Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dezvaluiri I Este oficial - spoturile publicitare gabriel resources "dezinformeaza si manipuleaza"!

Este oficial - spoturile publicitare Gabriel Resources "dezinformeaza si manipuleaza"!

Data aparitiei: 28.06.2009

CNA opreste de la difuzare spoturile Rosia Montana - 4 miliarde de dolari

Intruniti in sedinta publica din data de 23.06.2009, membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis sa opreasca difuzarea spoturilor publicitare ce apartin companiei Gabriel Resources intitulate Rosia Montana - 4 miliarde de dolari. Conform CNA, spotul publicitar incalca legislatia audiovizuala respectiv articolul 107 din HG nr. 187/2006 care prevede faptul ca Publicitatea si teleshoppingul trebuie sa serveasca interesul public prin respectarea regulilor informarii si ale unei competitii corecte. Decizia CNA vine intr-un context in care neincrederea publicului si reactiile la campania de imagine a Gabriel Resources sunt in continua crestere.

In mai 2009 Gabriel Resources ('Gabriel'), compania de minerit lipsita de experienta care doreste sa exploateze resursele de aur si argint de la Rosia Montana si sa dezradacineze localnicii care ii stau in cale, a lansat un spot publicitar in care intreba cateva persoane in ce domenii in Romania ar trebui investite 4 miliarde de dolari. O mai buna educatie, sanatate etc. au fost raspunsurile adresate in fata camerei. Clipul se termina cu indrazneata promisiune ca Gabriel va investi in Romania suma de 4 miliarde de dolari; toate acestea fara a mentiona in ce fel va face acest lucru si care este obiectul de activitate al Gabriel.

Campania publicitara a provocat o reactie vehementa din partea a catorva grupuri ale societatii civile din Romania, prin crearea de spoturi spoof, materiale video pamflet, blog-uri si postere. in iunie 2009 Gheorghe Funar, fost senator de Cluj, a transmis o sesizare oficiala catre CNA, solicitand oprirea difuzarii spotului publicitar. Ca urmare a acestei sesizari, precum si in urma consultarii Consiliului Roman pentru Publicitate (RAC), CNA a luat prezenta decizie.

Conform declaratiei citate de HotNews vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a apreciat ca seria de spoturi dezinformeaza si manipuleaza, spune mari neadevaruri, deoarece ceea ce se spune in spot nu are legatura cu mecanismele reale de cheltuire a banilor in economie.

RMGC a initiat aceasta campanie sustinand ca proiectul lor va incepe pur si simplu, ca si cum oamenii si legea nu conteaza. Ei considera ca singurul lucru care conteaza este un 'ambalaj' dragut si 'comunicarea'. Din fericire, romanii sunt mult mai la curent cu aceste tehnici de manipulare si reclama lui Gabriel a ajuns sa fie cunoscuta ca si 'badvertising' (termen in engleza care defineste reclama mincinoasa), a declarat Luminita Dejeu, designer grafician si membra a campaniei Salvati Rosia Montana.

Promisiunile Gabriel din clipul publicitar sunt la fel de false precum tot ceea ce inseamna proiectul lor de minerit. Cred ca oamenii au inteles asta mai bine ca niciodata, multumita tocmai acestui clip. Sunt cu adevarat impresionat de reactia creativa pe care a provocat-o Gabriel si nu ma pot opri din vizionarea spoof-urilor care comenteaza mesajul companiei. Sper ca urmatoarea incercare a lui Gabriel de a isi imbunatati imaginea sa provoace o reactie la fel de inventiva!, concluzioneaza Eugen David, presedintele Alburnus Maior.


sursa: http://www.rosiamontana.org/


Va invitam de asemenea sa vizionati si filmuletele de mai jos puse la dispozitie de EcoJurnal
http://ecojurnal.ecosapiens.ro/

Fallen Angel - Ingerul cazut de la Rosia Montana
http://www.youtube.com/watch?v=3YiLWvtX9KQ&feature=channel

CNA a oprit difuzarea clipurilor RMGC
http://www.youtube.com/watch?v=dSUj8PKVZ6o&feature=channel

Am fentat poporul cu tembelizorul
http://www.youtube.com/watch?v=ikb3QLPIiOs&feature=channel

Guvernul, dolarii si canadienii
http://www.youtube.com/watch?v=mKi99wJXqSw&feature=channel

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Fibre 480g Dacia Plant

Produsul FIBRE este un produs original unic prin continutul sau de peste 80% fibre vegetale obtinute din principalele surse naturale: cereale,...

Pret: 52.20 RON

Comanda

Fibre din Seminte de Canepa Eco 300g Canah

Este un supliment pe baza de fibre din semintele de canepa Naturale sau Certificate ecologic care se poate folosi in cure de detoxifiere pentru a...

Pret: 24.49 RON

Comanda
 

Promo Fibre 30 tablete +10tb (gratuit) Cosmopharm

Numite "maturica digestiva", fibrele sunt un laxativ usor, recomandate pentru reglarea tranzitului intestinal. Imbunatateste activitatea colunului...

Pret: 15.30 RON

Comanda

Fibrobar R 60g Redis

Fibrobar - R este un baton proteic bogat, din fibre vegetale, cu un rol benefic pentru organism. L-Carnitine stimuleaza arderea grasimii, astfel...

Pret: 1.76 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice