Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Homeopatie I Homeopatia folosita in epidemii

Homeopatia folosita in epidemii

Data aparitiei: 05.08.2005

Acum, cand auzim din ce in ce mai des de atacuri teroriste, este esential sa luam in considerare orice mijloc posibil de prevenire si tratare a potentialelor consecinte ale oricarui atac (biologic sau chimic). Medicina homeopata a inregistrat peste 200 de ani de succese in tratarea si profilaxia a mii de cazuri de boli epidemice. Si totusi, in zilele noastre aceasta alternativa este uitata in perioade de criza. Homeopatia este o metoda sigura, eficienta, ieftina si usor de aplicat. 

Medicina homeopata a fost folosita pentru prima oara in cazul unei epidemii de scara larga in 1801, cand, fondatorul ei, medicul german Samuel Hahenemann, a observat ca un copil care a fost tratat cu un remediu homeopat pe baza de matraguna nu s-a imbolnavit de scarlatina, desi fratii lui erau infectati. Dandu-si seama ca matraguna a actionat profilactic, Hahenmann a continuat sa trateze cu acest remediu si alti copii in familii unde se mai raportasera cazuri de imbolnavire. Desi, conform statisticilor 90% din cei netratati s-au imbolnavit, in cazul celor care au beneficiat de tratamentul homeopat, matraguna s-a dovedit a fi eficienta.

Un caz mai recent este cel din 1918, in Statele Unite, cand homeopatia a fost folosita impotriva unei epidemii de gripa. Boala a lovit cu o asa forta incat adesea oamenii mureau in decurs de 24 de ore. In mai 1921 apare un articol in Revista Institutului American de Homeopatie despre folosirea homeopatiei in timpul epidemiei de gripa. In acest articol se arata ca 24.000 de cazuri de gripa tratate alopat au avut o rata de mortalitate de 28.2%, in timp ce, la 26.000 de cazuri tratate homeopat rata de mortalitate inregistrata a fost de 1.05%.

Alegerea remediului homeopat corect

Alegerea remediului homeopat se realizeaza pe baza unui tablou complet al simptomelor resimtite de fiecare individ in parte, incluzand simtomele de nivel mental/sentimental precum si detalii specifice privind anumite simptome, totate acestea avand ca scop gasirea unui singur remediu care sa intruneasca intregul complex de simptome. In cazul unei boli cronice, complexul deriva din simptomele specifice bolii impreuna cu predispozitia pentru boala, conditiile pre-existente care favorizeaza boala si mediul inconjurator. Astfel, persoane cu acelasi diagnostic conventional sunt frecvent tratate cu unul din multele remedii datorita simptomelor unice resimtite de fiecare individ. Totusi, in traume si in expunerea la anumite conditii de mediu specifice si foarte puternice sau organisme virulente, raspunsurile individuale se uniformizeaza facand posibila alegerea unuia sau doar a catorva remedii care vor da rezultate in marea majoritate a cazurilor.

Numeroasele cazuri prezentate in literatura de specialitate demonstreaza eficienta homeopatiei in tratarea si profilaxia pericolelor biologice, chimice si nucleare. Aceste lucrari ofera indrumari pentru studii ulterioare care pot fi realizate si a caror aplicabilitate este imediata.

Medicina homeopata are ceva de oferit in absolut toate aspectele pe care le implica momentele de criza cauzate de terorism, de la primul raspuns prin acordarea primului ajutor la profilaxie si tratamente pentru faze terminale ale unor boli infectioase. Nu este deloc costisitoare, este usor de administrat si la indemana oricui. Indelungata istorie de succese inregistrate permite folosirea imediata in multe cazuri si elaborarea de cercetari in altele, insa lumea nu isi mai poate permite sa ignore acest important instrument.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Bitter Romanesc 32+7 - 200ml Santo Raphael

Produs natural, pentru uz intern si extern, obtinut din plante medicinale prin extractie hidro-alcoolica. Fabricat dupa o reteta originala "Steaua...

Pret: 30.22 RON

Comanda

Ashwaganda Rasayan Tab 100tb Star International

Suplimentul alimentar ASHWAGANDHA RASAYAN TAB este un tonic general complet, obtinut dintr-un amestec de plante medicinale indiene cunoscute pentru...

Pret: 65.93 RON

Comanda
 

Imunostim 30 tablete Cosmopharm

Imunostimulant natural care asigura o protectie si o rezistenta crescuta a organismului la imbolnaviri. Descriere: Componentele active din...

Pret: 24.87 RON

Comanda

Astragalus Forte 30 capsule Vita Care

Beneficii: - reface numarul de celule rosii din maduva osoasa - poate stimula productia de interferon a organismului - poate actiona ca...

Pret: 27.99 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice