Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Eros & amor I Orice relatie are doua capete

Orice relatie are doua capete

Data aparitiei: 20.06.2014

Suntem responsabili de capatul nostru de relatie

Orice relatie are doua capete. Fiecare dintre noi suntem responsabili de capatul nostru de relatie, de actiunile, de emotiile si alegerile noastre. Suntem responsabili de ceea ce oferim si de ceea ce acceptam sa primim.

Pentru a dobandi un plus de armonie si implinire in relatiile noaste, trebuie sa ne oferim mijloacele practice, concrete, transpuse in acte, alegeri si angajamente in viata noastra relationala zilnica. Mai intai trebuie sa intelegem unde gresim si apoi cum sa adoptam atitudini care favorizeaza maturizarea noastra si imbogatirea relatiei.


Greseli in relatia de cuplu

1. Sa-l consideram pe celalalt responsabil de fericirea si implinirea noastra.

2. Sa ne lasam definiti de celalalt. Sa ne mulam mereu pe ce vrea celalalt ignorand ceea ce simtim sau dorim noi.

3. Sa ne bazam pe ceea ce presupunem ca celalalt gandeste, isi doreste sau are nevoie. Sa gandim in locul lui. Sa actionam pentru celalalt sau in locul lui fara sa fim atenti la ceea ce simte sau isi doreste.

4. Sa ne lasam afectati de temeri si sa le intretinem.

5. Sa cultivam starea de victima.

6. Sa confundam emotiile de moment cu relatia.

7. Sa privim relatia ca un "spatiu" care exista pentru a ne indeplini nevoile si dorintele, iar celalalt are obligatia sa ni le satisfaca.

 
Atitudini constructive in relatia de cuplu

1. Sa ne asumam responsabilitatea fericirii si implinirii personale. Sa actionam pentru a le dobandi si sa le impartasim cu fiinta iubita.

2. Sa devenim constienti de ceea ce suntem si de ceea ce ne dorim, de nevoile si aspiratiile noastre. Sa le exprimam deschis fara nevoia disperata de a fi aprobati, fara teama de a fi respinsi, fara pretentia de a ne fi satisfacute de catre celalalt. Sa indraznim sa fim autentici.

3. Sa-l invitam pe celalalt sa se exprime. Sa-i dam voie sa-si impartaseasca nevoile, temerile, aspiratiile, bucuriile (si pe cele care nu sunt generate de relatia noastra), esecurile, realizarile, sentimentele. Sa-l ascultam fara sa-l criticam, fara sa-i impunem punctul nostru de vedere. Sa-l vedem asa cum este fara sa proiectam fantasmagoric asupra lui ceea ce am vrea sa fie. Sa-l acceptam si sa-l iubim asa cum este.

4. Sa recunoastem dorinta care se ascunde in spatele oricarei temeri. Sa ne ascultam dorintele si sa acceptam ca le avem chiar daca nu le satisfacem. Uneori ne temem de fapt de puterea dorintelor noastre, de faptul ca nu le vom putea stapani sau ca neimplinirea lor ne va frustra foarte mult.

Simpla acceptare constienta a dorintelor noastre ne detaseaza intr-o oarecare masura de ele si le scade puterea pe care o au asupra noastra. In felul acesta va fi mai usor sa fim lucizi si sa realizam daca temerea pe care o simteam initial are cu adevarat un fundament real si ce putem face pentru a o depasi.

5. Sa ne asumam responsabilitatea propriilor acte si angajamente. Sa realizam ca suntem coautori ai relatiilor noastre. Nimeni nu are o pozitie de victima intr-o relatie fara sa o accepte (constient sau inconstient). E o pozitie pe care o adoptam din neincredere in noi insine, din teama de a ne asuma responsabilitatea propriei vieti, din neintelegerea faptului ca avem puterea de a alege. Chiar mai mult decat atat, suntem responsabili de alegerile pe care le facem clipa de clipa.

6. Sa intelegem ca fiecare dintre noi poate avea in anumite momente diferite reactii emotionale pozitive sau negative, fara ca acestea sa fie definitorii pentru noi sau relatia noastra. Sa facem diferenta dintre emotii conjuncturale si relatie, dintre trairi de moment si sentimentele profunde, de durata (care cu adevarat sustin sau deterioreaza relatia).

Sa nu il etichetam pe celalalt sau pe noi insine dupa o reactie de moment. Sa urmarim sa intelegem sensul comportamentului nostru si al celuilalt. Sa actionam intelept, daca este cazul, pentru a-l corecta. Sa fim atenti la preponderenta relatiei si sa nu o etichetam dupa o situatie de moment.

7. Sa privim relatia ca pe un spatiu sacru al iubirii in care daruim tot ceea ce este mai bun si mai frumos in fiinta noastra si in care ne bucuram cu recunostinta de tot ceea ce ne ofera minunat fiinta iubita.

Tot ceea ce se petrece in relatiile noastre are legatura cu ceea ce ne dorim, cu ceea ce exprimam, cu gradul nostru de maturitate emotionala, erotica, afectiva si spirituala, cu alegerile pe care le facem si cu deschiderea noastra reala fata de IUBIRE.

de Adina Gheorghe


sursa: www.venus.org.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Afrodit Forte Miere 270gr Santo Raphael

Indicatii: Tonic sexual feminin (prin compozitia in principii active a plantelor, cat si prin procedeul de macerare in miere), determina refacerea...

Pret: 31.88 RON

Comanda

Afroman Forte Miere 270gr Santo Raphael

Indicatii: Tonic al functiilor sexuale masculine, afrodiziac, reduce stresul, stimuleaza producerea de sperma si functiile renale. Produsul...

Pret: 31.88 RON

Comanda
 

Super Bust ulei masaj 100ml Santo Raphael

Stimulent al circulatiei sangvine si limfatice, trofic, descongestionant, tonic al sanilor. Uleiurile volatile naturale din compozitia produsului...

Pret: 15.18 RON

Comanda

Supersenzual 100ml Santo Raphael

Principiile active ale plantelor medicinale din compozitia uleiului, au excelente virtuti afrodiziace feminine (care se manifesta prin turgescenta...

Pret: 12.28 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice