Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Sanatate I Pastura - polenul depus in faguri

Pastura - polenul depus in faguri

Data aparitiei: 14.08.2011

Pastura este un produs al stupului, derivat din polenul recoltat de albine, fiind rezultatul proceselor biochimice care au loc in prezenta unor microorganisme (lactobacillus) si al unui proces fermentativ care se produce in fagurii stupului, sub influenta temperaturii si umiditatii stupului precum si a fermentilor eliberati din saliva albinelor. Aceste procese fermentative, dau nastere unui produs cu conservabilitate si digestibilitate crescuta, superior polenului apicol.
Pastura are o culoare maronie, galbuie sau ruginie in functie de flora de pe care s-a recoltat polenul.

Ce contine pastura: proteine, aminoacizi esentiali (histidina, triptofan, metionina, fenilalanina, valina, cistina, arginina, acid glutamic), amidon si alte glucide (glucoza, zaharoza, dextrine, celuloza, polenine), lipide (lecitina, colesterol, acizi grasi), enzime, vitamine (A,D, K, E), acid folic si minerale.

Actiuni: afrodiziac, antianemic, aperitiv, tonic hepatic, tonic nervos, vitalizant.

Pentru ce folosim fagurii de pastura:

Nutritiv, revitalizant si tonic nervos: Desi are calitati terapeutice asemanatoare cu polenul - efect nutritiv, refacerea si stimularea celulelor nervoase, revitalizarea si revigorarea organismului - efectul terapeutic al pasturii este mai puternic si se obtine in timp mai scurt, datorita calitatilor sale speciale. Se poate folosi cu rezultate foarte bune de catre persoanele epuizate psihic sau fizic, in stari de oboseala cronica sau stres crescut.

Anemia hipocroma: Una din afectiunile care raspunde foarte bine la tratamentul cu pastura este anemia hipocroma, iar bolnavii la care nu au dat rezultate nici un fel de medicamente alopate, au beneficiat din plin de acest tratament. Astfel, in timpul tratamentului, bolnavii au observat ameliorarea starii generale, revenirea apetitului, cresterea in greutate, disparitia cefaleei, ametelilor si starilor de oboseala, specifice anemiei.

Efect antiviral similar interferonului natural: Din experientele facute pe soareci injectati cu virusi gripali, s-a constatat ca dupa tratarea acestora cu suspensii de propolis si pastura, procentul de supravietuire fata de martorii netratati a fost evident in favoarea celor tratati, ceea ce sugereaza ca propolisul si pastura ar putea induce inhibitori virali, dupa mecanismul de actiune al interferonului.

Hepatita acuta si cronica: Experimentarile in hepatita acuta si cronica, au aratat ca administrarea de pastura duce la o actiune pozitiva manifestata la nivelul raportului albumine - globuline, al aminoacizilor liberi plasmatici, precum si al structurii microscopice a ficatului.

Ulcer gastric si duodenal: Datorita efectului iritant gastric mult mai scazut la pastura fata de polenul apicol, aceasta se poate folosi si in cazul bolnavilor de ulcer gastric si duodenal, cu efecte foarte bune de cicatrizare a mucoasei gastrice si duodenale.

Mod de utilizare:
- Se foloseste ca atare (depozitat in fagure), prin administrare orala sau sublinguala. Are un gust acrisor placut si este mai usor de digerat decat polenul. Doza este de 10-30g /zi administrata in scop nutritiv. In cazul diverselor afectiuni, doza terapeutica  se stabileste de catre medic.
- Se poate folosi si sub forma de supozitoare rectale sau ovule vaginale in cazul diferitelor afectiuni, la recomandarea medicului fitoterapeut.

Precautii, contraindicatii: Datorita continutului crescut in glucide, pastura nu se recomanda in cazul bolnavilor de diabet. De asemenea pacientii cu afectiuni digestive grave, o vor consuma doar la recomandarea medicului.


sursa: www.terapieholistica.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Polen granule 180g Apisalecom

Polenul este indicat in distrofii, anorexie, rinita alergica, boli hepatice, ulcer gastro-duodenal, tulburari de dinamica sexuala, prostatite,...

Pret: 16.66 RON

Comanda

B Natural (Polen & Drojdie) 60 cpr Dacia Plant

Drojdia de bere reprezinta masa rezultata dupa presarea reziduului ramas la fermentarea berii, ea fiind utilizata in panificatie si la prepararea...

Pret: 15.94 RON

Comanda
 

Polenapin 100 drajeuri Institut Apicol

Produsul POLENALPIN este prezentat sub forma de tablete, pentru a facilita administrarea polenului. Valoare energetica 389 kcal/100 g produs....

Pret: 11.53 RON

Comanda

Pastura 100g Api Vitalis

Pastura, numita si "Painea albinelor", este un produs natural rezultat prin fermentarea polenului. Albinele introduc polenul in celulele...

Pret: 35.71 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice