Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dezvoltare personala I Exercitiul sentimentelor

Exercitiul sentimentelor

Data aparitiei: 16.09.2014

Viata este o experienta a sentimentelor. Simtim cu ajutorul inimii. Abia atunci cand renuntam la judecati si etichetari si ne deschidem inima, avem cu adevarat acces la frumusetea, vivacitatea, minunea si inspiratia pe care viata ni le ofera.

Exercitiul perceperii si acceptarii sentimentelor

Ne retragem intr-un colt linistit pentru catva timp, inchidem ochii si urmarim sa ne percepem propria fiinta in intregul ei, incepand cu trupul. Observam ce stare interioara, ce emotie, ce sentiment ne anima. Apoi:
1. Urmarim sa percepem cu claritate emotia sau sentimentul, eliberati de orice proiectii sau ganduri despre el. Cautam sa simtim energia lui, forta care-l insufleteste.
2. Ne raportam cu iubire la acea traire, acceptand-o intocmai asa cum este ea, dincolo de orice judecata si categorisire bine-rau. Invaluim in iubire forta ce rezida in ea.
3. Ne raportam cu iubire la noi insine atat cand percepem sentimentul, cat si atunci cand percepem energia lui caracteristica.

Cand incepem procesul de perceptie - lipsita de orice etichetari, descrieri sau judecati - a starilor interioare, cautam sa simtim mai intai energia lor. Energia are o vibratie proprie; urmarim sa percepem vibratia energiei prin trup. Apoi ne orientam atentia spre intensitatea acestei vibratii. In final, percepem aceasta intensitate a energiei in calitate de forta - propria noastra forta.

Am fost educati mult timp sa inabusim anumite sentimente intense. Sa fim rabdatori cu noi insine atunci cand incepem aceasta noua relatie cu sentimentele noastre - o relatie in care vom aprecia altfel vitalitatea si varietatea pe care ele le aduc vietii voastre, pe masura ce le eliberam din captivitate.

Etichetarea trairilor noastre - ca fiind de tristete, de furie, de teama etc. - blocheaza energia si produce disconfort launtric. Renuntand treptat la etichetari, devenim din ce in ce mai apti sa ne redobandim propria energie si incepem sa ne bucuram de noul exercitiul de percepere a sentimentelor noastre.

Chiar daca este greu de crezut, fiecare traire, fiecare sentiment, in forma sa nedistorsionata si eliberata de temeri, de conventii sociale si educationale constituie un anumit aspect al fericirii. Fericirea are multe aspecte. Poate fi inspiratoare si antrenanta, contemplativa si calma, plina de compasiune si de iubire sau staruitoare si captivanta. Nu exista limita pentru varietatea de calitati pe care le are.

Pe masura ce practicam perceperea trairilor si sentimentelor asa cum sunt ele, increderea in sine si in ceilalti creste. In cele din urma, prin practica perseverenta, vom putea sa ne simtim si traim plenar sentimentele, eliberati de teama sau tulburare. Apoi vom recunoaste ca fiecare sentiment este in esenta plin de fericire si ne conecteaza profund la esenta noastra launtrica.

Fragment din cartea "Poti avea totul", de Arnold M. Patent, publicata la Editura Deceneu.


sursa: www.edituradeceneu.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Crema Anti-Imbatranire de Zi 50ml Elmiplant

Actiune anti-imbatranire si fermitate Crema de Zi elmiplant SKIN REPAIR este imbogatita cu Caviar, ingredient bogat in nutrienti valorosi, ce...

Lotiune Corp Pentru Fermitate 250ml Elmiplant

Lotiunea de Corp pentru Fermitate elmiplant imbunatateste elasticitatea pielii si o lasa vizibil mai catifelata si ferma dupa numai 7 zile.*...

 

Crema Antiacneica Eritroacnol 60g Mebra

Produs antibacterian cu actiune locala, antiinflamator, util in combaterea acneei, a piodermitei superficiale. Extractele de echinacea si galbenele...

Pret: 7.74 RON

Comanda

Masca Argila Albastra de Raciu 500g Romcos

Produsul contine 500 gr. de pasta obtinuta prin amestecul Argilei Albastre de Raciu cu apa ce izvoreste din adancul zacamantului de argila....

Pret: 16.50 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice