Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Fitoterapie I Gura lupului, partea aeriana

Gura lupului, partea aeriana

Data aparitiei: 04.11.2013

Gura lupului prezinta proprietati antibacteriene, antipiretice, antispasmodice, astringente, colagoge, diuretice, expectorante, hemostatice, sedative, tonice, antiinflamatoare, antialergice, antiastmatice si antitumorale.

Este utilizata frecvent in medicina traditionala in preparate si remedii sedative. Are efect calmant si astfel contribuie la eliminarea durerilor de cap, a tulburarilor de somn, in calmarea crizelor nervoase si ajuta astfel la buna functionare a sistemului nervos. Este de asemenea utilizata pentru  proprietatile sale relaxante asupra sistemului nervos central, fiind recomandata si pentru ameliorarea sindromului premenstrual.

Este folosita in cazuri de hipertensiune arteriala, deoarece s-a constatat ca ea contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Planta scade semnificativ tensiunea arteriala mai ales in cazul administrarii regulate.

Gura lupului stimuleaza functia hepatica si prezinta efecte antiinflamatorii la nivelul tubului digestiv. Este utila in cazul afectiunilor tractului gastro-intestinal si in normalizarea functiei hepatice. Gura lupului se foloseste de asemenea in tratamentul enteritei, dizenteriei, diareei, icterului, hepatitei cronice, sangerarilor nazale si hemoragiilor pulmonare sau intestinale. Pentru efectul sau antiinflamator este recomandata in tratamentul infectiilor de la nivelul tractului digestiv.

Planta poate fi utilizata cu succes si pentru calmarea starilor de nervozitate si in cazul afectiunilor tractului urinar si gastro-intestinal. Cercetatorii japonezi au ajuns recent la concluzia ca gura lupului are si proprietati antitumorale.

Gura lupului imbunatateste starea functionala a sistemului cardiovascular si a sistemului nervos central si, in general, imbunatateste performanta, rezistenta si starea generala de sanatate a organismului.


sursa: www.ayus.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Rheuma Mer - 30 cps Medica

Contribuie la reducerea disconfortului asociat afectiunilor articulare; diminueaza inflamatiile; favorizeaza refacerea tesutului cartilaginos....

Pret: 20.54 RON

Comanda

Rheumaflex - 40 cpr Medica

Prezinta efecte pozitive in cazurile de suprasolicitare mecanica a articulatiilor (munca fizica solicitanta, sport de performanta, obezitate) si in...

Pret: 28.70 RON

Comanda
 

Royal Breath 25 cps Medica

Este de ajutor in cazul halenei neplacute. In plus are proprietatea de a imbunatati digestia.

Pret: 5.79 RON

Comanda

Royal Tonic Geriatric - 30 cps Medica

Formula gandita pentru a reda si mentine starea de bine a persoanelor de varsta a III-a. Creste apararea organismului, stimuleaza procesele...

Pret: 20.75 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice