Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dezvoltare personala I Motivatia in procesul vindecarii emotionale

Motivatia in procesul vindecarii emotionale

Data aparitiei: 16.12.2013

Traumele emotionale ne afecteaza calitatea vietii

Traumele emotionale apar datorita faptului ca nu reusim sa "digeram" anumite situatii din viata noastra. Cand mancam ceva indigest ne doare stomacul si avem probleme la nivel digestiv. Cand nu stim sau nu putem sa digeram o anumita situatie de viata, se acumuleaza traume emotionale, care ulterior ne afecteaza comportamentul si calitatea vietii.

Procesul de vindecare emotionala presupune de multe ori sa ne confruntam cu amintiri legate de acea situatie (sau situatiile) pe care nu am "digerat-o" si sa o privim acum din alt punct de vedere astfel incat sa nu ne mai afecteze. Acest pas al confruntarii cu amintirile poate fi dificil. Poate fi perceput ca dureros.

Emotiile corelate cu acea situatie se pot amplifica pe moment deoarece ele acum sunt constientizate. insa daca pastram in lumina constiintei aceste emotii, ele se vor purifica. Atunci cand ne confruntam de exemplu cu o stare de frica (urmare a unei situatii traumatizante pentru noi din trecut), daca devenim cat mai constienti de ea si de conjunctura in care a aparut, si o privim pur si simplu ca pe ceva diferit de noi, puterea ei se va diminua foarte mult si chiar va disparea.

Ceea ce face ca emotiile negative sa ne afecteze este faptul ca ne identificam cu ele, ne definim ca personalitate prin intermediul lor si a situatiilor de viata prin care am trecut. Daca ne vom da seama ca noi suntem mult mai mult decat aceste emotii sau decat modul in care am reactionat intr-o anumita situatie, vom putea privi totul din alt punct de vedere. Din acest nou si superior punct de vedere ceea ce parea un balaur nu va fi decat un zmeu de hartie colorata ascuns intr-un colt intunecat. Pentru ca nu era destula lumina, hartia colorata ne parea un balaur inspaimantator.

Din acest nou si superior punct de vedere ne vom putea ierta pe noi pentru modul in care am reactionat atunci si ii vom putea ierta pe cei care consideram ca ne-au gresit. Din acest nou si superior punct de vedere vom putea sa ne dezvoltam un mod sanatos si creator de a reactiona in diferitele situatii din viata noastra.

"Asa nu se mai poate!" - motivatia determinata

Este important ca atunci cand incepem un proces de vindecare emotionala sa ne asumam aceasta. Adica sa fim hotarati sa ne confruntam cu "balaurul" pentru a-l demasca si a face evident pentru mintea noastra ca e doar un zmeu de hartie.

Sunt fiinte umane care sunt animate de aspiratia de a se transforma spiritual si aceasta le motiveaza sa se purifice de toate reziduurile emotionale pentru a se descoperi ca fiinte pure si luminoase.

Dar in zile noastre de cele mai multe ori ajungem sa avem motivatia transformarii vietii noastre si a vindecarii traumelor emotionale atunci cand simtim ca am ajuns la limita. Atunci cand simtim: "Asa nu se mai poate! Trebuie sa fac ceva!" Sau atunci cand ajungem sa avem probleme de sanatate majore.

Daca intelegem ca vindecarea emotionala ne poate imbunatati foarte mult calitatea vietii, a relatiei noastre cu noi insine cat si a relatiilor cu ceilalti, atunci nu trebuie sa mai asteptam sa ajungem la situatii limita pentru a ne debarasa de traumele emotionale. Putem sa incepem chiar acum intentionand ferm sa facem aceasta si continuand prin a cauta mijloacele cele mai potrivite pentru noi.

Fa din traumele emotionale trambuline spre transformare spirituala

Asa cum am mai spus, traumele emotionale apar cand noi nu "digeram" o anumita situatie de viata. De fapt, intr-o asemenea situatie noi refuzam lectia spirituala pe care acea situatie ne-o ofera.

Traumele emotionale pot deveni invatatorii nostri si combustibil pentru un veritabil salt spiritual. Reamintirea situatiilor care ne-au traumatizat ne da posibilitatea sa invatam lectia de viata si spirituala pe care nu am reusit sa o invatam in trecut.

Multe fiinte umane care au trecut prin procese complexe de vindecare emotionala au relatat ca viata lor s-a imbunatatit semnificativ. Desi le-a fost mai dificil sa parcurga anumite etape ale procesului de vindecare (tocmai pentru ca inca mai era o anumita rezistenta pentru a invata acea lectie spirituala) considera ca tot efortul a meritat. Majoritatea se refera la o spiritualizare a vietii lor si la regasirea sensului real al vietii: TRANSFORMAREA SPIRITUALA.

de Adina Gheorghe


sursa: www.venus.org.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Astragalus 60 cpr Dacia Plant

Descoperita cu 5000 de ani in urma de catre SHEN NONG, marele imparat chinez si fondator al medicinii traditionale chineze, astragalus este una...

Pret: 31.88 RON

Comanda

Ananas 30 cps/blister Medica

Ananasul, fruct tropical cunoscut in toata lumea, este un excelent tonic al metabolismului participand la remodelarea corporala. Alina senzatia...

Pret: 13.51 RON

Comanda
 

Relax Well 60 capsule Herbagetica

Actiuni: - somnifer - imbunatateste calitatea somnului - anxiolitic - antidepresiv usor - imbunatateste managementul stresului Indicatii...

Pret: 29.33 RON

Comanda

Vita Min Cardio 60 capsule Alevia

Recomandari: Recomandat in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare. Descriere: Anumite vitamine si mineralele in doze optime...

Pret: 27.95 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice