Cosul de Cumparaturi
Acasa Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog
Home I Articole I Eros & amor I Efectele afrodiziace ale esentelor uleioase (i)
Uleiul esential de coriandru (Coriandrum sativum)
Uleiul obtinut din fructele aromate de coriandru prezinta multiple calitati terapeutice. Uleiul de coriandru este un bun armonizator al focului digestiv si decongestioneaza caile respiratorii si are in acelasi timp un efect afrodiziac apreciabil. Acest ulei are o actiune racoritoare, confera o senzatie deosebita de purificare si inviorare.
Elimina tensiunile din sfera emotionala, ajutandu-ne sa avem trairi plenare si deschizandu-ne la nivel afectiv, mental si spiritual. De asemenea ajuta la eliminarea inhibitiilor din plan afectiv si erotic. Aroma sa delicata trezeste si amplifica in fiinta capacitatea de a ierta si de a manifesta iubire si incredere, creandu-se astfel o stare de perfecta armonie intre sfera afectiva si cea mentala, caracterizata de expresia "minte in inima si inima in minte". Uleiul esential de coriandru este un afrodiziac tonic, prin aportul energetic. Amplifica senzualitatea, creste erotismul, iar datorita efectului sau racoritor si relaxant, este indicat sa fie utilizat in uleiul de masaj.
Uleiul esential de iasomie salbatica (Philadelphus coronarius)
Esenta de iasomie este una dintre cele mai scumpe esente si este folosita in multe dintre parfumuri. Uleiul de iasomie are un efect deosebit asupra senzualitatii psihice. Este un excitant al imaginatiei, ce va conduce catre deschiderea fata de diferite fantasme erotice. Este un afrodiziac puternic, incalzeste si relaxeaza corpul. Datorita acestui efect, precum si efectului puternic in sfera emotionala, iasomia este uneori de foarte bun ajutor in tratarea impotentei sau a frigiditatii. Esenta de iasomie actioneaza si asupra organelor sexuale masculine, incalzindu-le si fortificandu-le. Ea este folositoare in afectiunile insotite de eliminarea de fluide, cum ar fi spermatoree, gonoree si prostatita.
La fel ca si in cazul esentei de trandafir, despre care am prezentat anterior, si esenta de iasomie are un puternic efect asupra sistemului reproducator feminin. Alina spasmele uterine si durerile menstruale, durerile abdominale si de spate. De asemenea, ajuta la alinarea durerilor din timpul nasterii si faciliteaza travaliul. Poate provoca lactatia, fiind de ajutor ca adaos la uleiul de masaj pentru femeile in perioada pre si postnatala.
Esenta de iasomie incalzeste, deblocheaza si amelioreaza spasmele. Folosita moderat, iasomia salbatica este benefica pentru pielea fierbinte, uscata, sensibila, si in special acolo unde exista inrosire sau mancarime. Se poate aplica cu succes si pe alte tipuri de piele. Datorita mirosului delicat, este un ingredient ce se poate folosi in orice ulei pentru ingrijirea tenului.
Uleiul esential de ienupar (Juniperus communis)
Uleiul volatil de ienupar este considerat un remediu terapeutic aproape universal. Are un efect purificator, antiseptic si foarte puternic dezinfectant, fiind folosit inca din antichitate pentru purificarea aerului din incaperi. Deoarece stimuleaza circulatia si purifica sangele, este recomandat atat in masajul terapeutic, cat si in cel erotic.
In cosmetica, din uleiul de ienupar se obtine o apa aromatica foarte buna pentru tonifierea si curatarea pielii, fiind indicat pentru tenul gras precum si in cazurile de acnee.
In cantitati mai mari uleiul de ienupar are un efect excitant asupra organelor genitale. De asemenea este indicat in dereglarile ciclului menstrual (oligomenoree, dureri la ciclu) si in leucoree.
Uleiul esential de nucsoara (Myristica fragrans)
Uleiul esential obtinut din fructele de nucsoara are un miros foarte placut, un gust dulce, picant. Are o actiune blanda dar este si tonic in acelasi timp. Mirosul sau foarte placut confera o stare de usurare, limpezeste mintea si are un efect tonic general si stimulent. In remediile afrodiziace orientale, nucsoara este un ingredient foarte folosit. Uleiul esential de nucsoara se poate combina foarte bine cu cele mai multe dintre esentele uleioase. Poate fi folosit cu succes in apa in care facem baie, fiind usor si reconfortant.
Tipareste Recomanda trimite prin YM