Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Sanatate I Vindecarea naturala

Vindecarea naturala

Data aparitiei: 12.04.2005

"Un nou virus mortal", "bacterii mutant", "contaminarea alimentelor si apei" sunt titluri cu care ne bombardeaza massmedia. Nu este de mirare ca vindecarea naturala devine din ce in ce mai mult in centrul atentiei, din moment ce medicina moderna nu reuseste sa ofere raspunsuri cu privire la noile boli care tot apar. Insa apar tot felul de informatii confuze cu privire la tratamentele naturiste pentru boli comune.

Filozofia bolilor

Subiectul este vast pentru a putea fi acoperit in doar cateva paragrafe. Insa pentru a putea intelege filozofia bolilor trebuie privit asupra principiului de functionare a organismului uman si a momentelor in care acesta cedeaza. Organismul uman este este un sistem minunat care s-a tot dezvoltat in decursul mileniilor. Medicina moderna priveste bolile care apar ca disfunctii ale organismului ca si cum ar fi ceva gresit in modul cum este structurat organismul si doar echipamentele lor de inalta tehnologie pot rezolva problemele aparute. Insa este atat de gresita aceasta abordare.

Considerand ca "germenii" constituie problema bolilor, atunci cum putem explica faptul ca oamenii au reusit sa supravietuiasca de-a lungul timpului pana in secolul XXI? Bacteriile, virusii si alti germeni de care tot suntem avertizati, sunt cele mai vechi si cele mai rezistente forme de viata, drept urmare ar fi distrus intreaga umanitate acum zeci de mii de ani daca supravietuirea noastra s-ar fi bazat pe antibiotice si celelalte chimicale de inalta tehnologie comercializate in zilele noastre.

Singurul mod prin care omul a supravietuit a fost dezvoltarea unui sistem natural de aparare care sa reziste "germenilor" care sunt si au fost tot timpul pretutindeni in numar impresionant. Nu conctactam un singur germene al unui anumit tip de virus si ne imbolnavim. Daca ar fi asa, un sugar nu ar apuca prima aniversare. Razboiul impotriva bolilor are loc in mod continuu in corpul nostru. Aflam de aceasta lupta doar in cazul in care sistemul imunitar cedeaza, fiind prea slabit sa mai lupte, si ne avertizeaza prin aparitia diverselor simptome. Medicina clasica nu a facut altceva decat sa denumeasca aceste simptome si sa creeze pentru fiecare un medicament care insa nu au decat un singur scop: acela de a inlatura simptomul respectiv si de a crea starea de "bine". Iar efectele secundare... o multime.

Nu este de mirarea ca desi s-au facut o multime de progrese in medicina moderna, oamenii sunt din ce in ce mai bolnavi.

Degradarea mediului

Pentru a ne mentine actualul stil de viata, nu facem altceva decat sa otravim aerul prin poluare datorita uzinelor si autoturismelor; otravim pamantul cu fertilizanti chimici si ierbicide; otravim apele cu reziduurile din agricultura si industrie si nu in ultimul rand ne otravim pe noi insine consumand cu buna stiinta produse nocive.

Filozofia sanatatii

Aceasta filozofie porneste de la presupunerea ca oamenii sunt sanatosi in mod natural, si se pot mentine in aceasta stare cu ajutorul schimbarii terapeutice a modului de viata (TLC -Therapeutic lifestyle changes). Bolile trebuie sa fie doar devieri de la normalitate. Insa cum de sunt atat de multe boli? Se pare ca de vina sunt proastele noastre obiceiuri.

Am fost programati sa traim in umbra intelepciunii infinite a expertilor (din domeniul medical sau tehnic) care au promis rezolvari sigure pentru orice problema fie ea medicala sau tehnica. Traim intr-o lume care a suferit modificari profunde mai ales in ceea ce priveste conditiile climatice care s-au modificat extrem in ultimii 100 de ani. Plantele care ne asigura hrana sunt dezvoltate in soluri improvizate tratate chimic. Recoltele sunt tratate la randul lor cu alte chimicale pentru a le "proteja". Animalelor le sunt introduse in hrana hormoni si antibiotice pentru a se dezvolta mai rapid, sau in cazul vacilor, pentru a da mai mult lapte. Insa totate acestea au o singura ratiune: profitul cat mai mare al companiilor agro-alimentare si a celor din industriile chimice. Mancam la restaurante "fast food" pentru ca suntem influentati de reclame, sau dintr-o comoditate.

O strategie pentru sanatate

Se pare ca este mult mai usor sa lasam totul in seama "expertilor" datorita complexitatii situatiei. Pur si simplu este imposibil sa putem noi purifica apa potabila, sa cultivam singuri alimente fara nici un fel de substante chimice sau sa ne inchidem in capsule cu aer curat.

Si totusi, lasand totul pe seama "expertilor", este cel mai rau lucru pe care il putem face. Cand vreo agentie a facut ceva pentru a ajuta intr-adevar? Totul se face pentru profit. Deci, de ce sa ne bazam pe altii cand capacitatea de "a face" sta in mainile noastre?

A sti cu adevarat ceea ce este sanatos si modul cum ne putem pastra sanatatea sunt cunostinte de o valoare incomensurabila.

Ce poate fi facut?

- Examineaza-ti stilul de viata (alimentatie, obiceiuri); este cel mai important pas spre o viata sanatoasa.
- Incearca sa inveti lucrurile evidente despre propriul corp, mai ales aspectele legate de reactiile la anumite substante chimice care se gasesc in alimente.
- Intelege rolul important pe care il au enzimele pentru o digestie sanatoasa, si cum reactioneaza propriul corp in cazul in care exista un deficit.
- Protejeaza-ti si intareste-ti mecanismele de protectie ale propriului corp impotriva germenilor patogeni.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Zahar Brut Nerafinat 500g Solaris Plant

Zahar brun nerafinat obtinut din trestie de zahar de calitate superioara din Mauritius.

Pret: 5.90 RON

Comanda

Zahar Brun Melasa Nerafinat 500g Solaris Plant

Zahar brun nerafinat obtinut din trestie de zahar de calitate superioara din Mauritius. Este recomandat in special pentru prajituri, datorita...

Pret: 9.55 RON

Comanda
 

Extract din mladite de Afin (Vaccinum Myrtillus) 50ml Plantextrakt

Nivele de actiune: metabolism glucidic, ochi, tract gastrointestinal, aparat urinar, mucoase, sistem vascular. Recomandari principale:...

Pret: 18.01 RON

Comanda

Extract din mladite de Merisor (Vaccinium Vitis) 50ml Plantextrakt

Nivele de actiune: intestin, cai urinare, aparat osteoarticular, vase arteriale, aparat genital feminin si masculin. Recomandari principale:...

Pret: 18.01 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice