Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dieta I Germenii de fasole mung

Germenii de fasole Mung

Data aparitiei: 17.09.2012

Fasolea Mung este o planta anuala din familia fabaceelor (denumire latina Phaseolus aureus), cultivata pentru semintele si mugurii sai. Contine multa vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E, fier si potasiu. Albuminele continute in seminte, lipidele si amidonul sunt foarte usor asimilabile pentru organism.

Revitalizant

Cand ne simtim slabiti in urma efortului fizic, sau a oboselii in general, un adaos foarte benefic la dieta noastra il constituie lastarii de fasole Mung germinata. Imbunatatesc asimilarea substantelor care ajung in organism ca si componenti nutritivi.

Fasolea Mung este cultivata in China de peste 3000 de ani. Semintele uscate intra in componenta multor feluri de mancare, servesc de asemenea la fabricarea macaroanelor chinezesti - transparente. Actiunea benefica a mugurilor este cunoscuta in Asia de mii de ani. Moda de a consuma muguri a ajuns in Europa din Statele Unite, in anii douazeci ai secolului XX. Mugurii de fasole Mung se folosesc si in medicina chinezeasca, fiind adaugati in amestecurile de plante medicinale care trateaza hipertensiunea. Mugurii sunt folositi si ca un ingredient al unui antidot pentru diferite otravuri. In prezent cei mai mari producatori si consumatori de muguri sunt China, India si Statele Unite.

Lastarii de fasole Mung sunt un excelent adaos pentru salate, feluri de mancare bazate pe legume si pentru ciorbe. Retetele clasice chinezesti recomanda si inabusirea lastarilor cu usturoi, arpagic si ghimbir.

Cum se germineaza fasolea Mung

Ingrediente: 1 / 2 ceasca boabe fasole mung, doua prosoape de hartie, sfoara, o sita fina, o oala cu capac (fasolea va creste pana la aproximativ de 3 ori ca volum in timpul procesului de germinare, asa ca alegem oala de dimensiuni potrivite).

Pasul 1. Alegem fasolea de pietricele mici sau alte impuritati.

Pasul 2. Punem fasolea in sita si clatim bine.

Pasul 3. Inmuiem fasolea in apa calda pentru 8-10 ore, apoi scurgem bine.

Pasul 4. Punem fasolea scursa bine intre doua prosoape de hartie.

Pasul 5. Ridicam marginile si facem nod cu sfoara.

Pasul 6. Punem fasolea in oala si o acoperim cu capacul.

Pasul 7. Punem oala intr-un loc cald la intuneric pentru 24 de ore.

Pasul 8. Verificam dupa 24 de ore. Daca dorim ca germenii sa creasca mai lungi, punem din nou fasolea in sita si clatim usor, apoi repetam pasii de la 4 la 7.

Germinarea se poate face si cu un borcan care are capac cu filet. Se dau cateva gauri in capac cu un piron si fasolea se umezeste si se scurge zilnic, dupa care se scurge si se acopera de fiecare data borcanul cu un prosop.


sursa: www.ecolife.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Germeni de Grau - 30 cps blister Medica

Germenii de grau sunt bogati in vitamine, minerale, enzime si fibre. Contribuie la stimularea secretiei biliare, reglarea tranzitului intestinal...

Pret: 9.84 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice