Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Dezvaluiri I Dementa cu aluminiu i

Dementa cu aluminiu I

Data aparitiei: 21.07.2006

Alzheimerde Harold Foster

Numarul cazurilor de Alzheimer este in continua crestere in multe regiuni ale lumii datorita factorilor ambientali, dar prin marirea aportului de calciu si magneziu si prin reducerea absorbtiei de aluminiu aceasta maladie poate fi evitata iar simptomele ei pot fi inversate.

Pretul longevitatii

Speranta de viata a crescut surprinzator de mult in ultimul secol. In consecinta, atat in tarile dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare, numarul oamenilor in varsta a inregistrat o crestere nemaiintalnita, proportia de oameni in varsta dublandu-se intr-o singura generatie. In 1950 erau la nivel global 214 milioane de oameni cu varsta de 60 de ani sau mai mult; pana in 2025 vor fi probabil 1 miliard, adica aproape de patru ori mai multi.

Desi aceasta tendinta implica bineinteles avantaje majore, dezavantajele nu sunt nici ele de neglijat. Pe langa faptul ca tot mai multi oameni ating varste inaintate, creste si riscul ca ei sa fie afectati de dementa, de regula acestia traind mult timp dupa declansarea bolii.

In prezent, 5 - 6% din populatia Statelor Unite este afectata de Alzheimer sau alte tipuri asociate de dementa, insumand aproximativ 4,5 milioane de americani, numarul acestora asteptandu-se sa creasca la 14 milioane pana in anul 2050.

Dementa nu este limitata desigur, doar la Statele Unite. De exemplu, s-a estimat ca din anul 2000, aproximativ 8 milioane de oameni din Uniunea Europeana au avut boala Alzheimer. Din moment ce aceasta afectiune este responsabila pentru aproximativ 50% din cazurile de dementa inregistrate la oamenii peste 60 de ani, estimarea in ceea ce priveste cazurile de dementa in Europa se apropie de 16 milioane.

Ca si in Statele Unite, populatia europeana se maturizeaza si imbatraneste rapid iar cazurile de dementa senila cresc dramatic. In mod clar, in lumea occidentala dementa nu este o problema rar intalnita.

Desi industria farmaceutica a mediatizat exagerat de mult progresul inregistrat in prevenirea si tratarea acestei boli, in realitate progresul este nesemnificativ. Costurile de aproximativ 100 de miliarde de dolari americani asociate cu boala nu au produs nici un tratament in SUA si daca au reusit totusi sa produca ceva, nu au facut decat sa exacerbeze problema prin prelungirea sperantei de viata a celor afectati de boala.

Suma la care se ridica ingrijirea celor peste 4,5 milioane de pacienti cu Alzheimer din Statele Unite ale Americii ar fi suficienta pentru functionarea a 500 de universitati medii, asigurand educatia pentru aproximativ 7 milioane de studenti. Ramane la latitudinea cititorului sa decida care ar fi cea mai buna optiune pentru intrebuintarea impozitelor pe care le plateste.

Determinism genetic

Dr. Alois Alzheimer a identificat boala care ii poarta numele, realizand autopsia unui pacient (Auguste D.) ce suferise de aceasta afectiune. Ce a descoperit Alzheimer atat de socant si neobisnuit in mostrele craniene prelevate de la Auguste D? El a observat ceva extrem de rar: formatiuni gumoase extracelulare si unele acumulari intracelulare de proteine, placi si respectiv degenerescente.

Intr-adevar o analiza a mostrelor recent redescoperite ale Augustei D. confirma opinia lui Alzheimer, cortexul pacientei prezentand ceea ce in prezent reprezinta simptome patologice recunoscute ale bolii: placi de amiloid si degenerescente neurofibrilare.

In prezent se stie foarte bine ca astfel de placi si degenerescente se formeaza prin depunerea de proteine anormale, in special a celor beta-amiloid si tau. In consecinta, riscul aparitiei maladiei Alzheimer creste si scade in functie de capacitatea de a preveni formarea si depunerea acestor proteine.

Factorii de mediu

Se pare totusi ca boala Alzheimer implica si alti factori pe langa cei genetici. Factorii de mediu au cu siguranta o contributie la producerea acestei boli. Dementa multi-infarct este destul de frecventa in Japonia, insa rata de aparitie a bolii Alzheimer este mult mai mica decat in Europa.

Nu putem pune aceasta diferenta pe seama variatiilor rasiale caci si in China dementa vasculara predomina in Beijing, in timp ce boala Alzheimer este mai des intalnita in Shanghai iar la scara regionala variatiile in ceea ce priveste prevalenta bolii Alzheimer sunt mult mai mari.

Doua studii efectuate intr-un spital din Maracaibo, Venezuela, un oras cu aproximativ 650.000 de locuitori, prin care s-a realizat autopsia tuturor pacientilor decedati care au suferit de dementa, au inregistrat un singur caz de Alzheimer pe o perioada de mai bine de un deceniu. In schimb, in cele mai afectate orase norvegiene, s-a inregistrat in perioada 1974 - 1983 o rata anuala de mortalitate de 44-55 din 100.000 pentru barbati si 87-109 din 100.000 pentru femei.

Aceste statistici ne sugereaza ca in orasele situate de-a lungul coastei de sud si sud-est a Norvegiei se intalnesc de 1.000 de ori mai multe cazuri de Alzheimer decat in Maracaibo, Venezuela. Si chiar si in Norvegia, rata mortalitatii a fost cu 15 procente mai mare in unele municipalitati decat in altele, in timpul acestei perioade.

Pe scurt, putem afirma ca la nivel global si regional boala Alzheimer nu respecta un tipar relativ uniform, aceasta parand sa se raspandeasca mai repede decat imbatraneste populatia. Putem de asemenea, afirma ca prevalenta si incidenta bolii sunt afectate foarte mult de migratii.

In consecinta, boala Alzheimer nu prezinta nici una dintre caracteristicele geografice ale unei boli genetice.

Principalii factori de risc

In cartea "Genome", Bishop si Waldholz afirma ca : "genele anormale nu pot provoca boala independent. In general vorbind, aceste gene nu actioneaza izolat asupra sanatatii, impactul asupra acesteia fiind minim pana ce persoana nu interactioneaza cu factorii de mediu vatamatori." Asadar, semnificatia unei gene anormale depinde de locatie si mod de viata, adica de geografie.

Din analiza anterioara putem constata ca "mediile daunatoare" care interactioneaza cu aberatiile genetice asociate cu boala Alzheimer, cum ar fi gena APO E4, prezinta doua caracteristici importante: in primul rand acestea sunt caracterizate de variatiuni spatiale evidente, iar numarul lor pare sa se afle intr-o continua crestere.

Avem tot mai multe dovezi care ne sugereaza ca aceste medii sunt de fapt zonele in care apa potabila contine cantitati mari de aluminiu (in special in forma monomerica) si cantitati scazute de magneziu si calciu. Aceasta apa este de asemenea caracterizata de un nivel scazut de acid silicic.

Toate aceste conditii se intalnesc in zonele in care apele de suprafata cu o alcalinitate scazuta nu pot actiona ca un tampon impotriva ploilor acide ce pot provoca o solubilitate crescuta a aluminiului. In astfel de regiuni caracterizate de alcalinitate scazuta si ploi acide, nivelul crescut de aluminiu dizolvat provoaca mari pagube ecologice.

Se pare ca acelasi element, aluminiu dizolvat, este si factorul de risc predominant in boala Alzheimer. In anul 1988 am avut dovezi clare ca excesul de aluminiu din apa potabila poate afecta memoria. Un accident produs la instalatia de distibuire a apei din Camelford, Cornwall, Anglia a provocat cresterea enorma a nivelului de sulfat de aluminiu din apa potabila. Toti cei care au consumat apa contaminata s-au plans de pierderi de memorie.

Un alt studiu realizat de McLachlan in Ontario, in care s-au analizat 668 cazuri de Alzheimer, a demonstrat legatura dintre dementa si aluminiu. Aceste studii au demonstrat ca riscul de a fi afectat de boala Alzheimer este de 2,5 ori mai ridicat in zonele in care apa contine mai mult de 100 mcg de aluminiu pe litru, decat in alte zone unde nivelul de aluminiu este mai scazut.

Rezultatele obtinute de McLahlan au fost si mai impresionante in cazul persoanelor care au consumat apa ce continea 175 mcg de aluminu/litru. In functie de criteriul de clasificare folosit, factorul privind riscul de producere a bolii Alzheimer variaza de la 6,7 la 8,14; adica la pacientii care au consumat apa contaminata riscul de aparitie a bolii Alzheimer era de 7-8 ori mai mare.

Un studiu longitudinal recent efectuat pe parcursul a 8 ani, pe 3.777 de persoane in varsta de 65 de ani sau mai mult, care au locuit in sud-estul Frantei intre 1988-1989 a demonstrat ca riscul de aparitie a bolii Alzheimer era dublu in cazul persoanelor care au consumat apa cu o concentratie de aluminiu mai mare de 0,1 mg per litru.

Importanta aluminiului monomeric a fost confirmata inca o data intr-un studiu recent condus de Prolo si colaboratorii sai, efectuat in nord-vestul Italiei unde apa potabila contine in total intre 5 si 1.220 mcg de aluminiu per litru, iar nivelul de aluminiu monomeric (acel tip de aluminiu capabil sa patrunda in celulele umane cu cea mai mare usurinta) este si el cuprins intre valorile 5 si 300 mcg per litru.

Cercetatorii de la universitatea din California, Los Angeles, au stabilit ca boala Alzheimer se intalnea cel mai des in zonele in care apa potabila avea cel mai ridicat nivel de aluminiu monomeric. Acestia au descoperit de asemenea ca aluminiul monomeric influenta functionarea celulelor accelerand moartea acestora mai ales in prezenta proteinei beta-amiloid.

In consecinta, numeroasele dovezi oferite de studiile geografice si epidemologice efectuate sustin existenta unei corelatii clare intre consumul de aluminiu, in special aluminiul monomeric existent in apa potabila si incidenta crescuta a bolii Alzheimer. Se pare totusi ca efectul negativ al aluminiului ar putea fi diminuat cu ajutorul acidului silicic, calciului si magneziului, in special in cazul apei potabile cu un pH intre 7,85 si 8,05.

Apa potabila cu un nivel ridicat de aluminiu, insa cu deficit de acid silicic, magneziu si calciu este asadar foarte periculoasa. Fluorul este de asemenea un cunoscut element de neutralizare a aluminiului si ar putea fi folosit in apa potabila cu pH mare pentru a oferi o protectie impotriva bolii Alzheimer; se stie insa ca din nefericire fluorul in cantitati mari poate provoaca alte probleme de sanatate.

Dementa cu aluminiu II (partea a doua)


sursa: Active Information Media
www.aim.active.ws

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Aparat ionizat apa HUNZA TITAN

Modalitati specifice de utilizare a apei vii (alcaline) si apei moarte (acide): - acnee: se spala fata prima data cu apa acida, dupa care cu apa...

Imunofort - 60 cps Medica

Compozitia deosebita rezultata prin asocierea oului de prepelita cu gheara matei contribuie la modificarea raspunsului imun prin intensificarea...

Pret: 26.76 RON

Comanda
 

Imunoplant 1 - 50 ml Santo Raphael

Stimulent al imunitatii, antiinflamator, antimicrobian. Frunzele de maslin au efect inhibitor asupra unui numar foarte mare de bacterii, virusuri,...

Pret: 8.42 RON

Comanda

Imunitate Tinctura 30 ml - Fares

Suport pentru sistemul imunitar Creste rezistenta organismului Sustine mecanismele de aparare ale organismului Efect imunostimulator,...

 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice