Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Fitoterapie I Cervana este un bun reglator tiroidian

Cervana este un bun reglator tiroidian

Data aparitiei: 23.10.2013

Cervana (Lycopus europaeus) este o planta care creste la marginea raurilor, in zonele umede. In scop terapeutic se foloseste partea aeriana a plantei. Planta contine flavone, acizi organici, componente fenolice si uleiuri eterice. Cervana stimuleaza secretia gastrica, este un bun diuretic, actioneaza ca vasoconstrictor periferic eficient, are efect sedativ asupra sistemului neuro-vegetativ.

Cervana se ramarca mai ales prin actiunea reglatoare asupra tiroidei si prin actiunile de inhibare a metabolismul iodului si de deversare a tiroxinei in tiroida, precum si prin actiunea reglatoare asupra hormonilor tireotropi, ce conduce la normalizarea activitatii glandei tiroide. De asemenea, cervana combate starile de neliniste, de panica sau de anxietate, elimina palpitatiile de natura neuro-vegetativa, face sa dispara senzatia de sufocare determinate de hipertiroidie, diminueaza sau inhiba actiunea unor hormoni gonadotropi. Cervana este si un bun antitusiv, amelioreaza tusea de origine nervoasa. Cervana ajuta la buna functionare a inimii, regleaza activitatea glandelor suprarenale si scade febra. Cervana mai este indicata in gastritele anacide, in dispepsii, tuse de diverse etiologii, anorexie, tulburari neuro-vegetative pe fond psiho-afectiv, dismenoree, nevroze cardiace, tahicardie, febra. Pentru reglarea activitatii glandei tiroide se recomanda asociarea cervanei cu unele plante medicinale cu care ea genereaza o actiune sinergica.

Cervana si talpa gastei

Combinatia celor doua plante este de folos in caz de hipertiroidie si are totodata un efect benefic asupra sistemului cardio-vascular.

Cervana si coada soricelului

In caz de hipotiroidie combinatia in parti egale de coada-soricelului si cervana este recunoscuta pentru ca regleaza functiile tiroidei.

Cervana si ghimpele

Ghimpele este totodata un bun reglator tiroidian. Combinatia de cervana si ghimpe se administreaza sub forma de pulbere, amestec in parti egale, din care se iau cate trei lingurite pe zi.

Cervana si roinita

Cercetari clinice recente arata ca asocierea de cervana si roinita inhiba efectele stimulante ale hormonului TSH asupra tiroidei, asocierea plantelor fiind benefica in caz de hipertiroidie.


sursa: www.ayus.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Ceai de Coada Soricelului 50g Dacia Plant

Coada soricelului face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze penate, paroase si flori albe sau trandafirii....

Pret: 3.19 RON

Comanda

Alcool Protect 500mg - 60cps Santo Raphael

Alcoolprotect capsule se recomanda pentru combaterea efectelor nocive ale alcoolului la persoanele care renunta la consumul de bauturi alcoolice...

Pret: 15.18 RON

Comanda
 

Alcoolstop 50ml Santo Raphael

Alcoolstop extract hidroalcoolic asigura dezintoxicarea organismului, in special a ficatului. Produce aversiune si intoleranta fata de consumul de...

Pret: 10.35 RON

Comanda

Balsam Par Q10 - 200ml Hofigal

Se refera la un produs sub forma de balsam destinat protectiei si regenerarii firului de par si care contine in asociere gemoderivate din muguri si...

Pret: 15.65 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice