Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Frontierele stiintei I Motorul cu apa

Motorul cu apa

Data aparitiei: 17.04.2007

motorul cu apaPentru cei pasionati de mecanica auto, oferim in cele ce urmeaza modul in care se poate transforma automobilul dvs. pentru a functiona cu apa. Planul este simplu: veti construi si instala un sistem ieftin alternativ pentru a face ca motorul cu combustie interna al vehiculului dvs. sa functioneze cu apa, folosind componente care se gasesc in magazinele de specialitate sau la un atelier service auto.

Sistemul converteste apa obisnuita in hidrogen si oxigen, si apoi arde hidrogenul cu ajutorul oxigenului in interiorul motorului (in locul benzinei).

Acest mini-sistem functioneaza foarte bine cu dotarile obisnuite ale oricarui automobil, si se conecteaza la carburator cu garnituri si tuburi care se gasesc in magazine.

Veti instala un rezervor pentru apa facut dintr-un bidon de plastic, un circuit electronic de control, o camera de reactie, o adaptare presurizata pentru carburator, si trei indicatoare (masuratoare) si apoi le veti conecta la carburator.

ATENTIE! Active Information Media nu poate fi facuta responsabila pentru eventualele neplaceri aparute in timpul construirii sau folosirii motorului cu apa. Decizia de construire a motorului cu apa va apartine in totalitate, asumandu-va toate riscurile care pot apare. Va sfatuim sa apelati la ajutorul unui specialist.

Simplitatea consta in faptul ca este un sistem de tip "la cerere" care nu necesita stocarea pretentioasa a hidrogenului (care este intalnita la rachete). Hidrogenul este creat doar atunci cand este nevoie de el pentru a "hrani" motorul. Cu o simpla apasare pe pedala de acceleratie, creati instantaneu mai mult hidrogen gazos pentru consumul imediat din motor. Cantitatea de hidrogen variaza prompt dupa cum apasati pe acceleratie. Motorul va functiona cu apa, la fel ca pe benzina.

Si daca tot aveti de ales, ce alegeti? Apa sau benzina?

La ce performante sa va asteptati? Instalat si reglat corespunzator, sistemul modificat va functiona mai rece decat cel pe benzina, si la o putere ceva mai mare. Consumul de apa se va situa intre 0,8 si 5,2 litri la 100 de km, in functie de priceperea dvs. in a regla sistemul.

Daca aveti aptitudini mecanice sau sunteti pasionat de mecanica auto, puteti face chiar dvs. aceste modificari (desi noi va recomandam un specialist), mai ales daca aveti o masina de tip vechi, cu motor simplu (cum este Dacia 1300). Daca insa aveti un motor cu injectie, este mai bine sa cereti sfatul unui mecanic autorizat in astfel de motoare, pentru ca sistemul mai necesita un adaptor special, de tipul celui folosit la motoarele transformate sa functioneze cu GPL. Va reamintim ca hidrogenul consumat de motor nu este stocat sub presiune, ci este fabricat instantaneu, la cerere.

Ce impact asupra mediului ambiant va avea motorul cu apa? Va produce vapori de apa si oxigen pur. De aceea, este un motor curat, care nu murdareste mediul (precum cel cu benzina). In plus, veti contribui la imbogatirea cu oxigen a atmosferei noastre. Si nu este de neglijat interesul evident pe care-l vor manifesta cei din jurul dvs.

Trebuie sa specificam ca acesta nu este un motor cu aburi (ca la clasicele locomotive). Temperaturile si presiunile inalte nu se folosesc in acest tip de motor. Acesta ramane un motor cu combustie interna care arde hidrogen si evacueaza vapori de apa si oxigen, ca produse secundare de ardere.

Un lucru foarte important: benzina nu este necesara, ci doar optionala.

Benzina sau apa?

Benzina contine o foarte mare energie termochimica, dar apa are si mai multa. Putini dintre noi stim ca asa-numita combustie interna este, de fapt, un proces de tip "termo-vapori", adica nu se foloseste lichid in functionare. Cea mai mare parte a benzinei dintrun sistem cu combustie interna se consuma (prin incalzire si apoi ardere) in convertorul catalitic, dupa ce a "scapat" cu bine din camerele de ardere ale motorului. Asta inseamna ca majoritatea combustibilului pe care-l platim atat de scump se "duce pe apa sambetei" in procesul care tine sub control combustia efectiva. Este doar un mod defectuos si foarte poluant care risipeste potentialul combustibilului.

Cum functioneaza? Simplu

Chiar incredibil de simplu. Apa este pompata atat cat este necesar pentru a mentine un nivel corespunzator in camera de ardere. Electrozii sunt alimentati cu un curent pulsant de 0,5 - 5 Amperi care transforma apa (prin electroliza) in hidrogen si oxigen:

2(H2O) => 2H2 + O2

Cand presiunea atinge un nivel suficient, intoarceti cheia si porniti. Apasati pe pedala de acceleratie si transmiteti si mai mult curent catre electrozi, care vor produce si mai mult hidrogen pentru a alimenta cilindrii motorului.

Privit in ansamblu, energia gratuita vine din apa, folosita intrun sistem deschis, pentru ca energia latenta (potentiala) din apa este suficienta pentru a pune in miscare motorul si, deci, alternatorul, care produce curentul necesar electrolizei apei. Alternatorul este destul de eficient pentru a asigura consumuri de curent suficient de mari (10 - 20 Amperi), inclusiv curentul (mic) necesar pentru a genera hidrogen. Nu va trebuie baterii suplimentare.

motorul cu apa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas cu pas

In documentul atasat, aveti indrumarile pas cu pas pentru a duce la bun sfarsit transformarea sistemului. Pe scurt, iata ce aveti de facut:

 1. Instalati indicatorul de temperatura al cilindrului (CHT) si masurati intervalul de temperatura la care lucreaza motorul (cu benzina) inainte de transformare, pentru comparatia ulterioara. Indicatorul CHT clasic functioneaza pe baza unui termocuplu si nu necesita alimentare electrica.
 2. Construiti circuitul electronic de control (controller) si verificati apoi ca obtineti pulsuri corecte de curent.
 3. Construiti camera de reactie si testati-o folosind controller-ul (fara presiune).
 4. Instalati pe masina rezervorul de apa, controller-ul, camera de reactie si garniturile de presiune.
 5. Porniti motorul si reglati circuitul de control pentru a obtine o buna performanta.
 6. Instalati valvele de otel inoxidabil si acoperiti pistoanele si cilindrii cu un strat ceramic.
 7. Acoperiti sistemul de evacuare a gazelor cu un strat ceramic (in afara de convertorul catalitic), sau lasati sistemul sa rugineasca si apoi inlocuiti-l cu un altul facut din otel inoxidabil.

Necesar de materiale

 • Rezervor de apa cu pompa si senzor de nivel;
 • Circuitul electronic de control, conductori (fire) electrice, conectori, si rasina epoxy;
 • Camera de reactie cu electrozi si garnituri;
 • Tub flexibil de otel inoxidabil cu diametrul de 10 mm, garnituri si cleme;
 • Kit de garnituri tip pentru carburator (vapori-presiune);
 • Indicatoare de presiune, nivel si CHT;
 • Valve de otel inoxidabil;
 • Jonctiune de cupru;
 • Tratament de acoperire ceramica pentru cilindri si pistoane;
 • Ansamblu de evacuare din otel inoxidabil sau cel clasic acoperit cu un strat ceramic.

Unelte

In afara de cele obisnuite si evidente (surubelnite, chei, masina de gaurit, etc), mai aveti nevoie de un aparat de masura a curentului (ampermetru/voltmetru) si de un osciloscop.

Documentul arata in detaliu exact ce trebuie sa faceti, pas cu pas. Succes!

Planul detaliat si explicatiile necesare se afla in documentul original (in limba engleza). Puteti prelua documentul de la una din adresele urmatoare:

Download planul detaliat sau
Download planul detaliat sau
Download planul detaliat.

sursa: Active Information Media
www.aim.active.ws

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Imunofort - 60 cps Medica

Compozitia deosebita rezultata prin asocierea oului de prepelita cu gheara matei contribuie la modificarea raspunsului imun prin intensificarea...

Pret: 26.76 RON

Comanda

Passival 90 capsule Rotta Natura

Passival, o combinatie de extracte din radacina de valeriana, floarea pasiunii (passiflora) si conuri de hamei a fost conceput pe baza...

 

Sare de Baie (2-5mm) 1kg Monte

O baie cu cristale de sare favorizeaza detoxifierea organismului, are un efect linistitor asupra corpului si de asemeni sufletului. Baia este...

Pret: 6.21 RON

Comanda

Polygemma 2 Cai Biliare 50ml Plantextrakt

- Sustine buna functionare a vezicii biliare. - Imbunatateste productia de bila si fluxul biliar. - Reduce tendinta de formare a calculilor...

Pret: 24.07 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice