliniti, sanatosi, fericiti si armoniosi.

Pentru ca atunci cand in fine ne decidem sa ne apucam sa cautam informatii si metode care ne pot ajuta sa ne imbunatatim viata, suntem asaltati de oferte care mai de care mai extravagante si nu avem niciun criteriu de selectie... De ce sa ne apucam mai intai? De dieta, de exercitii fizice, de vreo practica meditativa, de terapii naturiste, de tehnici de relaxare, de metode de trezire a sufletului sau chiar de astrologie?

Cursurile de yoga ne ofera din toate exact atat cat avem nevoie, intr-un ansamblu coerent care nu neglijeaza niciun domeniu al vietii noastre si niciun aspect al fiintei noastre.


Ce ne poate oferi yoga?

Yoga ne ofera fiecaruia dintre noi o viziune inteleapta si echilibrata care ne poate ajuta sa ne organizam mult mai bine viata, astfel incat aceasta sa fie din ce in ce mai armonioasa si implinita.

Yoga ne ofera fiecaruia dintre noi un set de metode simple si eficiente care, atunci cand sunt aplicate corect si perseverent, ne ajuta sa dobandim o stare de sanatate deplina pe care apoi o vom putea mentine cu usurinta.

Yoga ne ofera fiecaruia dintre noi exercitii accesibile cu ajutorul carora ne vom armoniza trupul atat ca estetica si armonie, cat si ca tonus, energie si putere.

Yoga ne ofera fiecaruia dintre noi tehnici de relaxare, de meditatie si de concentrare care ne ajuta sa eliminam definitiv oboseala, stresul, insomnia, sa depasim anumite probleme emotionale si sa compensam in mod inteligent suprasolicitarea cu care ne confruntam adeseori.

Yoga ne ofera fiecaruia dintre noi un sistem eminamente practic, extrem de eficient, de dezvoltare personala, care ne permite sa dobandim succesul in tot ceea ce ne propunem sa realizam si care este benefic.

Yoga ne ofera fiecaruia dintre noi cunostinte esentiale si repere valorice care ne vor transforma radical viziunea asupra propriei fiinte si asupra celorlalti, asupra relatiilor personale sau profesionale si ne vor ajuta sa ne armonizam aceste relatii.

Yoga este atat de eficienta in atat de multe directii importante deoarece ea este in primul si in primul rand un sistem spiritual, bazat pe cunostinte ezoterice stravechi despre lume si viata, despre alcatuirea fiintei umane. La modul fundamental, yoga ne ofera o cale spirituala autentica care ne permite sa-L descoperim pe Dumnezeu in propria noastra fiinta si sa atingem starea de desavarsire spirituala. Pe parcursul acestei cai de redescoperire interioara, vom beneficia din plin de beneficiile practicii yoga, caci vom avea o viata din ce in ce mai fericita si plina de sens.


de instructor yoga Monica Dascalu

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Ceai de Toamna Fares

Acorda-ti un moment de relaxare si bucura-te pe deplin de culorile si parfumul acestui anotimp in compania unei cesti cu Ceai de Toamna

Pret: 5.82 RON

Comanda

Unt de corp Chocolate dream - flacon 150ml Genmar

Amestecul de unt de shea, unt de cacao, ulei de masline, pulbere de cacao, contine un procent mare de antioxidanti (tocoferoli), vitaminele A si...

Pret: 17.94 RON

Comanda
 

Unt de corp Vanilla & Coconut - flacon 150ml Genmar

Amestecul de unt de shea, unt de cacao, ulei de masline, contine un procent mare de antioxidanti (tocoferoli), vitaminele A si E, imprimand...

Pret: 17.94 RON

Comanda

Curs DVD Astrologie Natala pentru incepatori

Primul si singurul curs video de ASTROLOGIE NATALA din Romania. 10 ani de experienta si peste 1000 de astrograme si consultatii intr-un set de 8...

Pret: 250 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice