Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Ayurveda I Armonizarea polara cu ajutorul plantelor vindecatoare

Armonizarea polara cu ajutorul plantelor vindecatoare

Data aparitiei: 07.02.2006

In conformitate cu invataturile medicinii traditionale chineze, fiinta umana este un tot unitar. Fiecare parte constitutiva are propria ei polaritate. De asemenea, fiecare relatie functionala a organismului are la baza un raport de complementaritate polara ce rezulta prin interactiunea celor doua aspecte energetice fundamentale YIN si YANG.

YANG este aspectul dinamic al manifestarii, prezent in anumite proportii in tot ceea ce exista.

YIN este aspectul static al manifestarii, prezent in anumite proportii in tot ceea ce exista.

Polaritatea energetica reprezinta baza bunei functionari a corpului fizic uman. Atunci cand polaritatea se perturba, apar disfunctionalitatile. Ele pot fi corectate prin intermediul unui proces de repolarizare sau de rearmonizare polara. Unul dintre principalele instrumente de redinamizare si reechilibrare polara a fiintei sunt plantele cu virtuti vindecatoare.
 
In conformitate cu invataturile medicinii traditionale chineze, fiecare planta prezinta o anumita preponderenta energetica polara. Astfel, exista plante cu predominanta YANG si plante cu predominanta YIN. Aceasta predominanta poate fi obisnuita, accentuata sau extrema, in fiecare dintre cele doua sensuri polare, YIN sau YANG.

In conformitate cu principiul complementaritatii polare, o stare energetica in care exista o accentuata acumulare energetica de natura YIN poate fi corectata prin aportul unor plante care au o natura accentuat YANG si reciproc, o stare energetica ce este accentuat YANG, poate fi armonizata prin folosirea unor plante cu proprietati accentuat YIN.

De regula, la marea majoritate a oamenilor se constata in prezent o considerabila acumulare de energie YIN. In conformitate cu invataturile medicinii traditionale chineze, aceasta stare anormala predispune omul la confruntarea cu felurite probleme de sanatate, cum sunt racelile, depresiile ori ingrasarea excesiva. Pentru preintampinarea aparitiei unor asemenea probleme, pot fi folosite in alimentatia curenta plante condimentare cu o natura accentuat YANG, cum sunt busuiocul, salvia, menta, cresonul, dafinul, coriandrul sau scortisoara. Ele pot fi adaugate cu succes la diferitele feluri de mancare consumate in mod frecvent, modificand astfel rezultanta energetica a mancarii in sensul amplificarii energiei YANG.

Daca in plus, alegem ca ingredientele alimentare folosite sa fie si ele tot de polaritate YANG, atunci efectele urmarite pot sa survina mult mai rapid. Mentionam cateva ingrediente alimentare care au o natura accentuat YANG: hrisca, orezul Basmati, merele, andivele, morcovii, ceapa rosie, nucile, branza de capra, nautul si soia. Combinand in mod armonios aceste ingrediente pot fi obtinute feluri de mancare sanatoase, naturale si totodata extrem de utile pentru armonizarea polara a unei naturi care este preponderent YIN.

Andrei Gamulea
profesor de AYURVEDA


sursa: www.amnromania.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Soia Boabe Nemodificata Genetic 500g Solaris Plant

Aliment naturist pentru o dieta sanatoasa

Pret: 5.36 RON

Comanda

Orez Integral 500g Solaris Plant

Ajuta la anemie, eczeme, inflamatii cutanat.

Pret: 5.09 RON

Comanda
 

Hrisca Integrala 500gr Solaris Plant

Afectiuni cardiace, ulcer gastro-duodenal.

Pret: 6.30 RON

Comanda
 

Condiment Dafin 15g Solaris Plant

Dafinul este o planta aromatica originara din zona mediteraneana, utilizat drept condiment si remediu. Se folosesc pentru condimentarea...

Pret: 1.88 RON

Comanda

Condiment Scortisoara Macinata Eco 40g Sonnentor

Trezeste amintirile din copilaria pofticioasa. Se foloseste la gatit, oferind o traire fascinanta al gustului. Se fierbe cu preparatele si se...

Pret: 7.91 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice