Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Numerologie I Semnificatiile numarului unu

Semnificatiile numarului unu

Data aparitiei: 28.02.2005

Vom incepe odata cu aceasta prezentare, o serie de articole referitoare la semnificatiile profunde si complexe ale numerelor pentru a putea astfel, intelege mai bine aplicarea lor in numerologie.
     
Numarul unu simbolizeaza atat fiinta umana, cat si fiinta divina si transcendenta.
     
Fiind singura fiinta vie ce are calitatea de a fi in pozitia verticala, unul simbolizeaza omul in picioare. Antropologii fac din verticalitate un semn distinct al omului, in special al omului activ.   
     
Alte imagini ce semnifica numarul unu sunt: imaginea pietrei in picioare, a falusului in erectie, imaginea batului vertical.
     
Unu simbolizezea principiul nemanifestat, din care se desfasoara manifestarea si in care se resoarbe manifestarea. Numarul unu semnifica principiul activ, creatorul. El simbolizeza totodata fiinta, ca sursa a tuturor lucrurilor.
    
De asemenea unu reprezinta centrul cosmic, centrul mistic.
    
Numarul unu simbolizeaza fiinta, dar si revelatia, legatura care inalta fiinta umana prin cunoastere la nivelul fiintei divine.
   
In folclorul si literatura iraniana, aceasta cifra are cateva particularitati. Cifra unu se scrie la fel ca litera "alif"(=a), prima litera din alfabetul arabo-persan, si ea il reprezinta pe Dumnezeu cel unic.
   
In alfabetul "abdjad", litera "a" are de asemenea valoare de unu.
   
Este necesar a se face distinctia intre unu si unicitate. Unicitatea reprezinta fiinta absoluta, transcendenta, ce nu prezinta o masura finita.
   
In schimb, unu presupune generarea multiplului si totodata resorbtia multiplului.
   
In diverse traditii, povestirile legendare si temele folclorice, il prezinta adesea pe Dumnezeu unic simbolizat prin cifra unu.
   
Simbolul numarului unu este acela de unificator, tinzand astfel, la sinteza polilor opusi, realizand armonia dinamica a contariilor.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Lotiune tonica reconfortanta cu ulei de argan bio si extract bio de aloe vera 200ml Cosmetic Plant

Lotiunea tonica reconfortanta cu ulei de argan BIO si extract BIO de aloe vera completeaza actiunea de curatare a demachiantului si tonifiaza...

Pret: 11.87 RON

Comanda
 

Natural Potent 4 fiole Naturalia Diet

Efecte: - stimularea rapida a impulsului sexual - erectii ferme si de lunga durata - revigorarea si tonifierea organismului -...

Pret: 63.00 RON

Comanda

Salix 20 comprimate Alevia

Recomandari: Inflamatii reumatismale, nevralgii, raceala si gripa, preventia infarctului miocardic. Descriere Cunoscuta ca “aspirina...

Pret: 9.49 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice