Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dezvoltare personala I Foloseste forta magica a cuvintelor

Foloseste forta magica a cuvintelor

Data aparitiei: 17.11.2008

Daca vrei sa stii cu adevarat cine esti, asculta-te cand vorbesti cu ceilalti. Fiecare cuvant pe care-l folosesti reflecta ceea ce se petrece in interiorul tau. De aceea depinde cu adevarat de tine ca schimbul de replici dintre tine si iubitul tau sa va fie intotdeauna binefacator.
 
Aminteste-ti de cate ori ai spus ceva de genul: "Am incercat sa vorbesc deschis cu iubitul meu despre neintelegerea care a aparut", "Am incercat sa merg la toate cursurile de semestrul acesta" sau "Am incercat sa-mi exersez musculatura intima"… Ce crezi, aveai cu adevarat intentia sa faci lucrul respectiv?
 
Trainingurile de psihologie cognitiv-comportamentala de ultima ora  voteaza in unanimitate pentru ceea ce initiatii aplica deja: evitarea acestui verb. "A incerca" exprima o actiune incheiata cu insucces, adica un esec.
 
Imagineaza-ti ca vrei sa te intalnesti cu iubitul tau, maine, la ora 15, in parcul Cismigiu. si el iti spune: "Voi incerca sa fiu acolo". Ce intelegi din cuvintele lui? Ca e posibil sa vina sau sa nu vina. Daca spune: "La ora 15 ne intalnim", atunci esti sigura ca o sa va vedeti.

Folosesti deseori expresia "Nu sunt in stare"? Merita sa  intelegi pentru inceput ce anume doresti intr-adevar sa duci la bun sfarsit. Noteaza apoi ce actiuni pozitive concrete ai intreprins deja in acea directie. Cat de intens este efortul tau, cat timp acorzi acelor actiuni, ce eficienta ai?

Dupa o asemenea verificare e posibil sa devii constienta ca esti capabila sa faci mult mai mult decat ai presupus. Reformuleaza obiectivul. Noteaza actiunile concrete pe care le poti realiza intr-o perioada precisa si care te pot ajuta sa-ti indeplinesti cu succes telul. Noteaza-ti zilnic impresiile. In final evalueaza cu sinceritate obiectivul ales, gasind solutii alternative.

Ai exclamat vreodata in momente exceptionale ale vietii tale: "Incredibil", "Nu-mi vine sa cred", "E prea frumos ca sa fie adevarat"? Comentariile de acest gen sunt defetiste si blocheaza energia extraordinara a acelor momente. Dincolo de ele se ascunde credinta ca nu meriti astfel de experiente frumoase.
 
Intotdeauna devii ceea ce gandesti. Daca ai decis sa renunti la expresiile: "Am incercat sa…", "Nu sunt in stare sa…..", "E prea frumos ca sa fie adevarat", roaga-i pe cei apropiati sa te avertizeze cand le folosesti automat. Este o metoda excelenta de a deveni constienta de limbajul pe care il folosesti.sursa: www.venus.org.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Lemn Dulce 20 cps Hofigal

Este un produs natural cu activitate biologica complexa, care asigura un aport bogat de nutrienti, necesar pentru suplimentarea dietei....

Pret: 11.12 RON

Comanda

Tinctura Branca Ursului 50ml Hypericum

Adjuvant in: reumatism, dureri de cap, impotenta, frigiditate, sterilitate, menopauza prematura, anexita, metroanexita, raceli frecvente,...

Pret: 9.52 RON

Comanda
 

Omega Forte Amestec de Seminte 150g Solaris Plant

Amestec recomandat pentru o functionare optima a sistemului cardiovascular.

Pret: 4.16 RON

Comanda

Passiflora 100 comprimate Alevia

Recomandari: Pentru linistire si calmare.   Caracteristici Passiflora sau fructul-pasiunii este una dintre cele mai cunoscute plante...

Pret: 33.08 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice