Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Meditatie I Concentrarea mentala

Concentrarea mentala

Data aparitiei: 27.06.2005

Concentarea mentala are o mare importanta in realizarea meditatiei, caci ea ne ajuta sa ne focalizam si sa ne concentram gandurile si mintea. Concentrarea presupune existenta unui obiect care serveste drept suport mentalului. Acesta se poate concentra cu usurinta pe un obiect agreabil, cum ar fi o floare sau asupra trasaturilor fiintei iubite. Este dificil, mai ales la inceput sa fixezi mentalul asupra unui lucru mai putin placut. Practicati concentrarea pana cand mentalul se stabileste usor asupra unui obiect. Daca mentalul scapa de sub control, readuceti-l de fiecare data la punctul de concentrare.

De obicei, mentalul sare ca un balon. Reglati-va si controlati-va respiratia si simturile. Fixati mentalul asupra unui obiect agreabil, asociind idei de puritate si calm interior.
Retrageti-va intr-o camera linistita, adoptati o pozitie relaxanta, avand coloana vertebrala dreapta. Inchideti apoi ochii si observati ce se petrece daca va concentrati, de exemplu, asupra unui mar: analizati culoarea, forma, marimea, diferitele parti, cum ar fi coaja, pulpa, samburii etc. Va puteti gandi la locul din care a provenit, de asemenea, la gustul dulce sau acru, la efectele sale asupra digestiei sau asupra sangelui. Prin asociere, ideile relative la alte fructe pot incerca sa apara. Mentalul poate sa intretina insa si o alta imagine, straina, si poate sa inceapa sa vagabondeze. E posibil sa va ganditi la un anume prieten pe care trebuie sa-l intalniti la o anumita ora, mai tarziu, sau ca trebuie sa cumparati ceva anume. Mintea se poate orienta asupra unui eveniment suparator. Trebuie sa urmariti sa aveti o gandire bine definita si sa impiedicati aparitia oricarui gand ce nu are legatura cu obiectul asupra caruia doriti sa va concentrati. Va trebui sa depuneti eforturi sustinute pentru a obtine rezultate in acest sens, caci mentalul va face tot ce va putea pentru a reveni la agitatia lui obisnuita.

Cand veti constata ca evoluati in realizarea meditatiei, veti simti nevoia sa practicati din ce in ce mai mult. Si aceasta va fi din ce in ce mai usoara si mai placuta. Dupa cum legile gravitatiei, coeziunii etc. actioneaza in planul fizic, tot la fel, legile gandirii, cum ar fi asocierea, relativitatea, continuitatea, rezonanta etc. opereaza in planul mental. Cei ce practica concentrarea ajung sa cunoasca foarte bine aceste legi. Cand mentalul este orientat spre un anumit obiect, trebuie sa se aiba in vedere calitatile si componentele sale. Tot asa, atunci cand mentalul este orientat la o anumita cauza, trebuie sa se orienteze si asupra efectului acesteia.

Cand va concentrati nu va luptati cu mentalul dumneavoastra. Evitati orice tensiune, fie ca este in planul fizic sau in planul mental. Ganditi-va linistit la obiectul meditatiei fara intrerupere si nu permiteti mintii sa vagabondeze.

Daca emotiile va tulbura in timpul concentrarii, nu va nelinistiti din aceasta cauza, caci ele vor trece imediat. Daca veti incerca sa le indepartati, veti fi nevoit sa consumati multa energie. Este recomandat sa aveti mai curand o atitudine indiferenta in fata emotiilor ce pot sa apara in timpul concentarii mentale.

Pentru incepatori, practica concentrarii poate fi, mai ales in primele faze, plictisitoare si obositoare. Dupa cateva luni, insa, practicantul va constata ca va simti o noua forma de bucurie. Concentrarea este un mijloc de a ne debarasa de mizeriile si necazurile acestei lumi, conferindu-ne astfel o stare de pace, calm si fericire interioara.

Cei care practica doar din cand in cand concentrarea nu vor avea decat in mod exceptional o minte stabila. Cateodata mintea va incepe sa vagabondeze, fiind incapabila sa se concentreze. Ar trebui sa dispunem de o minte apta concentrarii in orice moment. Prin practica concentrarii mentale ne vom putea controla si directiona mintea asa cum dorim.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Ingeras Sirop Stimulent mental 200ml Dacia Plant

Creierul este principalul organ care asigura functiile mentale de comanda si control in organism, fiind alcatuit din peste 10 milioane de neuroni....

Sirop Tonic Cerebral 200 ml Dacia Plant

Creierul este principalul coordonator si centru de comanda al organismului, fiind alcatuit din peste 10 milioane de neuroni. Activitatea cerebrala...

Pret: 15.30 RON

Comanda
 

Tonic Cardiac 60 cpr Dacia Plant

Cordul sau inima este un organ musculos, cavitar, care pompeaza ritmic sangele in artere. Inima cantareste aproximativ 300g si realizeaza zilnic...

Pret: 18.49 RON

Comanda

Stimulent Mental 50ml Santo Raphael

Actiuni: - tonic al sistemului nervos, - vasodilatator general, - imbunatateste activitatea mentala: puterea de concentrare, atentia,...

 

Brain Tonic Neurotonic 30cps Cosmopharm

Efecte: - Esential in dezvoltarea si functionarea optima a sistemului nervos central. Asigura nutrientii necesari creierului pentru a face fata...

Pret: 29.33 RON

Comanda

Mentat 50 capsule Prisum Himalaya

• Deficiente de atentie, memorie, concentrare • Stres, surmenaj intelectual, insomnie • Anxietate, depresie • ADHD...

Pret: 31.53 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice