Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Sanatate I Apiterapia si veninul tamaduitor de albina

Apiterapia si veninul tamaduitor de albina

Data aparitiei: 02.06.2005

Apiterapia inseamna folosirea in scop medicinal a mierii de albina si se practica inca din antichitate. In lumea moderna s-a descoperit ca veninul de albina este foarte bun in tratarea artritei si a altor boli inflamatorii si degenerative. Literatura de specialitate contine mai mult de 500 de cercetari stiintifice facute pe veninul de albina.

Veninul de albina contina cel putin 18 substante cu activitate farmaceutica. Melittin este substanta cea mai raspandita, este cea mai buna substanta anti-inflamatorie si impiedica dezvoltarea de inhibitori selectivi de ciclooxigenaza; are de asemenea efect analgezic. Apamin impiedica dezvoltarea complementului C3 si blocheaza canalele dependente de potasiu si intensifica activitatea celebrala. Alte substante precum compus x, hyaluronidasum, fosfolipaza A2 si histamina sunt implicate in raspunsul inflamatoriu al veninului prin subtierea tesuturilor si facilitarea circulatiei sangelui si a altor substante. Mai contine cantitati de dopamina, serotonina si noradrenalina.

Terapia cu venin de albina poate sa fie folositoare in multe situatii medicale. Charles Mraz un apicultor ajuns la varsta de 94 de ani din Middlebury, Vermont, care a popularizat in ultimii 60 de ani terapia cu veninul de albina, spune ca este bine sa incercam terapia cu venin de albine cand nici o alta solutie clinica nu ajuta. Sunt patru situatii in care veninul este ajutator:

1. Artrita si alte inflamatii ale sistemului
Terapia cu venin poate sa fie folositoare in reumatism si osteoporoza, actionand impotriva durerii si a inflamatiilor. In cazul artritei reumatica sau noduli reumatici, veninul poate sa le micsoreze dimensiunea. Ajuta chiar si in inflamatii externe ca colite ulcerative sau astm. Aceasta se datoreaza stimularii de cortizon endogen prin axahipotalamo-hipofizo-cortico-suprarenala.

2. Rani cronice si acute
Inflamari, tendonite si alte zone afectate raspund bine la terapia cu venin de albina. In acest caz, efectul este probabil unul local anti-inflamatoriu, implicand si raspunsul defensiv al celulelor la o proteina necunoscuta. Poate sa aiba rezultate in durerile cronice de spate si gat si alte dureri.

3. Cicatricile tesuturilor
Keloid si alte cicatrici de tesuturi sunt subtiate de substantele din venin si se niveleaza si pot sa isi recapete culoarea. Cicatricile interne precum adeziunile unor interventii chirurgicale anterioare pot sa raspunda la tratament peste arie.

4. Scleroza multipla
Acest mod de folosire a veninului este foarte putin inteles si trebuie inca studiat. Recent Asociatia Americana de Medicina a acordat, unui imunolog, dr. John Santilli, dreptul de a prepara un extract din venin de albine si a studia efectele lui pe pacienti. Sute de pacienti cauta medici care folosesc veninul de albina si apicultori. Tratamentul este prelungit dar nu din cauza sensibilitatii, iar raspunsul comun este marirea stabilitatii, mai putina oboseala si spasm.

Terapia cu venin de albina poate sa fie facuta de apicultor sau de pacient care este invatat cum sa manevreze albinele.

O albina este luata dintr-o cupa sau dintr-un stup cu o penseta si este tinuta in acea zona a corpului ca sa intepe. Numarul de intepaturi de albina, frecventa intepaturilor de albina depinde de problema pe care o are pacientul. O tendonita simpla are nevoie de cateva intepaturi, doua sau trei sesiuni pana la doua sau cinci sesiuni. Pentru o artrita cronica e nevoie de doua, trei sesiuni pe saptamana, cu cateva intepaturi in acelasi timp pentru doua, trei luni. Scleroza multipla raspunde in cateva saptamani la tratament desi oamenii se simt dupa cateva sesiuni de intepaturi mai energici. Pacientii tratati de imunolog au declarat ca o persoana trebuie sa faca doua trei sesiuni de intepaturi pe saptamana pentru sase luni pentru a obtine efecte.

Sunt multi doctori care folosesc terapia cu venin de albina in tratamentele lor. Aceasta se face prin obtinerea veninului (in fiole) si injectandu-l in piele, uneori amestecandu-l cu anestezic local. Unii spui ca colecarea veninului in fiole determina o pierdere din puterea vindecatoare, dar in multe situatii este mult mai buna aceasta metoda decat gasirea unui apicultor.

Efectele secundare ale veninului de albina sunt in general limitate deoarece inflamarea, durerea sunt efecte dorite. Totusi exista riscul unei reactii alergice anafilactica la veninul de albina si intotdeauna e precaut sa avem un ser anti-venin in trusa de prim ajutor.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Propolis Forte Only Natural 10 fiole x 10 ml Co&Co Consumer

Only Natural PROPOLIS forte Oral Liquid - fiole pentru uz oral Propolisul este o mixtura din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii,...

 

Tinctura Propolis 30ml Institut Apicol

Propolisul este un produs natural recoltat de albine de pe mugurii si scoarta unor arbori si arbusti. Compozitia sa complexa releva prezenta de...

Pret: 22.45 RON

Comanda

Propolis Esenta 20ml Phenalex

Este un produs inovativ care nu contine alcool si inglobeaza esenta propolisului care contine toate principiile active din tinctura dar care poate...

Pret: 10.97 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice