Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Meditatie I Meditatia yoghina reduce riscul tulburarilor cardiace

Meditatia yoghina reduce riscul tulburarilor cardiace

Data aparitiei: 09.11.2012

Un nou studiu stiintific valideaza ceea ce misticii orientali stiau de mult: meditatia mareste atat starea de bine psihica dar in acelasi timp are un important efect binefacator asupra sanatatii fizice.
Un studiu recent, realizat de cercetatatori stiintifici in cadrul Universitatii Georgia Health Sciences din Augusta, demonstreaza cum efectele reducatoare de stres ale meditatiei yoghine pot preveni si trata bolile de inima la tineri sau adulti.

Studiul, publicat in revista "Current Hypertension Reviews", aduce suficiente dovezi pentru justificarea introducerii practicii meditatiei in programe private sau sponsorizate de guvern ce vizeaza prevenirea si tratarea bolilor cardiace.

"Aceste descoperiri au implicatii importante asupra includerii meditatiei yoghine in programul medical de prevenire si tratare a bolilor cardiace" spune medicul sef al cercetarii Dr. Vernon Barnes.
"Includerea meditatiei yoghine incepand de la o varsta tanara poate preveni imbolnavirea de boli cardiovasculare si salva multe vieti, fara a mentiona reducerea costurilor medicale nationale cu milioane de dolari."

Este cunoscut ca cele mai multe persoane mor de boli cardiace decat datorita altor boli.

Printre rezultatele acestui studiu:

* La adulti, meditatia yoghina reduce hormonii de stres, diminueaza presiunea sanguina si folosirea de  medicamente pentru presiunea sangelui, reduce durerile de inima la bolnavii de angina, curata arterele reducand riscul atacului cerebral, s-a sesizat o imbunatatire considerabila a conditiei la pacienti ce au suferit atac de cord, reducerea consumului de tutun si alcool, inlaturarea depresiei. De asemenea studiul arata reducerea riscului decesului datorat bolilor de inima, cancer sau alte cauze.

* La tineri meditatia yoghina reduce presiunea sanguina si imbunatateste functionarea inimii.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Ulei Alune Padure 200ml Solaris Plant

Ulei obtinut prin presarea la rece a alunelor de padure crude, neprajite. Uleiul este apoi decantat si filtrat printr-un filtru de bumbac natural....

 

Ulei Floarea Soarelui Presat la Rece 1l Solaris Plant

Ulei de floarea soarelui, obtinut prin presarea la rece a semintelor de floarea soarelui. Are un gust puternic si valori nutritive superioare...

Pret: 13.07 RON

Comanda

Ulei Galbenele 30ml Solaris Plant

Literatura de specialitate recomanda galbenelele ca adjuvant in tratarea afectiunilor gastro-intestinale, gastritelor hiperacide, ulverelor...

Pret: 4.29 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice