Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Retete vegetariene I Gustari

Gustari

Pasta de naut

Data aparitiei: 06.02.2013

Nautul este una dintre cele hranitoare "boabe", care la noi a inceput sa fie consumata pe scara mai larga de relativ putin timp, mai ales odata cu raspandirea culturii culinare arabe. Putem spune ca este un veritabil castig culinar si...

Dejunul Kollath

Data aparitiei: 16.05.2005

Reteta este urmatoarea: - se pun intr-un vas 3 linguri de faina integrala de grau peste care se pun 5 linguri de apa si se lasa 6 ore (de seara pana dimineata) la fermentat; - in alt vas se pun 2 linguri de stafide care se acopera cu apa si...

 

Rosii umplute cu oua

Data aparitiei: 21.02.2005

6 oua si 50 ml lapte se transforma in jumari, se amesteca cu 100 g branza rasa, patrunjel si marar tocate fin, sofran si ghimbir. Se aleg 2 kg se rosii de aceiasi marime, se taie capacele, se scobesc si se aseaza cu gura in jos la scurs; se...

Rosii cu ciuperci si branza

Data aparitiei: 21.02.2005

Se aleg 2 kg se rosii de aceiasi marime, se taie capacele, se scobesc si se aseaza cu gura in jos la scurs. Se pun intr-o cratita 50 ml ulei, 250 g ciuperci, o ceapa, usturoi taiat marunt, sare, ghimbir; se fierb inabusit. Dupa ce se iau de pe...

 

Rosii umplute cu pasta de branza

Data aparitiei: 21.02.2005

Se aleg 2 kg se rosii de aceiasi marime, se taie capacele, se scobesc si se aseaza cu gura in jos la scurs; se rade 100 g branza telemea, se adauga 400 g branza de vaci framantata, 100 g unt, 100 g smantana, sofran, ghimbir si marar tocat fin....

Rosii cu ciuperci

Data aparitiei: 21.02.2005

Rosiile se spala, li se taie un capac, se curata de seminte, se sareaza in interior si se lasa la scurs cu fata in jos. Separat, intr- cratita, se pun 50 g unt, 250 g ciuperci taiate marunt si se lasa la foc mic pana scade toata apa pe care au...

 

Omleta cu orez

Data aparitiei: 21.02.2005

Se bat 6 oua, se amesteca cu 4 linguri orez sau grau fiert, 3 rosii, 1 ardei gras si verdeata tocate marunt, se potriveste de sare, ghimbir, sofran. Se prajeste pe ambele parti in ulei incins; se presara cascaval ras.

Omleta cu spanac

Data aparitiei: 21.02.2005

Se bat 6 oua, se adauga 50 g smantana, sare si ghimbir; se fac 3 omlete care se coc doar pe o parte. Se face un piure din spanac, o ceapa tocata fin, sare, sofran, faina si ulei cu care se umplu omletele. Se ruleaza si se dau la cuptor pentru...

 

Omleta de primavara

Data aparitiei: 21.02.2005

Se bat 6 oua cu 100 ml lapte, patrunjel si marar tocate fin, ghimbir si sare. Se fac 2 omlete groase care se presara cu cascaval ras. Se ruleaza, se taie fiecare in cate 3 parti si se servesc calde.

Gogosele de fasole alba

Data aparitiei: 21.02.2005

100 g fasole boabe se inmoaie saera cu apa rece; a doua zi se schimba apa si se pun la fiert cu apa rece. Se lasa sa fiarba 10 minute, se scurg, se adauga apa fierbinte si se pun din nou la fiert cu morcov si ceapa. Dupa ce s-au muiat, se...

 

Gogosele de cartofi

Data aparitiei: 21.02.2005

1/2 kg piure de cartofi se amesteca cu 2 oua, 150 g branza telemea si 100 g faina. Se framanta bine pana capata consistenta unui aluat care se imparte in mai multe bucati. Se fac bilute cu diametrul de 2 cm, se turtesc si se prajesc in ulei...

Ciupercute

Data aparitiei: 21.02.2005

6 oua fierte tari se curata de coaja, se taie pe lat, se scot galbenusurile care se amesteca cu 3 galbenusuri crude, sare, ghimbir, sofran, marar tocat fin. Se toarna cate putin ulei si se freaca copozitia ca maioneza. O parte din aceasta...

 

Ciuperci cu verdeata

Data aparitiei: 21.02.2005

1/2 kg ciuperci mari se spala, se toaca coditele marunt si se calesc in 50 g unt, o ceapa mica si puitn ghimbir. Palariile se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-au inmuiat se umplu cu compozitia obtinuta...

Ciuperci invelite

Data aparitiei: 18.02.2005

Din 100 g faina, 200 g lapte si un ou se face un aluat ca pentru clatite care se amesteca bine, apoi se lasa sa se odihneasca o ora. Se infierbanta undelemnul, se introduce fiecare ciuperca in compozitie si se prajeste. Se scot, se pun intr-o...

 

Clatite cu branza

Data aparitiei: 18.02.2005

Se face un aluat de clatite din: faina de grau, 2 oua, 1 lapte, sare. Se coc clatitele, care trebuie sa fie subtiri. Se pregateste o crema din branza de vaci, 2 oua, marar tocat, sare, ghimbir. Se umplu clatitele, se ruleaza, se pun intr-un...

Clatite cu urda

Data aparitiei: 18.02.2005

Se face o compozitie de clatite din: faina din grau complet, 2 oua, 1 l lapte, marar tocat fin, sare, sofran, ghimbir; se coc clatitele de grosime medie. Se pregateste o crema din urda frecata cu unt si ceapa tocata. Clatitele se lasa sa se...

 

Cascaval pane

Data aparitiei: 18.02.2005

Se taie cascavalul felii subtiri. Se pregateste o compozitie ca de omleta din 2-3 oua, sare, piper sau alte condimente si la dorinta se poate adauga marar tocat si suc de rosii. Se introduc feliile de cascaval in aceasta compozitie apoi se dau...

Branza de vaci cu masline

Data aparitiei: 09.02.2005

Se freaca 200 g branza de vaci proaspata cu 2 linguri lapte, se adauga 2 rosii sau 2 gogosari taiati marunt, cateva masline maruntite si se potriveste gustul cu sare si mirodenii.

 

Branza de vaci cu morcovi

Data aparitiei: 09.02.2005

Se amesteca 200 g branza de vaci cu 50 g unt; se adauga o ceapa taiata marunt, un morcov ras, ghimbir, sofran, salvie maruntita si sare. In loc de morcov se poate folosi marar tocat; dupa preferinta se adauga un galbenus crud.

Branza de vaci cu ceapa

Data aparitiei: 09.02.2005

Se taie ceapa marunt, se amesteca cu 200 g branza si 50 g unt, se pune pe un platou si se orneaza pe marginea platoului cu rosii si patrunjel.

 

Pagina:   1 I 2 I urmatoarea

TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice