Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Cromoterapie I Culorile aurei

Culorile aurei

Data aparitiei: 29.10.2012

Culorile pot fi constructive sau distructive. Pot stimula sau inhiba, atrage sau respinge. Pot avea chiar caracter masculin sau feminin. Atunci cand le distingem in aura, ele ofera indicatii asupra personalitatii, starii de spirit, maturitatii si sanatatii individului. E nevoie de multa practica pentru a ajunge sa interpretam corect toate nuantele pe care le observam in aura. Vom examina in continuare culorile principale si energiile lor corespondente la orice nivel.

Semnificatia culorilor

Rosu este culoarea focului si a fortei vitale primare. Este energia datatoare de viata. Poate indica minte si vointa puternice, iubire pasionala. Este o culoare fierbinte. Unele nuante de rosu murdar pot indica furie, ura, pasiuni inferioare.
Este culoarea care influenteaza sistemul circulator, pe cel reproducator si trezirea capacitatilor latente.
Prea mult rosu sau o nuanta tulbure reflecta stimulare, inflamare sau dezechilibru. Poate semnifica nervozitate, temperament aprins, agresivitate, impulsivitate sau excitare.

Portocaliu este culoarea caldurii, creativitatii si emotiilor. Este o culoare care poate reflecta deschidere catre dimensiunile subtile, energetice ale manifestarii. In functie de nuanta, poate indica dezechilibru emotional, agitatie, manie sau ostentatie. Poate exprima, de asemenea, ingrijorare si vanitate.
 
Galben este una dintre culorile care se pot observa cu usurinta in aura. Galben pal in jurul conturului parului indica optimism. Galbenul este culoarea activitatii mentale si a luminii solare. Arata deschiderea catre a invata, iluminare, intelepciune si inteligenta. Nuantele pastelate reflecta deseori entuziasmul, forta ideilor si dezvoltarea spirituala (in special cand este aproape alb). Galbenul indica si trezirea clarviziunii si telepatiei.
Nuantele mai inchise sau tulburi reflecta gandire si analiza excesive. Mai pot indica criticism exagerat, dogmatism si sentimentul ca nu suntem apreciati suficient.

Verde este culoarea sensibilitatii si compasiunii. Reflecta cresterea, simpatia si calmul. Indica o persoana de incredere, deschisa la minte si pe care te poti baza. Verdele stralucitor cu nuante de albastru in aura cuiva arata puteri tamaduitoare. Este o culoare a bunastarii, fortei si prieteniei.
Nuantele inchise sau tulburi de verde pot reflecta nesiguranta sau zgarcenia. Verdele tulbure arata deseori gelozia si caracterul posesiv. Mai poate arata de asemenea indoiala si neincredere.
 
Dupa galben, albastru, este cea de-a doua culoare care poate fi vazuta cu usurinta in aura. Este culoarea calmului si a linistii. Reflecta devotament, adevar si seriozitate. Poate indica inclinatii catre clarauditie si telepatie.

Nuantele deschise de albastru reflecta o imaginatie activa si o buna intuitie. Nuantele inchise pot indica sentimentul de singuratate, care la un anumit nivel reflecta cautarea lui Dumnezeu. Albastru intens indica cinste si discernamant. Poate indica de asemenea o persoana care si-a gasit sau este aproape de a-si gasi vocatia. Nuantele tulburi de albastru pot reflecta blocarea perceptiilor, melancolie, graba si ingrijorare, dominare, teama, uitare si hipersensibilitate.

Violet este culoarea transformarilor, a comuniunii dintre inima si minte, a fizicului cu spiritualul. Reflecta independenta, intuitie si in acelasi timp o activitate dinamica si semnificativa a viselor. Arata o persoana in cautare. Nuantele purpurii indica abilitatea de a actiona cu judecata si simt practic. Nuantele pale si clare de violet pot reflecta umilinta si spiritualitate. Cele purpurii-rosiatice pot indica o mare pasiune sau putere a vointei, si de asemenea nevoia pentru mai mult efort individual. Nuantele inchise si tulburi arata nevoia de a depasi o anumita situatie. Pot reflecta de asemenea o imaginatie erotica intensa sau tendinta de a fi extrem de rabdator, nevoia de simpatie si sentimentul de a fi neinteles.
 
Roz este culoarea unui aspect al iubirii. Poate reflecta bucurie, confort si un puternic sentiment de camaraderie. Rozul in aura indica o persoana cu caracter linistit, modest, care iubeste arta si frumusetea. In functie de nuanta, rozul poate reflecta de asemenea lipsa de maturitate, in special nuantele tulburi, si tendinta catre minciuna. Mai poate indica timpul unei noi iubiri sau al unei schimbari de optica.

Auriu este culoarea care reflecta energia spirituala dinamica si o anumita cosmizare a persoanei. Reprezinta cele mai inalte energii ale devotiunii si reinstaurarii armoniei universale. Indica entuziasm puternic si inspiratie profunda. Nuantele tulburi arata faptul ca persoana respectiva se afla in plin proces de trezire catre aspiratii mai inalte si inca nu a ajuns sa-si clarifice influenta acestora asupra directiei propriei existente. Cu alte cuvinte, procesul alchimic este in plina desfasurare: individul lucreaza la transformarea vietii sale in aur.

Albul este deseori vizibil in aura, ca o umbra diafana, ca un substrat pentru celelalte culori. Albul contine in el toate culorile, si cand apare cu forta in aura, aceasta se petrece in corelatie cu alte culori. Acesta este criteriul dupa care ne dam seama daca este vorba de o perceptie reala sau doar de o slaba perceptie a aurei. Atunci cand albul este o culoare de sine statatoare in aura, reflecta spiritualitate, adevar si puritate. Arata faptul ca energia persoanei respective se purifica. De multe ori reflecta si o extraordinara creativitate.

Gri este culoarea trezirii capacitatilor innascute. Nuantele de argintiu reflecta o trezire a energiilor feminine, care stau la baza unui anumit tip de intuitie si imaginatie creatoare. Nuantele de gri inchis arata dezechilibru fizic, egoism sau necesitatea de a nu lasa ceva neterminat.

Maron este o culoare destul de des intalnita. Arata uneori lipsa de energie sau dezechilibru. Dar este si culoarea pamantului, care poate indica atunci cand apare in jurul picioarelor o noua crestere, stabilirea de noi radacini si nevoia de implinire. Este o culoare care reflecta un caracter laborios si spirit de organizare. Cafeniul in zona capului indica lipsa de discernamant. In zonele centrilor energetici arata faptul ca acestia trebuie purificati, energiile fiind blocate.

Negru este culoarea cea mai discutabila a spectrului auric. Este o culoare care, atunci cand apare in aura, poate reflecta o stare de autoaparare sau faptul ca persoana are secrete. Poate arata iminenta unei noi intelegeri asupra responsabilitatilor si datoriilor personale. Negrul poate indica dezechilibre si probleme fizice, daca apare in jurul corpului fizic. Localizat la marginea exterioara a aurei, negrul indica existenta unei gauri, care apare la cei dependenti de droguri, alcool sau tutun si la persoane care au fost victime ale unor abuzuri in copilarie.

Curcubeul aurei noastre
 
Dezvoltandu-ne viziunea aurica, vom deveni constienti de importanta culorilor in viata noastra si de cum le putem folosi cu inteligenta pentru a ne transforma in bine atat conjuncturile vietii noastre cat si pe noi insine. Sunt informatii care pot fi pentru noi un instrument redutabil. De la hainele pe care le purtam, cum ne decoram camera, sau cum ne tratam diverse afectiuni, putem face in asa fel incat intreaga viata sa devina precum un curcubeu stralucitor, o punte catre desavarsire.

de Elena Godeanu


Articol preluat din Revista Misterelor.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Passival 90 capsule Rotta Natura

Passival, o combinatie de extracte din radacina de valeriana, floarea pasiunii (passiflora) si conuri de hamei a fost conceput pe baza...

Lapte Demachiant Hidratant Catifelat Ten Uscat/Sensibil 200 ml - Elmiplant

Curata delicat si catifeleaza-ti tenul printr-o atingere a Naturii! Laptele Demachiant Catifelat elmiplant este imbogatit cu Extract de Bumbac...

 

Suc Soc Eco 500ml Biotta Biosens

Socul este bogat in minerale si vitamine, indicat in afectiuni respiratorii si intarirea sistemului imunitar. Toxinele din aerul poluat...

Pret: 22.28 RON

Comanda

Masca Argila Albastra de Raciu 200g Romcos

Produsul contine 200 gr. de pasta obtinuta prin amestecul Argilei Albastre de Raciu cu apa ce izvoreste din adancul zacamantului de argila....

Pret: 8.25 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice