Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Astrologie I Ascendentul, cheie a succesului in viata

Ascendentul, cheie a succesului in viata

Data aparitiei: 19.03.2008

Ascendentul constituie baza de plecare pentru orice forma de actiune. Asimilarea in structura noastra a tipului de energie specifica zodiei ce contine Ascendentul permite sa ne constientizam adevaratele calitati si aptitudini, conducand la folosirea eficienta a resurselor vital-energetice si la o mai buna stare de sanatate. Fiintele care respecta legea misterioasa a Ascendentului reusesc foarte usor in toate domeniile vietii, deoarece puterea lor vine din faptul ca au in viata o directie foarte clara ce le conduce spre implinirea propriului destin.
 
Din punct de vedere etimologic, Ascendentul provine din cuvantul latinesc "ascendo" - ce inseamna trezire, nastere, inaltare, si caracterizeaza inceputul oricarui fenomen.

Din punct de vedere astrologic, Ascendentul reprezinta zodia care apare la orizont in momentul nasterii, sau, mai riguros, zodia care apare pe ecliptica in momentul nasterii.
  • Astfel, pentru fiinta umana, Ascendentul indica expresia fizica, infatisarea, tipologia, constitutia, fizionomia, gesturile, mimica, comportamentul, deci modul de a comunica fizic, cu exteriorul.
  • Pozitia sa intr-un Semn zodiacal indica felul in care incepem o actiune, felul in care exprimam o emotie sau o traire pentru a ne face intelesi. Primul gand, primul sentiment, primul gest - toate au ca punct generator energia de inceput a Ascendentului. Daca in aceste momente reusim sa pastram o stare de luciditate, de atentie, constientizind sensul actiunilor noastre, acestea se vor incarca mult mai amplu cu forta ascendentala, rezultand eficienta, profunzime, constanta.
  • Pe de alta parte, trebuie sa fim constienti ca Ascendentul este un punct matematic si nu are energie particulara cum au planetele si stelele, deci reprezinta un cumul energetic subtil, o rezultanta a tuturor experientelor ce se proiecteaza in timp si spatiu pentru a da nastere din nou si din nou manifestarii Vointei Divine.

Ascendentul, o cale de transformare

Din punct de vedere ezoteric, Ascendentul precizezeaza calitatile care ne ajuta sa ne transformam spiritual. El simbolizeaza moartea egoului, a tuturor limitarilor materiale, dar si renasterea, trezirea spirituala a fiintei.

La momentul nasterii, Ascendentul reprezinta punctul de intrare a energiilor vitale in corpul fizic. Apoi, pe parcursul vietii, indica locul in care fiinta umana se poate regenera, locul in care ea reusesete sa-si "incarce" bateriile. Din aceasta cauza, Ascendentul constituie baza de plecare pentru orice forma de actiune.

Asimilarea in structura noastra a tipului de energie specifica zodiei ce contine Ascendentul permite sa ne constientizam adevaratele calitati si aptitudini, conducand la folosirea eficienta a resurselor vital-energetice, amplificarea imunitatii corporale, marirea rezistentei la boli sau fata de durerea fizica. Devenim astfel increzatori in noi insine, in actiunile noastre, dobandim capacitatea de a ne manifesta natural si ne dezvoltam sinceritatea, fapt care permite sa recunoastem nivelul real la care ne aflam la un moment dat.
 
Pentru a demara orice forma de actiune (orice tip de manifestare), trebuie sa plecam exact din punctul unde ne aflam ca nivel de constiinta, folosind in mod natural, gratie energiei inceputului, resursele noastre reale. Cei care actioneaza astfel (de multe ori intr-un mod inconstient) folosesc de fapt aceasta energie primara cu care au fost inzestrati si pe care o stapanesc foarte bine.
 
Ca sa realizam acest lucru, trebuie sa fim (sau sa devenim) fiinte cu spiritul deschis, flexibile si dornice de perfectiune.
 
Ascendentul, energia inceputului
 
Autocunoasterea, constientizarea a ceea ce suntem cu adevarat ne permite sa intelegem ca nu intamplator ne-am nascut in anumite conditii. De asemenea, nu intamplator toate stiintele autentice ce studiaza fiinta umana vorbesc despre necesitatea respectului fata de propriul corp, despre grija fata de acest vehicul de care este legata evolutia noastra spirituala. Inteleptii au sustinut intotdeauna interdependenta intre corp si minte, reflectata de altfel si in dictonul "mens sana in corpore sano" (minte sanatoasa in corp sanatos).
 
Din punct de vedere spiritual, Ascendentul reprezinta o expresie fizica a Soarelui, adica a sufletului. Faptul ca ne-am nascut intr-un Semn zodiacal arata ca sufletul nostru are toate caracteristicile si trasaturile Semnului respectiv, Ascendentul simbolizand modalitatea prin care toate aceste valori sufletesti pot fi exprimate si valorificate. Pe de alta parte, Ascendentul este si calea pe care sufletul omului poate ajunge la Dumnezeu in viata actuala.
 
Corelatia cu energia inceputului devine astfel mult mai clara, deoarece evolutia incepe cu adevarat abia atunci cand devenim constienti de aceasta energie latenta ce ne poate inalta spre implinirea noastra spirituala.
 
Tocmai de aceea trebuie sa privim zodia ascendentala nu doar ca pe "a doua personalitate", ci mai degraba ca pe o cale, ca pe o modalitate directa de a ne implini menirea.
 
Fiintele care respecta legea misterioasa a Ascendentului reusesc foarte usor in toate domeniile vietii, deoarece puterea lor vine din faptul ca au in viata o directie foarte clara ce le conduce spre implinirea propriului destin. Aceasta le confera totodata bucurie, multumire, implinire launtrica, sufleteasca, nu doar la nivel social (cum este in cazul celebritatilor, personalitatilor, vedetelor, etc.), intrucat implinirea adevarata se realizeaza in suflet si nu in minte.

Ascendentul si zodia

Ascendentul caracterizeaza latura fizica, exterioara, iar pozitia Soarelui sau Zodia natala reprezinta latura interioara, sufletul.

Combinatia dintre semnul natal (solar) si Semnul ascendental reprezinta structura energetica de baza a fiintei. Soarele reprezinta valorile sufletesti, trairile noastre, calitatile si defectele pe care le-am dobandit in vietile anterioare, deci un potential efectiv al nostru. Raportat la el, Ascendentul este calea cea mai potrivita in actuala incarnare ca sa reusim sa transpunem in plan fizic si sa cultivam aceste valori.
 
Cheia evolutiei spirituale se afla tocmai in aceste doua aspecte: constientizarea resurselor solare din astrograma noastra (adica potential vital, forta interioara, increderea in sine, capacitatea de daruire, iubirea si puterea sufletului) si valorificarea lor prin intermediul energiei Ascendentului.

Cele doua sunt interdependente: daca folosim doar Semnul natal fara a merge pe calea Ascendentului, vom fi foarte sufletisti, dar slabi, fara un scop clar in viata, expusi exploatarii celor din jur (traditia populara a surprins foarte bine aceasta stare prin zicala: "este bine sa fii bun, dar trebuie sa fii bun la ceva"). Daca folosim doar energia ascendentului, este ca si cum am actiona fara vitalitate si fara suflet, doar dintr-o ambitie oarba, dorind sa ne implinim dorintele egoiste.
 
Din aceste cauze trebuie sa acordam o importanta de prim ordin pozitionarii Soarelui si Ascendentului in astrograma.

sursa: www.venus.org.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Afrodit Forte Ulei Spray 60ml Santo Raphael

Ulei de masaj feminin, din gama de produse naturiste, tratamente naturiste si remedii naturale Steaua Divina, recomandat pentru stimularea placerii...

Pret: 12.28 RON

Comanda

Orz Verde - 30 cps Medica

Actiune farmacologica: - principiile active ii confera proprietati de: - tonic general,...

Pret: 17.67 RON

Comanda
 

Luteina 6mg 30 capsule Rotta Natura

Luteina, o substanta, din clasa carotenoidelor, este un nutrient pe care organismul uman nu-l poate sintetiza in mod natural, fiind necesar aportul...

Pret: 14.47 RON

Comanda

Acneon 30 tablete Walmark

Modul natural de a obtine un ten curat si frumos, fara cosuri. Efect benefic asupra conditiei generale a pielii in cazul acneei, contribuind la...

 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice