Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Eros & amor I Fii realista in relatia ta

Fii realista in relatia ta

Data aparitiei: 08.07.2014

Relatia de cuplu nu e un basm, e o realitate

Unele romane si filme de dragoste prezinta o poveste ideala de iubire cu finalul "si au trait fericiti pana la adanci batraneti". Aceasta creeaza sentimentul ca daca intalnesti fiinta potrivita o sa ai o relatie fericita pana la adanci batraneti fara nici un fel de obstacole. In aceasta relatie nu o sa existe nici un fel de divergente sau certuri, iar iubitul o sa stie intotdeauna ceea ce-ti doresti chiar daca tu nu o sa-ti exprimi dorintele, nevoile si preferintele. El o sa fie intotdeauna disponibil pentru tine si foarte atent. Tu vei fi mereu pentru el iubita ideala. Deci singura problema e sa gasesti iubitul potrivit. Dupa ce l-ai gasit totul va fi perfect.

In viata reala nu e asa. Chiar si fiintele care se iubesc au puncte de vedere diferite in anumite privinte. In orice relatie pot aparea divergente. Depinde cum gestionam aceste situatii.

Daca suntem conditionate de imaginea de poveste a relatiei vom face fata greu momentelor conflictuale sau chiar e posibil ca acestea sa ne distruga relatia de cuplu. Vom simti ca basmul nostru se spulbera. Apare dezamagirea si ne inchidem sufleteste refuzand sa mai primim iubirea in viata noastra. Sau vom porni in cautarea unui alt Fat-Frumos cu care sa avem o relatie de poveste.


Fii realista pentru a relationa armonios

In momentele in care avem diferente de opinie cu cineva suntem puse in situatia de a alege intre a ceda, a ne impune sau a ajunge la un consens armonios. Fiintele realiste si mature emotional au cele mai mari sanse de a ajunge la un consens si de a pastra armonia intr-o relatie chiar daca exista puncte de vedere diferite. Fiintele nerealiste si imature emotional vor opta intre a ceda sau a se impune.

Atunci cand cedam (din neputinta de a ne sustine punctul de vedere) acumulam frustrare si ne dezvoltam o stare de victima. Acumulam violenta pasiva si sentimente de razbunare (ne gandim ca la un moment dat ne vom face dreptate). Ne anulam ca valoare. Asteptam in secret sa ne salveze cineva din acea situatie, sa ne redea valoarea de sine pe care am pierdut-o atunci cand am cedat si nu ne-am sustinut punctul de vedere. Ne simtim slabe si neputincioase.

Atunci cand dominam in mod egotic, ne simtim pentru moment triumfatoare si in siguranta. Dar apoi simtim din ce in ce mai mult un gol in suflet si un sentiment de singuratate. Am castigat razboiul dar am pierdut iubirea. Dominarea nu are nimic de a face cu iubirea. Nu te poti simti fericita dominandu-i pe ceilalti. Te poti simti puternica, dar nu fericita. in spatele unei aparente de putere a dominatorului, se afla frica si vulnerabilitate. Dominarea si agresiunea sunt doar o masca pentru a ascunde vulnerabilitatea si teama de a fi dominat.


Relatia reala are suisuri si coborasuri

Atunci cand nu suntem conditionati de basm (cand traim viata reala), suntem mult mai capabile sa ne bucuram de relatia de cuplu chiar daca are imperfectiuni. Suntem mult mai capabile sa-l iubim pe celalalt chiar daca are defecte sau nu face intotdeauna ce ne dorim. Suntem mult mai capabile sa acceptam ca relatia de cuplu poate avea suisuri si coborasuri si totusi sa continue si sa fie implinitoare. Suntem mult mai capabile sa transformam un moment de tensiune care apare in cuplu intr-o oportunitate de a aduce relatia pe o octava superioara.

Momentele de tensiune ne pot face sa cadem sau sa ne inaltam, ne pot dezbina sau ne pot uni. Depinde de noi cum gestionam o astfel de situatie. Pentru a le putea gestiona favorabil e necesar sa renuntam la viziunea de basm asupra relatiei noastre de cuplu. E necesar sa fim realiste si mature emotional. Sa relationam cu celalalt din suflet. Sa nu lasam micile imperfectiuni sa ne indeparteze unul de celalalt.

de Adina Gheorghe


sursa: www.venus.org.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Afrodit Forte Miere 270gr Santo Raphael

Indicatii: Tonic sexual feminin (prin compozitia in principii active a plantelor, cat si prin procedeul de macerare in miere), determina refacerea...

Pret: 31.88 RON

Comanda

Afrodit Forte Ulei Spray 60ml Santo Raphael

Ulei de masaj feminin, din gama de produse naturiste, tratamente naturiste si remedii naturale Steaua Divina, recomandat pentru stimularea placerii...

Pret: 12.28 RON

Comanda
 

Ceai Superbust 50gr Santo Raphael

Superbust amestec de plante pentru ceai este excelent pentru marirea armonioasa a sanilor si contribuie la mentinerea sanatatii acestora....

Pret: 7.01 RON

Comanda

Super Bust ulei masaj 100ml Santo Raphael

Stimulent al circulatiei sangvine si limfatice, trofic, descongestionant, tonic al sanilor. Uleiurile volatile naturale din compozitia produsului...

Pret: 15.18 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice