Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Fitoterapie I Curele vindecatoare cu clorofila

Curele vindecatoare cu clorofila

Data aparitiei: 27.03.2014

Ce este clorofila?

Clorofila (termen ce provine din limba greaca, in care "cloros" inseamna verde) este un pigment verde care se gaseste in absolut toate plantele vii, si care are un rol fundamental si anume acela de a transforma lumina soarelui in energie necesara cresterii plantelor, prin procesul numit fotosinteza. Datorita faptului ca are la baza o structura chimica similara cu a hemoglobinei din sangele uman (inelul porfirinic), clorofila mai e cunoscuta popular si sub denumirea de "sangele verde".

Unul din primii cercetatori care au stabilit functiile clorofilei este chimistul german dr. Richard Willaster, a carui descoperire privind legatura dintre lumina soarelui si aparitia vietii pe pamant, a revolutionat lumea stiintifica de atunci.

Cercetarile ulterioare au putut identifica structura chimica a clorofilei care difera de hemoglobina din sangele uman doar printr-un element (fier in cazul hemoglobinei si magneziu in cazul clorofilei). Aceasta descoperire a dat startul studierii si aplicarii in practica medicala a potentialului vindecator al clorofilei.

Astfel Emile Burgi, un cercetator elvetian, a evidentiat efectele benefice ale clorofilei in cazuri de anemie, probleme cardiace, hipertensiune arteriala si imbunatatirea starii generale de sanatate.

Cum se obtine clorofila?

Clorofila se obtine prin presarea manuala sau mecanica a plantelor cu frunze verzi, ori prin macerarea acestora in apa plata 8 ore, la temperatura camerei.

Pentru aceasta avem nevoie de un storcator electric sau de unul mecanic, in care vom pune frunzele verzi de planta si vom obtine astfel sucul bogat in clorofila.

Se pot folosi frunze de: patrunjel, telina, ceapa, usturoi, papadie, spanac, urzica ori mladite tinere de grau, ovaz, orz. Cura cu clorofila va dura cel putin 10 zile, consumandu-se cantitati crescande, de la 50 ml pana la 250 ml de suc verde obtinut din planta, prima doza dimineata pe stomacul gol, cu 30 minute inainte de masa.

Care sunt indicatiile curei cu clorofila?

Pe langa efectul profund de dezintoxicare al organismului si de inhibare a cresterii microbiene, exista o multime de indicatii frecvente ale curei cu clorofila:

- hepatita si alte afectiuni hepatice
- anemie
- hipocalcemie
- astm si rinite alergice
- varice
- hemoroizi
- constipatie
- ulcer gastric si duodenal
- ulceratii ale pielii
- hiperglicemie (diabet) sau hipoglicemie
- hipertensiune arteriala
- afectiuni cardiace si renale (in general)

Cine beneficiaza de cura cu clorofila?

1. Femeile pot suplimenta pierderea de calciu datorata menstruatiei prin consumul crescut de clorofila obtinuta din plantele verzi. Conform cartii publicate de Bernard Jensen "Puterea vindecatoare a clorofilei", consumul plantelor verzi si a clorofilei ajuta la controlul nivelului calciului in organism. De asemenea clorofila este foarte bogata si in vitamina K.

2. Bolnavii de ulcer gastric sau duodenal pot beneficia de efectul cicatrizant al clorofilei band de exemplu, zilnic, dimineata pe stomacul gol, un pahar cu suc ce contine clorofila.

3. In cazul inflamatiilor la nivelul gatului si amigdalelor se poate face gargara cu suc de clorofila, care nu va fi insotita si de inghitirea acestui suc.

4. In cazul rinitelor alergice si a acneei, se vor face cure de clorofila, de cel putin 10 zile cu pauza, la indicatia medicului fitoterapeut.

5. In caz de diabet zaharat, hipertensiune arteriala, curele de 10 zile de clorofila ajuta la vindecarea bolii.

Clorofila nu se administreaza in cazul persoanelor suferind de diaree, colon iritabil ori alte afectiuni ale colonului (colita, colita de fermentatie). De asemenea persoanelor cu probleme de coagulare a sangelui (tromboze etc.) le este recomandat consumul doar la indicatia medicului fitoterapeut.

Concluzie

Clorofila este un produs natural cu efecte vindecatoare multiple asupra organismului si care nu trebuie sa lipseasca din dieta niciunui pacient ori persoana sanatoasa.


dr. Violeta Parvu
medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie


sursa: www.amnromania.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Spirulina & Chlorella 30 cps blister Medica

- Creste rezistenta fizica - Sustine buna functionare a ficatului si tubului digestiv - Sursa naturala de antioxidanti si vitamine - Este de...

Pret: 17.38 RON

Comanda

Clorofila 60 capsule Fares

Favorizeaza eliminarea toxinelor. Energizant al intregului organism. Proprietati: -detoxifiant, drenor limfatic si biliar -antitoxic si...

Pret: 21.81 RON

Comanda
 

Afa Stem 60 capsule Herbagetica

Actiuni: - stimulator de celule stem adulte - antioxidant - stimuleaza regenerarea celulelor nervoase - stimuleaza formarea elementelor...

Pret: 137.73 RON

Comanda

Chlorella 30 capsule Herbagetica

Efecte: - imunostimulent un studiu japonez, facut la Universitatea Medicala Kanazawa, Japonia, in anii 80, arata ca aceasta alga stimuleaza...

Pret: 16.58 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice