Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Numerologie I Semnificatiile numarului sase

Semnificatiile numarului sase

Data aparitiei: 04.04.2005

Pentru Rene Allendy ("Le symbolisme des nombres") numarul sase semnifica in primul rand "opozitia dintre creatura si Creator, intr-un echilibru nedefinit". Aceasta opozitie nu inseamna neaparat contradictie. Ea poate marca o simpla deosebire, care va fi insa sursa tuturor ambivalentelor numarului sase.

Acest numar reuneste doua complexe de activitatii ternare. El poate duce si la bine si la rau, la unirea cu Dumnezeu dar si la revolta.

Sase este numarul darurilor reciproce si al antagonismelor, al destinului mistic. El este desavarsirea potentiala, lucru pe care-l exprima simbolul grafic a sase triunghiuri inscrise in cerc. Fiecare latura a cate unui triunghi este egala cu raza cercului, iar sase este aproape gal cu raportul dintre circumferinta cercului si raza lui (2pi). Aceasta perfectiune virtuala poate insa esua, iar riscul acesta face din numarul sase numarul probei prin care se deosebesc binele si raul.

In Apocalipsa, cifra sase pare a avea o semnificatie clar peiorativa. Sase ar fi numarul pacatului.

Potrivit psihologiei analitice aplicate basmelor, numarul sase ar fi intruchiparea omului fizic lipsit de elementul sau salvator, lipsit de acea ultima particica dinauntrul sau, care i-ar permite sa intre in legatura cu divinul.

In antichitate, cifra sase ii era atribuita Venerei Afrodita, zeita iubirii trupesti.

Numarul sase este si numarulul hexagonului biblic, numarul creatiei, numarul mijlocitor dintre Principiul dumnezeiesc si manifestare.
Lumea a fost creata in sase zile. Dupa cum arata Clement din Alexandria, lumea a fost creata si in sase directii ale spatiului: cele patru puncte cardinale, zenitul si nadirul. Dupa traditia ebraica, lumea dainuieste sase mii de ani.

Arta hindusa, arta chineza, arhitectura clasica, dupa cum arata Luc Benoist, cuprind sase reguli ce reflecta creatia divina.

Numarul sase se exprima prin hexagon, dar si mai bine prin steaua cu sase colturi formata prin suprapunerea a doua triunghiuri. La hindusi, aceasta semnifica si patrunderea Lingam-ului in Yoni (fuziunea principiului masculin cu cel feminine), echilibrul dintre foc si apa, simbol al tendintei de crestere ce caracterizeaza manifestarea.

In Occident, hexagonul stelat este cunoscut ca pecetea lui Solomon sau scutul lui David, emblema a statului Israel. Ea exprima intotdeauna imbinarea a doua contrarii: un principiu si imaginea lui rasturnata, rasfranta in oglinda Apelor.

Triunghiul cu varful in sus a fost interpretat ca exprimand natura dumnezeiasca a lui Hristos, iar cel cu varful in jos, natura lui omeneasca, steaua fiind contopirea acestor doua naturi.

Steaua cu sase colturi reprezinta de asemenea si macrocosmosul sau omul universal, in timp ce steaua cu cinci colturi reprezinta microcosmosul si omul obisnuit.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Natto Max 2000 Fu (unitati fibrinolitice) 30capsule (vegetale) Jarrow Formulas

Natokinaza pentru mentinerea sanatatii circulatiei sanguine Avantaje Contribuie la: Natokinaza este o enzima fibrinolitica ce asigura o...

 

Passiflora 100 comprimate Alevia

Recomandari: Pentru linistire si calmare.   Caracteristici Passiflora sau fructul-pasiunii este una dintre cele mai cunoscute plante...

Pret: 33.08 RON

Comanda

Extract din muguri de Porumbar (Prunus Spinosa) 50ml Plantextrakt

Nivele de actiune: ax hipotalamo-hipofizo-suprarenalian, ochi, aparat cardio-vascular, rinichi, plamani, piele, uter. Recomandari principale:...

Pret: 18.01 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice