Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Astrologie I Anul 2014 - un an "foarte" relational

Anul 2014 - Un an "foarte" relational

Data aparitiei: 13.01.2014

Venus (in Capricorn, locul de exaltare al lui Marte) si Marte (in Balanta, domiciliul lui Venus) retrograde amandoua in 2014, Semnele cardinale ocupate de planetele lente (Uranus in Semnul zodiacal Berbec, Jupiter in Semnul zodiacal Rac si Pluto in Semnul zodiacal Capricorn), intrarea Nodurilor Lunare pe axa Berbec-Balanta sunt energii mai mult decat suficiente care sa justifice anul 2014 ca an relational.

Pas cu pas pe urma "micului benefic" (Venus) si a "micului malefic" (Marte) se afla "marele benefic" (Jupiter) si "marele malefic" (Saturn) amintindu-ne de inceputul rugaciunii Tatal nostru, cand rostim de fiecare data "Precum in Cer, asa si pe Pamant". Si cand spunem asta ne gandim la faptul ca societatea este propria noastra oglinda, unde tot ceea ce facem cu si pentru noi insine, unde tot ceea ce realizam sau destructuram in doi sau intr-o familie mai mare, se reflecta in mod direct in lantul de cauzalitati si sincronicitati al marii familii care este societatea umana la modul general si popoarele in special.

Anul 2014 este asadar scena unor evenimente foarte spectaculoase care implica doua randuri de protagonisti: pe de o parte perechea Marte-Venus iar, pe de alta parte, perechea Jupiter-Saturn. Nu inseamna ca celelalte planete vor asista ca la parada; dimpotriva, vor avea rolul lor (iar acela nu va fi deloc mic) si chiar vor condimenta lunile anului cu diferite gusturi, insa nu ele sunt "in linia intai". Asta ne pune de la bun inceput in garda atat pe plan personal cat si pe plan social.


* 1 *


Astfel, Marte si Venus (retrograd la momentul Anului Nou) aduc in fata urgentelor noastre intime din 2014 chestiunile relationale, deopotriva cele de cuplu cat si cele umane la modul general. Practic, absolut orice forma de relatie din viata noastra se va cere regandita, relansata, finalizata printr-un eveniment (precum o casatorie, de exemplu) sau definitiv incheiata. Relatiile de dragoste care vor incepe in acest an astrologic, mai ales in prima lui jumatate, vor avea nevoie de foarte multa maturitate, chibzuinta, atitudini optimiste, pentru a putea controla energia dinamica, in anumite momente chiar "bataioasa", care poate "incinge" din nimic cuplul respectiv. Relatiile de dragoste incepute in a doua jumatate a anului par a fi ceva mai potolite insa lectiile lor de viata vor testa rezistenta psihica si fizica a celor doi, rasplatind-o ulterior (chiar daca mai tarziu decat s-ar astepta cei doi iubiti), insa strict in conformitate cu calitatea investitiilor afective si morale facute.

Sa nu ne imaginam ca am putea da vina doar pe noi sau doar pe ceilalti. Mai corect spus, cand este vorba despre o relatie de cuplu, a ne exprima in termeni de "vinovati" si "vinovatie" inseamna a discuta despre acea relatie ca despre fapta unui criminal. Un cuplu ajunge in impas din simplul motiv ca femeia si barbatul au viteze de evolutie diferite si e posibil ca, in ciuda faptului ca amandoi isi fac foarte constiincios lectia, ei sa se afle la momentul conflictului relational in... "clase" diferite. Nu mai sunt racordati la aceeasi frecventa de vibratie.

Deci nu este un an al invinovatirilor, ci un an relational extrem de complex. Marte-Venus presupune un dinamism energetic major pentru viata noastra:
- femeia mea interioara contra/de partea barbatului meu interior (barbatul meu interior contra/de partea femeii mele interioare)
- ea/el contra/de partea lui/ei
- ea/el contra/de partea lor
- ei/ele contra/de partea lor.

Practic, perechea Marte-Venus pune pe lista urgentelor, in egala masura, relatia fiecaruia dintre noi cu el insusi, relatia fiecaruia dintre noi cu fiinta iubita, relatia fiecaruia dintre noi cu toti aceia in mijlocul carora traim si, in cele din urma, relatiile de grup (fie ele de reciprocitate, de adversitate sau de complementaritate).

Astrologia considera Venus si Marte drept "planetele iubirii", Venus reprezentand atractia la modul general si atractia, placerea erotica in special, in vreme ce Marte ar reprezenta energia sexuala, impulsul fundamental care face ca energia primordiala a vietii sa mearga in directia concretizarii Creatiei.

In realitate, absolut toate planetele emit energii ale iubirii pe multiple frecvente de vibratie, insa, pentru planul fizic al Manifestarii in care exista umanitatea, Venus si Marte au un rol aparte.

Venus, pentru oamenii cu o cultura astrologica si spirituala reala, chiar daca este un benefic, este numit si "stapanul demonilor", deoarece fiecare tentatie, fiecare dorinta insatiabila, fiecare lacomie, posesivitate sau atasament la care ajungem in absolut orice fel de relatie este, in realitate, un demon din fiinta noastra. Locul ocupat de Venus la momentul nasterii, sau la un anumit moment - cum este anul nou - indica locul in care acesti demoni se manifesta cu putere. Doar constientizati, acceptati si apoi lasati in urma prin efortul spiritual personal ei vor fi eliminati definitiv din viata noastra, iar aspectele artistice ale lui Venus vor inflori, deopotriva pentru noi si pentru ceilalti.

Marte are o afinitate foarte mare cu Soarele. Diferenta fundamentala dintre cele doua planete este ca Soarele este energia invincibila, forta deplina care distruge orice intuneric, orice intunecime si intunecare, spre a triumfa definitiv asupra tuturor tenebrelor. Marte reperzinta aceeasi energie, insa acea parte a ei care izbucneste cand se confrunta doua tendinte conflictuale. Rolul lui este acela de a stabili un invins si un invingator, pentru o perioada de timp, mai lunga sau mai scurta, pana cand o alta transformare se cere realizata. Orice iesire din ignoranta, stagnare sau auto-suficienta se face printr-un efort adeseori dificil, dureros daca el nu s-a produs atunci cand noi am fost sustinuti sa-l facem.

Fiecare dintre aceste planete este retrograda o data la aproximativ 2 ani, Venus 42 iar Marte 60 de zile. Retrogradarea este mai usor de suportat cand ea se produce pe un singur Semn zodiacal (cum este cazul ambelor in acest an: Venus - in Capricorn iar Marte - in Balanta), insa efectele acestor doua planete asupra vietii noastre relationale in general si asupra vietii noastre de cuplu in special sunt mult mai puternice cand ambele sunt amandoua retrograde in acelasi an, cum este cazul lui 2014, retrogradarile lor fiind la o distanta de doar o luna de zile.

De altfel, incepem anul 2014 cu Venus in miscare retrograda aparenta si neaspectat in Casa a 4-a, Casa a sufletului si a relatiei directe cu Dumnezeu si cu noi insine, si totodata o Casa de finalitate. Venus isi reia miscarea directa in data de 31 ian 2014, in conditiile unor aspecte foarte solicitante: conjunctia foarte stransa cu Pluto, cuadratura cu Uranus si opozitia cu Jupiter (retrogard si el atat la momentul Anului Nou cat si la momentul iesirii lui Venus din retrogradare). Situatia lui Venus, asadar, nu este deloc usoara iar mesajul sau e posibil sa nu ne placa deloc, deoarece energia venusiana, asa cum ne este ea oferita de catre Dumnezeu in acest an, ne obliga sa tinem cont, deopotriva, de partea noastra cea mai frumoasa precum si de persoana pe care o iubim, in cadrul unui proces de transfigurare si auto-transfigurare permanenta si constanta ca intensitate. Cu alte cuvinte, a ne constientiza limitarile pe care singuri ni le cream prin micile/marile defecte, a ne preocupa de propria noastra elevare prin arta, cultura, educatie si/sau spiritualitate inseamna a elimina definitiv demonii ignorantei.

Marte intra in miscare retrograda aparenta in data de 01.03.2014, 18h24 (+2h00GMT) ora Romaniei si iese din retrogradare in data de 20.05.2014, 4h32 (+3h00GMT) ora Romaniei. Am putea spune ca Marte se joaca in 2014 cu Pluto si cu Uranus pe perioade lungi de timp, in contextul configuratiei planetare cunoscute sub numele de "careul in T" realizat pe Semnele de expresie a modului vibratoriu cardinal Balanta/Capricorn/Berbec. Ne place sau nu, va trebui sa acceptam ca societatea nu mai poate merge inainte asa, ca trebuie sa realizam odata si odata marile transformari care ne preseaza de ani si ani, fiind dotati, iata, cu energia de care avem nevoie ca sa facem ordine poate chiar la nivelul intregii umanitati. Nu este vorba despre o ordine politica, ci despre o ordine profund umana, bazata pe credinta, traditie, respect, onoare, si, nu in ultimul rand, iubire.

Daca lectia lui Venus este una interioara, lectia lui Marte este una exterioara, sociala. Mai intai trebuie sa ne punem la punct pe noi insine, sa fim fiecare dintre noi in armonie cu propria sa natura interioara, ca apoi sa actionam in afara noastra, atat pentru binele nostru cat si al celorlalti. Cata vreme in noi este armonie la momentul unei actiuni, actiunea aceea, indiferent cat de directa si dinamica este ea, armonie va genera si, in final, va instaura. Daca, dimpotriva, la momentul actiunii in noi este dizarmonie si conflict, actiunea aceea, indiferent cat de bine intentionata se doreste, va genera conflicte si dificultati atat in noi cat si in afara noastra.
 

* 2 *

La randul lor, Jupiter (retrograd, asemeni lui Venus, la momentul Anului Nou) si Saturn ne vor oferi partea lor de spectacol, de data aceasta implicatiile fiind ceva mai serioase deoarece ele vizeaza structura sociala in ansamblul ei. Aici nu mai este vorba despre sentimente de iubire, despre o vointa personala cumva libera sa-si decida viitorul imediat, ci despre destine si responsabilitati care trebuie sa aiba in vedere un popor si o tara, deja aflate la capatul puterilor.

De altfel, Jupiter si Saturn se afla in partea a doua a ciclului lor planetar, si anume, partea descendenta, finala, care merge de la forma de opozitie catre forma de conjunctie. Relatia lor este una dintre cele mai interesante iar ciclurile pe care le alcatuiesc sunt considerate de milenii indicatori ai evolutiilor sociale planetare, cu accent direct pe aspectul financiar si material.

Un ciclu Jupiter-Saturn dureaza 20 de ani, incepe cu o conjunctie, care prefigureaza tendintele acestui interval, urmata dupa 10 ani de faza de varf si, dupa inca 10 ani, de o noua conjunctie.

Conjunctiile Jupter-Saturn se repeta de 10 ori la rand in fiecare Element: de 10 ori in Semnele de expresie a Elementului Pamant, apoi la fel pe Semnele de expresie a Elementelor Aer, Apa si, respectiv, Foc.

Aceasta succesiune da nastere unor macro-cicluri ale aceluiasi Element care dureaza in medie 200 de ani.

Cele patru macro-cicluri ale celor patru Elemente formeaza un hiper-ciclu de 800 de ani.

Actualmente ne aflam in faza descrescatoare a ultimului ciclu dintr-un macro-ciclu corespunzator Elementului Pamant. Prima conjunctie din acest macro-ciclu s-a produs in 1802 in Semnul zodiacal Capricorn, iar ultima in 2000, in Semnul zodiacal Taur. Totul se va incheia in 2020, cand urmatoarea conjunctie Jupiter-Saturn va inaugura un nou macro-ciclu, de data asta pe Semnele de expresie a Elementelor Aer.

Semnele de expresie a Elementului Pamant sunt productive si orientate catre partea material-financiara, dar si catre fixarea in fiinta noastra subtila a realizarilor spirituale autentice. De aceea, acest macro-ciclu 1802-2020 aflat pe finalul sau poate fi privit ca o dezvoltare materiala a societatii umane, a valorilor ei estetice si culturale, dar care se termina cu o acuta criza financiara si spirituala, ceea ce nu trebuie sa ne mire - inainte de a trece in alt Element, ciclul Jupiter-Saturn face ultimele retusuri importante in economie si atrage atentia ca orice dezechilibru catre un exces saturnian sau catre un exces jupiterian duce la dezechilibrul cosmic al umanitatii si la abateri grave fata de Armonia Cosmica Divina in care suntem integrati.

Jocul cosmic dintre Jupiter si Saturn este dat de faptul ca anul acesta amandoua planetele schimba Semnul:
- Jupiter isi incheie tranzitul prin Semnul zodiacal Rac si intra in Semnul zodiacal Leu
- Saturn isi incheie tranzitul prin Semnul zodiacal Scorpion si intra in Semnul zodiacal Sagetator.

Dar, pentru ca aceste evenimente se petrec la o distanta de aproximativ 5 luni, raportul de forte dintre ele cunoaste, la randul sau, forme mai mult sau mai putin placute de manifestare.

a) Trecand din Semnul zodiacal Rac in Semnul zodiacal Leu, Jupiter desface armonia Semnelor de expresie a Elementului Apa (Rac, Scorpion si Pesti) si, automat, armonia cu Saturn, inca in Semnul zodiacal Scorpion la data aceea. In schimb, intrand in Semnul zodiacal Leu, Jupiter desface dizarmonia cu Uranus (aflat in Semnul zodiacal Berbec) pe care o transforma intr-o armonie foarte speciala prin intrarea sa in Semnul zodiacal Leu.

b) In acest fel, aspectul lent, temperat, nevoia de interiorizare,  retragere si introspectie analitica pe care le-am primit in 2013 de la trigonul Jupiter-Saturn si de la Piramida de Apa Jupiter-Saturn-Neptun devine in 2014 o combinatie intre o evidenta criza de timp (cuadratura Jupiter-Saturn pe Semnele zodiacale Leu-Scorpion) si explozia de afectiune, lipsa de (auto)control, creativitatea poate chiar geniala, spiritul de aventura si spontaneitatea uneori radicala in aspect direct cu rutina, combinatia Uranus-Jupiter fiind una de mare splendoare dar si suficient de dificila. Criza de timp asadar, nevoia de depasire a tuturor limitelor, refuzul ordinei si al trecutului, dificultatea de a ne orienta catre viitor, lipsa de rabdare pot caracteriza in intervalul iulie-noiembrie energia combinata a trigonului Uranus-Jupiter (pe Semnele zodiacale Berbec-Leu) si a cuadraturii Jupiter-Saturn pe Semnele zodiacale Leu-Scorpion.

c) In fine, odata cu intrarea lui Saturn in Semnul zodiacal Sagetator, acest Foc atat de special (si datator de o foarte puternica spiritualitate, cu rezultate chiar spectaculoase) va primi o nota foarte necesara de temperare, de noblete si de orientare spirituala catre scopuri nobile ce pot sluji societatea. Calauzele spirituale, modelele civice, directiile artistice, liderii din orice sfera a vietii sociale, nasterea copiilor foarte speciali pot caracteriza Sarbatorile de iarna din 2014 si partea a doua a tranzitului lui Jupiter prin Semnul zodiacal Leu.


* 3 *

Vom vorbi despre toate acestea la timpul lor; acum ne sunt necesare doar cateva repere ca sa incepem cu o stare de spirit benefica si increzatoare un an deosebit de bogat pe care l-am putea numi unul dintre marii ani ai Romaniei care urmeaza de acum incolo. Dumnezeu va termina ceva pentru noi anul acesta (suma cifrelor lui 2014 este 7, cifra a finalizarii Creatiei) si, ca sa putem folosi acest final, este necesar sa ne gandim, inainte de toate, la ce vom lasa in urma noastra cand vom pleca din aceasta lume. Se spune ca viata unei fiinte umane este justificata daca in urma ei a ramas fie un copac, fie o casa, fie un copil… Daca nimic dintre acestea trei nu exista inca in viata dvs in 2014, faceti tot posibilul sa fie, deoarece energie este din belsug pentru toti!


Pe scurt acum evenimentele anului 2014

Evenimentele majore ale anului 2014:

Intrarea Nodurilor Lunare pe axa Balanta-Berbec la scurt timp dupa echinoctiul de primavera - 22.03.2014, 19h27 (+2h00GMT) ora Romaniei
Intrarea lui Jupiter in Leu - 16.07.2014, 13h41 (+3h00GMT) ora Romaniei
Intrarea lui Saturn in Semnul zodiacal Sagetator - 23.12.2014, 16h46 (+2h00GMT) ora Romaniei


Eclipsele anului 2014:

Eclipsa totala de Luna din 15 aprilie
Eclipsa inelara de Soare din 29 aprilie
Eclipsa totala de Luna din 8 octombrie
Eclipsa partiala de Soare din 24 octombrie
 

Planetele grele se aspecteaza intre ele

Momentul de maxim al cuadraturii Uranus-Pluto - 15.12.2014
Incepe cuadratura Saturn-Neptun - 26.11.2014, imediat dupa miezul noptii


sursa: www.rodica-purniche.ro

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Antigrip 60 cpr Dacia Plant

Gripa este o infectie respiratorie acuta provocata de virusurile gripale si care apare cu frecventa crescuta in anotimpul rece. Simptomele care...

Antiviral 60 cpr Dacia Plant

Virusurile sunt agenti patogeni de dimensiuni foarte mici (intre 8 si 500nm) care se reproduc numai in interiorul celulelor vii pe care le...

Pret: 21.68 RON

Comanda
 

Ceai Ecologic Echinacea Bio 25dz Hofigal

Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii...

Catinofort 60 cps*0.4gr Hofigal

Asigura un aport nutritiv bogat in substante bioactive, necesar echilibrarii dietei pentru imbunatatirea functionala a ficatului. Recomandari...

Pret: 12.87 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice