Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Sanatate I Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute

Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute

Data aparitiei: 24.11.2005

Aceasta tehnica este bazata pe abordarea sistemului de meridiane energetice descris de acupunctura stiintifica chineza.

Meridianele sunt cai energetice prin care energia vitala circula in corp.

Teama, stresul si diferitele tensiuni emotionale se manifesta in deplina concordanta cu dereglarea/blocarea circulatiei energetice in sistemul de meridiane. Cand blocajul circulatiei energiei este inlaturat starea emotionala se va transforma cu totul intr-o stare de bine interior, de bunastare.
Diminuarea blocajului va produce doar ameliorarea emotiilor si trairilor negative pe care le tratam.

In doua din numerele anterioare ale revistei au fost descrise pe larg aplicatiile multiple ale abordarii prin atingere si masare a unor puncte situate pe meridiane cu scopul atingerii unei stari de "Libertate Emotionala".

Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute

Creata de Silvia Hartmann, bazata pe tehnica lui Gary Craig & John Diepold numita Tehnica Libertatii Emotionale, s-a nascut din incercarea de a oferi celor interesati o varianta prescurtata a TLE, deosebit de eficienta si aplicabila oriunde, imediat ce este necesar.

In timp ce urmati instructiunile descrise mai jos, urmariti sa mentineti atentia concentrata asupra cauzei care a dus la aparitia starii emotionale care va deranjeaza. Evocati cat mai exact problema care v-a produs deranjul emotional.

Remarcati cum, in timp ce expirand si inspirand profund masati usor punctele descrise, se instaleaza o stare de calm, usurare si bine interior. Relaxarea ia locul starii stresante.

Aceasta tehnica este numita Ambasadorul Tehnicii Libertatii Emotionale. Ea va permite sa testati intr-o maniera imediata si usoara beneficiile pe care le aduce masarea catorva din punctele meridianelor majore din acupunctura.

Redam in cele ce urmeaza pasii care trebuie urmati:

   1. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde incepe spranceana. Realizati un inspir si un expir profund.
   2. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde se termina spranceana. Realizati un inspir si un expir profund.
   3. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub ochi in dreptul pupilei (atunci cand ochiul priveste drept). Realizati un inspir si un expir profund.
   4. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub nas, deasupra mijlocului buzei superioare. Realizati un inspir si un  expir profund.
   5. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub mijlocului buzei inferioare. Realizati un inspir si un expir profund.
   6. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat in mijlocul fruntii (atat pe inaltime, cat si pe latime). Realizati un inspir si un expir profund.

Evaluati pe o scara de la 0 la 10 intensitatea subiectiva a starii emotionale inainte de a incepe si la sfarsit.

Evaluarea intensitatii este foarte importanta.
Daca observati ca starea nu a disparut complet atunci e necesar sa realizati din nou tehnica.
Sunteti gata?
Incepeti!


Dr. Florin Bebesel
florin.bebesel@gmail.com

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Tinctura Meridian Ficat 100ml Santo Raphael

Adjuvant in: - insuficienta hepatica, - hepatite toxice (nonalcoolice), - hepatite cronicizate, - convalescenta dupa hepatita acuta, -...

Pret: 32.98 RON

Comanda

Tinctura Meridian Plaman 100ml Santo Raphael

Descriere: Suplimentul alimentar Meridianul Plaman contine un amestec de plante medicinale care echilibreaza energetic meridianul Plaman. Produs...

Pret: 32.98 RON

Comanda
 

Tinctura Meridian Stomac 100ml Santo Raphael

Descriere: Suplimentul alimentar Meridianul Stomac contine un amestec de plante medicinale care echilibreaza energetic meridianul Stomac. Produs...

Pret: 32.98 RON

Comanda

Tinctura Meridian Vezica Urinara 100ml Santo Raphael

Descriere: Suplimentul alimentar Meridianul Vezica Urinara contine un amestec de plante medicinale care echilibreaza energetic meridianul Vezica...

Pret: 32.98 RON

Comanda
 

Relaxirem 30 Capsule Blister Remedia

Supliment care favorizeaza relaxarea si creste calitatea somnului natural. Asocierea celor doua extracte vegetale (valeriana si floarea pasiunii)...

Pret: 9.56 RON

Comanda

Ulei Masaj Relaxant 250 ml - Elmiplant

Alunga starea de incordare si lasa-te rasfatata de un masaj relaxant cu ajutorul Uleiului Relaxant pentru masaj - elmiplant. Uleiurile esentiale...

 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice