Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dieta I Soia nemodificata genetic imbunatateste memoria

Soia nemodificata genetic imbunatateste memoria

Data aparitiei: 11.04.2014

Un grup de cercetatori de la universitatile South Australia si Adelaide, condusi de Peter Howe au realizat un studiu semnificativ referitor la efectele benefice ale consumului de soia nemodificata genetic asupra memoriei barbatilor. Ei au pornit de la o premiza apreciabila si anume aceea conform careia consumul de soia nemodificata genetic determina multiple beneficii pentru sanatate.
Este cunoscut faptul ca preparatele binefacatoare din boabe de soia naturale, nemodificate genetic, au efecte de protectie impotriva multor tipuri de cancer, boli de inima sau osteoporoza.

Studiul realizat de cercetatori a durat 12 saptamani, timp in care 34 de barbati sanatosi au primit o doza zilnica de 116 mg de izoflavone de soia. Unii voluntari au luat cate patru capsule care contin 116 mg isoflavone din soia si ceilalti capsule placebo. Evaluarile de memorie, atat cea verbala episodica, auditiva si de munca, precum si functiile executive de planificare, atentie, flexibilitatea mentala, impreuna cu functiile vizual-spatiale si de prelucrare au fost considerabil imbunatatite. Isoflavonele din soia nemodificata genetic au imbunatatit semnificativ memoria de lucru spatiala. S-au inregistrat de asemenea remarcabile imbunatatiri ase memoriei auditive si episodice si a capacitatii de procesare vizual-spatiala (sarcina de rotatie mentala). La inceputul si la sfarsitul perioadei de studiu subiectilor le-au fost testate memoria, functiile cognitive si capacitatile de procesare vizual-spatiale.

S-a constatat ca in urma consumului de izoflavone din soia nemodificata genetic, performantele acestora au crescut in medie cu 18%. Structura chimica a izoflavonelor este asemanatoare estrogenului. Tocmai de aceea, se considera ca acestea activeaza receptorii beta pentru estrogen, ceea ce conduce la performante crescute ale creierului. Pricipalele efecte benefice ale izoflavonelor se refera la protectia impotriva bolilor cardiovasculare si la scaderea incidentei catorva tipuri de cancer. Desi mecanismul protectiei impotriva aparitiei cancerului implica mai multe aspecte ale metabolizarii izoflavonelor, cei mai multi oameni de stiinta atribuie acest efect asemanarii intre structura izoflavonelor din soia si cea a estrogenilor. Acesta similitudine permite izoflavonelor sa blocheze activitatea hormonala a estrogenilor de pe receptorii celulari.

Cercetari similare realizate pe perioade mai mari de timp au aratat ca, in general, femeile indeplinesc mult mai bine anumite sarcini legate de memorie decat barbatii. S-a observat ca exista o remarcabila diferenta in performanta cognitiva a femeilor. Aceasta a putut fi atribuita diferentelor de estrogen circulant care actioneaza asupra β-receptorilor de estrogen, care sunt predominanti in regiuni cerebrale precum hipocampul, lobul frontal si cortexul, care mediaza functiile cognitive. In concluzie, deoarece izoflavonele din soia sunt cunoscute ca activatori ai β-receptorilor de estrogen, s-a putut afirma ca suplimentarea la barbati cu izoflavone provenind din soia nemodificata genetic determina imbunatatirea performantelor lor cognitive in diferite activitati legate de memorie.


sursa: www.ayurvedaromania.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Faina din Soia Nemodificata Genetic 500g Solaris Plant

Datorita continutului ridicat din boabele de soia, acestea nu pot fi macinate pe moara traditionala cu pietre Solaris, faina de soia fiind obtinuta...

Pret: 5.63 RON

Comanda

Faina din Soia Nemodificata Genetic 1kg Solaris Plant

Datorita continutului ridicat din boabele de soia, acestea nu pot fi macinate pe moara traditionala cu pietre Solaris, faina de soia fiind obtinuta...

Pret: 10.73 RON

Comanda
 

Soia Snitele 100g Solaris Plant

Afectiuni digestive, anemie, demineralizare, rahitism.

Soia Boabe Nemodificata Genetic 500g Solaris Plant

Aliment naturist pentru o dieta sanatoasa

Pret: 5.36 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice