Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Catalog plante medicinale I Salcamul japonez

Salcamul japonez (Sophora japonica)

Descriere

Salcamul japonez este un arbore inalt pana la 20 m, cu scoarta neteda, de culoare verde-inchis, cu ramuri lipsite de spini. Frunzele sunt cele asemanatoare celor de salcam, insa cu foliolele ceva mai mici. Florile sunt de culoare alb-galbuie sau alb-verzuie, mai ales cand sunt in faza de boboci. Ele sunt grupate in inflorescente piramidale, ramificate, lungi de 15-35 cm, asezate la varful ramurilor si indreptate in sus, spre deosebire de florile de salcam care sunt aplecate in jos. Sunt placut mirositoare. Floarea are forma de fluture ca si cea de salcam (papilonacee). Floarea este formata dintr-un caliciu cu 5 dinti, 5 petale care inconjoara 10 stamine libere. Ovarul este superior. Fructele sunt niste pastai carnoase, prezentand strangulatii intre seminte, spre deosebire de salcam care are pastaile uscate. Infloreste in lunile iulie-august. Se cultiva prin parcuri si pe marginea soselelor.


Recoltarea

De la salcamul japonez se recolteaza bobocii florali in momentul formarii lor, atunci cand caliciul si corola sunt distincte. In acesta perioada primele flori incep sa se deschida.


Mod de uscare

Bobocii se usuca la soare, intinsi in straturi subtiri. In cazul in care timpul nu permite uscarea la soare, se pot usca artificial la o temperatura de 40 grade C. Din 3-5 kg boboci proaspeti se obtine 1 kg produs uscat.


Intrebuintari

Se folosesc in industria de medicamente la obtinerea rutinei, medicament folosit in mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice