Sfatul medicului Tratamente Articole Umor... natural Glosar Linkuri utile Astrolog Livrare si plata

Home I Articole I Aromoterapie I Simtul olfactiv si excitatia sexuala

Simtul olfactiv si excitatia sexuala

Data aparitiei: 20.05.2005

Fie ca realizam sau nu aceasta, mirosul are un rol foarte important in aparitia dorintei sexuale. Simtul olfactiv este in legatura cu libidoul nostru.

Multi cercetatori sustin ca simtul olfactiv este cel mai vechi si mai complex dintre cele cinci simturi. In toate  timpurile si pretutindeni, oamenii s-au preocupat foarte mult de mirosurile placute, caci sensibilitatea simtului olfactiv o depaseste cu mult pe cea vizuala sau a auzului.

Datorita sensibilitatii simtului olfactiv si datorita efectului acestuia in cadrul aparitiei dorintei sexuale, oamenii au preparat diverse uleiuri si parfumuri si au folosit plante aromatice ce au efecte erotizante.

Parfumurile afrodiziace - folosite din vechime pana in zilele noastre

Mirosul unor plante, precum si a esentelor si derivatelor lor stimuleaza emotiilor erotice si excitatia sexuala. Aceasta a determinat ca oamenii sa creeze amestecuri de parfumuri afrodiziace care sa actioneze atat asupra corpului cat si asupra psihicului. Traditia orientala a recunoscut si a folosit secretele parfumurilor afrodiziace.

Initiatii in arta amorului foloseau in ceremoniile lor diverse parfumuri pe care si le aplicau pe diverse parti ale corpului. Despre esentele si parfumurile afrodiziace, traditia tantrica a dedicat mai multe scrieri. Una dintre acestea, "Pithamala-Mahatantra" descrie parfumurile si aplicarea lor pentru obtinerea unei placeri cat mai intense in timpul fuziunilor amoroase. In cadrul ritualurilor tantrice, cei doi iubiti erau unsi cu diferite parfumuri pe intreg corpul. Aceasta facea ca orice miscare a corpurilor lor sa produca valuri intense de senzatii delicioase. Astfel, parul femeii era imbalsamat cu nard, obrajii si sanii erau parfumati cu paciuli, iar mainile cu iasomie. Picioarele erau unse cu parfum de sofran, coapsele cu santal si zona pubiana cu mosc.

Multe firme renumite in industria parfumurilor folosesc chiar si astazi intr-o mare masura acelesi esente puternic excitante care erau utilizate in cadrul traditiei orientale. Astfel, ingredientele unor faimoase parfumuri contin aceleasi afrodiziace cunoscute inca din timpuri stravechi: ambra, chihlimbar, iasomie, mosc, floare de portocal, paciuli, santal, tuberoze. Desi, din ce in ce mai mult produsele de sinteza sunt promovate de firmele de cosmetice, uleiurile volatile si esentele naturale raman totusi cele mai recomandate. Parfumurile naturale pot avea efecte foarte puternice incat sa produca o mare fascinatie in fiintele de sex opus. Totusi, cel mai afrodisiac parfum este intotdeauna cel emanat de propriul nostru corp.

Afrodiziace emanate de propriul corp - feromonii sexuali

Studiile realizate cu privire la feromonii animali si umani au dezvaluit in ultimul timp legatura ce exista intre miros si sexualitate. S-a observat ca in anumite plante si mai ales in cele avand un cunoscut potential psihoactiv, cum ar fi matraguna, exista substante speciale asemanatoare feromonilor. Aceasta poate explica intr-o anumita masura si atractia pe care au avut-o intotdeauna oamenii fata de aceste plante.

Cuvantul "feromon" provine de la cuvintele grecesti "pheran" care inseamna transfer si "horman" care inseamna excitatie. Feromonii sunt folositi de catre animale, incepand de la protozoare si pana la primatele superioare, ca un mod de comunicare a dorintelor sexuale. In functie de specie, feromonii specializati pot servi unei varietati de scopuri specifice: insectele precum furnicile sau albinele folosesc feromonii pentru a declansa un raspuns de alarma in situatia in care colonia lor este atacata. Animalele salbatice disperseaza feromoni pentru a-si marca teritoriul sau pentru a comunica cu membrii grupului in caz de pericol.

Spre deosebire de alti feromoni specializati, feromonii sexuali au o functie identica pentru toate speciile. Feromonii sexuali determina excitarea sexuala si influenteaza comportamentul sexual la animale, iar in cazul omului influenteaza starile psihice.
Desi nu realizam aceasta intr-un mod direct, suntem fiecare dintre noi emitatori si receptori de feromoni. In aceasta directie, diverse cercetari au evidentiat influenta foarte mare pe care o pot avea feromonii asupra omului. Feromonii au trezit intresul cercetatorilor care lucreaza in domeniul parfumurilor, deoarece ei influenteaza receptivitatea sexuala, dorinta, nivelul sexual si chiar emotii mai profunde.

Tipareste Recomanda trimite prin YM

Produse in legatura cu articolul

Ulei Ylang Ylang Volatil 10ml Solaris Plant

Ulei esential obtinut prin distilare cu vapori de apa din planta Cananga Odarata. Actiune: Acest ulei esential are efect sedativ si calmant...

Pret: 9.15 RON

Comanda

Ulei Esential Geranium - 10 ml Santo Raphael

- analgezic, sedativ, antiseptic, stimulent bland al glandelor suprarenale si al gonadelor, diuretic - cicatrizant, dezinfectant al pielii,...

 

Ulei Esential Scortisoara 10ml Santo Raphael

Descriere: ULEI VOLATIL DE SCORTISOARA (Cinnamomum zeylanicum, fam. Lauraceae) - ulei obtinut prin distilare cu vaporide apa din scoarta...

Pret: 8.42 RON

Comanda
 
 
 

Comentarii utilizatori

Adauga un comentariu
 
TRIPOD HEALTH 108 (TPH108) - tinctura complexa din 108 plante medicinale

Abonare newsletter


Comenzi telefonice